stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2635

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op de internetsite
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1-10553-40907-48?cc=1831469&wc=10723109 trof ik in het digitale overlijdensregister van de gemeente Hoeven en St. Martenspolder van 1836 de overlijdensakte aan van Jan Willem Sonderlo, geb. 04-03-1798 te Aalten, overleden te Hoeven op 13 juni 1836.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Uit de akte kan ik niet goed lezen welke functie in welk regiment Jan Willem Sonderlo toen bekleedde. Wie kan mij hierin meer duidelijkheid geven en weet iets meer over dit regiment uit die tijd?
Wat mij ook intrigeert is de vraag waarom deze Jan Willem Sonderlo op 38 jarige leeftijd nog in militaire dienst was, kennelijk niet gehuwd was en, anders dan zijn familie en omgeving, niet voor het boerenleven heeft gekozen. Ook de vraag op welke leeftijd hij in militaire dienst is gekomen (of ingeloot werd) en hoe lang hij dus militair is geweest en welke functies hij bekleed kan hebben, vind ik belangrijk. Heeft hij bv al meegedaan aan de 10-daagse veldtocht in België in 1831?
Wie kan mij over alle vragen mbt Jan Willem Sonderlo meer informatie geven?

Steekwoord(en)

transcriptie militair hoeven regiment 

Vraagsteller

Gerrit Wiggers

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Kurassier 1ste regiment. De rest van je vragen kun je beter op het stamboomforum stellen en niet op zoekplaatjes, dat bedoeld is om personen op foto's te herkennen.

ChrisvD

Chris, Heel erg bedankt voor de info. Ik ben niet zo goed thuis in de militaire benamingen, maar na jouw "vertaling", kan ik er dit ook van maken! En je hebt gelijk voor wat betreft de andere vragen: Inmiddels heb ik die op het forum geplaatst.

Gerrit Wiggers

Heeft u ook een suggestie?