stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3568

Beschrijving van het zoekplaatje:Markering

De man op de foto is Pieter Jacobus Bakema(1880-1914). Zijn vrouw heet Katie, meer weet ik niet. Ik weet dat ze naar de USA zijn geemigreerd, maar ik weet niet wanneer. Pieter is in New York City overleden. In Amerika noemde hij zichzelf Peter. Hij heeft in de Navy gezeten.


Vraag over deze afbeelding gesteld door Annemeet van der Leij:

Ik zou zo graag iets meer over Katie willen weten, en of ze kinderen hadden.


Steekwoord(en):

emigranten USA Amerika United States New York City Navy 

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik om te vergroten

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 10 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:

Kan het zijn dat er een connectie is met Hilversum en/ of Portland? https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939K-86QS-FS Ik denk dat hij op dit schip voer: https://en.m.wikipedia.org/wiki/USS_Chicago_(1885)

Justme!

Probeer de website van Ellis Island (New York). Daar kwamen alle emigranten aan, daar werden ze ook allemaal ingeschreven en medisch gekeurd. Zo heb ik de oom van mijn vader ook weten te traceren, die kwam in 1909 op Ellis Island aan.

Rijndert van Welij

Goedemiddag, Volgens Geneanet , heet zij C of K Fritz Groeten van Henk Rademakers

Henk Rademakers

Wellicht via de mormonen in salt lake city state Utah USA die schijnen een wereldomvattende bevolkingsarchief te hebben.

Peter ten Dam

Volgens een advertentie in het Nieuwsblad van het Noorden dd 22 sept. (geplaatst door vader Pieter) is hij niet in New York maar in Hobocken N-J ( = New Jersey) overleden. De advertentie is te downloaden via delpher. 'k Kan 'm je ook toesturen. Pieter en zijn vrouw zijn in elk geval niet in Groningen getrouwd. Mogelijk in de VS? Via het Bevolkingsregister van de stad Groningen (niet online te raadplegen, maar wellicht is er een vriendendienst beschikbaar) zou te vinden moeten zijn wanneer Pieter uit Groningen vertrok, en waarheen. En wat zijn beroep toen was. Pieter is niet via Ellis Island te vinden (maar er werd op wel meer steden gevaren; bovendien kan het zijn dat zijn naam niet vermeld is omdat hij werkzaam was op een schip). De link naar geneanet is trouwens: www.geneanet.org/usiena?n=bakema&oc=18p=pieter+jacobus

Marijke Kuijper

Annemeet, als aanvulling op de suggesties; Peter Bakema en Catirana (??) Fitz zijn getrouwt in New Jersey, in 1902 (State license #543-15788) Volgens zijn naturalizatie papieren is hij op 13 April 1901 in New York aangekomen. Volgens zijn en haar pension papieren ( U.S., Civil War Pension Index: General Index to Pension Files, 1861-1934 for Peter J Bakema) Was hij invalide en overleed op 24 August 1914 in Hoboken NJ zoals Marijke al aangaf. Stuur me een persoonlijk berichtje met Uw email adres dan zal ik de copies naar U versturen. Mvg. Peter

PeterVS

Wellicht Catriona Fitz? Catriona wordt afgekort naar Katie. Schots of Iers. Veel immigranten kwamen naar Hoboken New Jersey, zoals Italianen (familie Sinatra) en Ieren.

Nel Bakker-ter Woort

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939K-86QS-FS?cc=1832324 oorlogsinvalide, operatie linkerbeen, en zowel voet als hoofdwonden was bij de marine en vaarde met USS Chicago.

Van Wallendael Marc

In St.Louis, MO is het US Naval archive wat personeels bestanden van alle personen die in de US navy hebben gediend hebben gearchiveerd. ( https://www.archives.gov/st-louis/military-personnel). Er is wat rompslomp met aanvragen van informatie betreffende niet familie leden, maar het is mogelijk om die informatie te verkrijgen - wel vragen ze meestal naar specifieke periodes waarop Uw verzoek betrekking heeft - dus dat kan een evt. beperking zijn.

Martin F. Land

Bij Facebook besloten groep Dutch Ancestor Image zijn er misschien wel mensen die de namen kennen en wie weet zijn er ook familieleden die lid zijn van de groep.

Jane Timisela

Heeft u ook een suggestie?