stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3732

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Vraag over deze afbeelding gesteld

ik zal graag willen weten wie er op deze foto sta en waar hij gemaakt is wie kan mijn helpen

Vraagsteller

Christina van Berkel


Klik op de afbeelding voor een vergrotingSuggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Lijkt mij een katholieke begraafplaats met een kerk op de achtergrond. Links op de achtergrond is een deel van de tekst te zien op een grafsteen. Ik zie daar de naam Lancel op maar kan de andere tekst zoals datum niet goed lezen. Als je daar achter kan komen kun je misschien achterhalen waar de begraafplaats is.

Marian Peeneman

Op de grafsteen van Lancel, staat daaronder een naam die ik spel als "Kuijper" of "Kuijpers". Ik vind een huwelijk van Maria Lancel met Willem Dirk Kuiper. Maria is overleden op 24-10-1944 in Bergen op Zoom. Meer gegevens kan ik niet vinden. Wellicht is in Bergen op Zoom iets te vinden. Het kerkgebouw, zoals Marian suggereert, zou ook een soort aula kunnen zijn, maar die zou inmiddels ook vervangen kunnen zijn door een wat moderner gebouw.

Gerrit Bleumink

Het zou RK begraafplaats Nieuw Borgvliet kunnen zijn. Ligt achter voormalig kerkgebouw St Anthonius Abt waar in 1944 de toren vd kerk is geschoten door de Duitsers. Ligt ad Pastoor Kuijperstraat. Misschien dat daar bekeken kan worden bij welk graf de mensen op de foto staan. Zal toch een bekende van hen zijn anders maak je daar geen foto van. Is in elk geval na 1944.

Marian Peeneman

Heeft u ook een suggestie?