stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3091

Beschrijving van het zoekplaatje:Markering

Gezinskaart Rotterdam


Vraag over deze afbeelding gesteld door sprangers:

Wat staan er voor afkortingen onder WAARHEEN VERTROKKEN. s.v.p. reageren via bijbehorende vraag op stamboomforum 3.12.15 - 19h00


Steekwoord(en):

gezinskaart Rotterdam 

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik om te vergroten

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:

Betekenis GK is waarschijnlijk gezinskaart. Zie stadsarchief Rotterdam betekenis afkortingen gezinskaarten. Vraag op stamboomforum kan ik niet vinden.

Anja Hoogenboom

GK = gezinskaart, dat is ook mijn veronderstelling. Kinderen 3 en 4 zullen het huis zijn uitgegaan en (na huwelijk?) zelfstandig zijn gaan wonen.

Jan Henk Wijers

hartelijk dank

sprangers

1] GK wordt volgens de algemene bevolking registers bedoeld "Gestichtskaart" hoe negatief het ook zou kunnen zijn. Eerder geopperde verklaring als zijnde een "Gezinskaart" ?, dan ontbreekt er een daaraan verbonden huwelijk. 2] In nader omschreven bij 1] is de vertaling van "AK" => (zie) aparte kaart (van de betrokken persoon) vaak ontstaan door een huwelijk. M.v.g.

Jan Schrijver

Volgens het Gemeentearchief Rotterdam staat GK voor Gezinskaart en voor Gestichtsregister is de afkorting GR. De term AK ( aparte kaart) komt in de afkortingenlijst niet voor. Dit moet zijn AR = Alleenstaandenregister. Succes.

Ben Oldenburg

Heeft u ook een suggestie?