stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3566

Beschrijving van het zoekplaatje:Markering

Gevonden bij foto"s van mijn moeder (geb.1932). Mijn moeder wist het ook niet. Vader van mijn moeder onbekend, dus deze foto had mijn interesse en nog! Op de achterkant staat met rode pen geschreven: Howard and Peep-a-Way Jan.13-1946


Vraag over deze afbeelding gesteld door Gina de Boer:

Wie weet wie deze Howard and Peep-a-Way Jan. 13-1946 is. Waar is foto gemaakt, plaats of land.


Steekwoord(en):

"Howard" 

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik om te vergroten

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 15 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:

Het lijkt mij dat Peep-a-Way de naam van het paard is.

Marian Peeneman

Voor meer info kun je kijken op https://books.google.nl/books?id=0BwvDAAAQBAJ&pg=PT106&lpg=PT106&dq=howard+and+peep+away&source=bl&ots=QvgQRKzvtc&sig=tj3Vy_cA48233ghm5rB-Wai8d9w&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwikjIzA36rYAhXJ56QKHYc9CPs4ChDoAQgJMAA#v=onepage&q=howard%20and%20peep%20away&f=false

Sieka van Gelder-Snip.

Het gaat over een ruiter genaamd Howard en het paard heet inderdaad Peep a way Howard kijkt weg......

Sieka van Gelder-Snip.

Dit is geen typische Nederlandse optoming van een paard en Nederlandse paarden waren in die tijd over het algemeen toch nog een stuk forser. De veredeling kwam pas na de oorlog op gang. Ik vermoed dat dit echt een Amerikaanse foto/ man is. Afhankelijk van de achterkant zou dit ook zomaar een foto van een serie/act kunnen zijn. Dat heeft een naam, maar ik kan er even niet op komen. Beetje vergelijkbaar met die plaatjes die je vroeger kon verzamelen in sigarenkistjes e.d. Het gekke is wel de naam geen enkel resultaat oplevert qua films of series.

Justme!

Sieka, ik heb je info bekeken,De auteur heet Howard Seely. Een paard met de naam Peep-a-Way kom ik ook niet tegen.Wel bedankt voor de moeite!

Gina de Boer

Justme! Ik heb inderdaad ook gedacht aan een amerikaanse foto/man. Jaren geleden de foto getoond bij een manege en daar hadden ze het over een canadees zadel. Betreft eventueel verzamelplaatjes, dan zou er ..lijkt mij...de namen gedrukt er bij staan. Maar achterop de foto zijn die met een rode pen met de hand geschreven. Een raadsel..

Gina de Boer

Begrijp ik het goed dat jouw moeder in 1943 11 jaar oud was. Als verwekker komt hij nauwelijks in aanmerking.

Ruud Worm

Ruud, Daar dacht ik ook niet aan, qua leeftijden kan dat ook zeker niet. Denk meer aan andere familiebanden ..misschien zelfde vader?!

Gina de Boer

Je zou kunnen kijken of iemand iets kan zeggen over de bouwstijl van het gebouw op de achtergrond, de stijl van huizen/ schuren bouwen is niet in ieder land hetzelfde. In veel landen zijn er stamboeken waar de namen van paarden in vastgelegd zijn. Mogelijk kan je op die manier een aanknopingspunt vinden.

paula eversdijk

Ik heb een prive bericht gestuurd!

Justme!

Both the building and the fence look North American built to me. It also looks like Howard is wearing cowboy boots. Is anyone in the family,even previous generations, emigrated to the US or Canada? Perhaps that could solve the puzzle. Or a second WW soldier that was keeping in contact with the family ?

Frans Vandenbrink

Peepaway is listed on the All breeds data base online as a Thoroughbred from the year 1916 in USA http://www.allbreedpedigree.com/peepaway

Farmer Curnick (Julie Curnick)

Justme! Ik heb PB gelezen en mail teruggestuurd.

Gina de Boer

Dit paard is waaschijnlijk geen (bijna) 30 jaar en ook niet echt een Engelse volbloed x Arabier. Ik kom er in het nieuwe jaar op terug, er zijn nog wel wat Engelstalige paardenfora waar je evt. terecht kan. Heb je al onderzocht of je idd familie hebt dat geëmigreerd is? Dat dit een oom of neef is van je moeder of oma of opa?

Justme!

Qua fora zou je kunnen proberen https://www.chronofhorse.com/forum/ (Us) http://www.horseandhound.co.uk/forums/ (Brits) Www.bokt.nl (nl, heeft dus ook niet echt de voorkeur al zitten er zeker buitenlandse paardenliefhebbers) Qua nieuwssites zou je horsetalk.co.nz kunnen proberen of horseandhound.co.uk.

Justme!

Heeft u ook een suggestie?