stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3603

Beschrijving van het zoekplaatje:Markering

Beste forumleden,
Op de foto's nummer 3 en 4 staat Jan de Jager, geb. Voorthuizen 23 maart 1846 - ovl. Voorthuizen 21 april 1929. Zijn beroep was veldwachter van Voorthuizen. Van foto nummer 2 wordt door verschillende bronnen beweerd dat het diezelfde Jan de Jager betreft. Foto nummer 1 komt van MyHeritage, het hierbij zou gaan de Jan's oom, Teunis de Jager, geb. Voorthuizen 1-11-1815 - ovl. Ede 27-10-1882. Teunis was veldwachter van Ede/Lunteren.

Wat mij opvalt is dat de personen op foto's 1 en 2 sterk met elkaar overeen komen qua uiterlijk en dat op beide foto's de pupillen van de ogen donker zijn gekleurd. De bovenste foto's lijken ook ouder. De personen op foto 1 en 3 hebben allebei een veldwachterspet op, ook die verschillen van elkaar. Bovendien is te zien dat Jan de Jager een veel bredere snor heeft dan de personen op de bovenste foto's. Wel zie ik dat de personen allemaal dezelfde neus hebben (familietrekje?).


Vraag over deze afbeelding gesteld door de J:

Wie zijn de personen op foto's nummer 1 en 2 en zijn het überhaupt dezelfde mensen? Is het Jan de Jager, zijn oom Teunis de Jager? Iemand iemand anders? Ik hoor het heel graag.


Steekwoord(en):

veldwachter jager de jager jan de jager teunis de jager lunteren ede voorthuizen 

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik om te vergroten

Suggesties

Er zijn nog geen suggesties gedaan.

Heeft u een suggestie?