stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3111

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto is afkomstig uit fotoalbum van Daan van Raalten, waarschijnlijk daterend uit de periode 1927 tot 1930 en genomen te Rangkas-Betoeng in Nederlands Indië. De man geheel links is Carel Koch, vervolgens twee dames in het midden, Daan van Raalten en het meisje geheel rechts is Loulou Surie. Over Carel Koch, Daan van Raalten en Loulou Surie heb ik voldoende info. De twee dames in het midden zijn onbekend voor mij. Eén van hen is in ieder geval Doddy Koch-Van Blommenstein. Wie van de twee het is weet ik niet, de naam van de andere vrouw weet ik niet. Over Doddy heb ik ook al heel wat informatie, alleen vervelend dat ik het niet aan één van de twee koppelen. Het zou heel geweldig zijn dat iemand weet wie Doddy is en welke naam bij het andere meisje hoort.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Welke van de twee vrouwen in het midden is Doddy Koch-Van Blommenstein?
Wat is de naam van de tweede vrouw?

Steekwoord(en)

Van Raalten Nederlands Indië Java Blommenstein Koch Rangkas Betoen 

Vraagsteller

Ron van Raalten





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 6 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Mijn suggestie (zeg maar gok) is, dat de middelste persoon mevrouw Koch is. Waarom? Haar man heeft geen relatie met de vrouw naast hem en past volgens mij goed bij een blonde vrouw. De foto is volgens mij bij de familie Koch gemaakt en de gastvrouw staat in het midden.

Frans C. Nelis

De foto is inderdaad bij de familie Koch gemaakt, die gok is in ieder geval een juiste gok. Ik ben eigenlijk wel benieuwd op welke gronden of op welke aannames u veronderstelt dat Carel Koch geen relatie met de vrouw naast hem heeft en waarom hij goed past bij de blonde vrouw.

Ron van Raalten

Als de foto rond 1928 is gemaakt dan lijkt de jonge vrouw rechts naast Carel Koch het meest waarschijnlijk zijn vrouw te zijn. Charlotte (Doddy) Koch-van Blommesntein is dan ongeveer 19 jaar oud. http://dutchgenie.net/bruggencate/brugg-d-o/p911.htm

Harry van der Voort

Een preciezere datering van de foto kan ik niet zo goed bedenken. Ik had zelf ook zoiets in gedachten met betrekking tot leeftijden. Ik vind het wel heel erg moeilijk om leeftijden te schatten, bovendien weet ik helemaal niets van de tweede vrouw in het midden, onder andere geen leeftijd. Het is daarom erg moeilijk om te vergelijken. Loulou Surie (geheel rechts) is in 1912 geboren en op deze foto dus ongeveer 15 tot 17 jaar. De leeftijd van 15 lijkt me niet helemaal overeen te komen, mogelijk ligt de datering naar mijn idee dichter bij 1929 dan bij 1927, maar je weet maar nooit.

Ron van Raalten

Beste Ron, ik weet niet of je inmiddels erachter bent gekomen wie van de dames Doddy was. Het is al 3 jaar geleden dat je deze oproep plaatste.

Maar kijk 's op album 1004 pagina 17 waar jij jouw foto hebt staan.

Kijk's dan direct erboven..Daar staat een aparte foto van Doddy met tekst erbij.

Vriendelijke groet/Hans Boers

J.H.M. Boers

Bedankt voor je bericht hr,. Boers. Ik heb die tekst inderdaad ook gezien en het lijkt er weliswaar op dat de genoemde tekst bij de foto erboven behoort, maar het zou evengoed kunnen dat het de foto links van de tekst betreft. Omdat ik die zekerheid niet he, heb ik deze foto in zoekplaatjes gezet. In ieder geval bedankt voor de moeite!

met vriendelijke groet,

Ron van Raalten

Ron van Raalten

Heeft u ook een suggestie?