stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3516

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Ik denk dat het een embleem van de landmacht is en wellicht op een sjako gedragen werd. Maar dat berust alleen op een vermoeden.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Uit welke tijd/jaar komt dit embleem en door welk legeronderdeel of andere instantie werd het gedragen?

Steekwoord(en)

Je maintiendrai embleem 

Vraagsteller

Johan de Graaf





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 6 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


het zou volgens mij te vinden moeten zijn in het nationaal Militair Museum in Soest (NL) Verlengde Paltzenweg 1, 3768 MX Soest Ik heb ook iets gelijkaardig gezien op marktplaats en zou volgens daar een embleem moeten zijn van voor 1940 je zou het daar eens kunne navragen via telefoon of Mail groet Lieve

Lieve Van Vlasselaer

Het embleem is in ieder geval niet van de Koninklijke Luchtmacht.

Henk Talen

Nederlands Instituut voor Militaire Historie Frederik kazerne gebouw 35 H-Toren van Alkemadelaan 357 2597 BA den Haag 070-3165836 nimh@mindef.nl

Hans van Ekelenburg Jr.

In verlengde van eerdere reacties : geen militair embleem, denk eerder in richting van douane e.d.

L.F. (Wiet) Bouwmeester

De aanziende leeuwen wijzen er op dat het een wat ouder embleem is. Naar ik meen in 1907 is het rijkswapen gewijzigd. Dan zou dit embleem van daarvoor of hooguit enkele jaren daarna moeten zijn.

Bernard-Jan Venhoven

Iedereen alvast bedankt voor het meedenken en zoeken. De opmerking van M. Schoon lijkt mij in ieder geval waar, want ik heb inmiddels al meer voorbeelden gezien met aanstarende leeuwen. Vooral sjako emblemen komen in de buurt van mijn embleem. Ik denk nu dat het van een schutterij is gezien de afbeelding die ik aantrof op internet: https://www.modemuze.nl/collecties/sjako-van-officier-schutterij Het is dus waarschijnlijk in ieder geval een embleem van voor 1907. Nu alleen de vraag nog welke schutterij/plaats. Heb inmiddels ook contact gelegd met min. van defensie. Deze hebben mij naar een site verwezen waar ik mijn vraag zoals hier ook kon stellen. Heb nog geen antwoord ... dus blijf meedenken en zoeken zou ik zeggen!

Johan de Graaf

Heeft u ook een suggestie?