stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3760

Beschrijving van het zoekplaatje:Markering

Geschreven tekst op de achterkant: 'Joueur de vivre et bien d'amour et affection à notre chère fille Elise, 16 7bre 1885.'

Fotografie: 'Stern'


Vraag over deze afbeelding gesteld door Erika Zollner:

WIE ZIJN DIT? Deze foto zat tussen oude familiefoto's, maar ik kan hem niet herleiden. Ook de fotograaf vind ik niet terug. Familienamen: Zöllner, Gaasbeek, Pasman, Buijtenhuijs. Dus een foto uit 1885, franstalig (België?). Mijn familie komt uit Gelderland (Putten) en Rotterdam. Het gezicht van de vrouw heeft sterke verwantschap met vrouwen uit de familie van Grietje Pasman, gehuwd met Cornelis Jan Gaasbeek (mijn voorouders van moeders kant).
Zou het kunnen zijn dat dit Johannes Pasman en Neeltje Buijtenhuis kunnen zijn????


Steekwoord(en):

Zöllner Gaasbeek Pasman Buijtenhuis Stern fotografie 1885 Elise 

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik om te vergroten

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:

Deze foto kan niet uit 1885 zijn. Het tijdschrift dat de vrouw in de hand houdt toont de herenmode van wel 50 of meer jaren later. Wellicht verwijst "Stern" naar het Duitse tijdschrift dat bekend staat om zijn foto's. Het tijdschrift werd in 1948 opgericht.

sprangers

Johannes Pasman en Neeltje lijkt me zeer de vraag; om te beginnen was Neeltje zes jaar ouder, maar op de foto ziet ze er jonger dan haar man uit. Daarbij komt, dat eenvoudige handwerkslieden (zoals Johannes, die timmerman was) het zich eigenlijk niet konden veroorloven een foto te laten maken. Mensen moesten tot ná WOII doorwerken na hun 65ste; vadertje Drees kwam pas later... Je schrijft "16 7bre 1885" maar ook dat kan niet: 7 verwijst naar juli, maar maanden die op "-bre" eindigen zijn er pas vanaf september. "7"is "juillet", juli. Kan het zijn dat het gaat om iemand die in 1885 geboren is, gedurende WOI (1914-19180) bv in een gastgezin verbleef (veel Belgische kinderen en soms ook hun ouders vonden tijdelijk onderdak in oa Limburg en Rotterdam) en veel later nog contact met dat gezin had?

Marijke Kuijper

Helaas kan ik niets over de foto vertellen. Wat de de genoemde datum betreft: met 7bre wordt niet juli maar september bedoeld.

Wil van Schaik-Vink

Ik vind het een rare en kromme Franse zin. Is hij wel goed overgenomen?

Jaap Gestman Geradts

Het hoeft niet per se België te zijn. In die tijd en nog lang daarna was het sjiek om Frans te spreken en schrijven. Mijn schoonmoeder, geboren 1922, ging als tiener naar een Frans talige kostschool in Ubbergen. Het Frans is wat krom, zo zouden ze in Walonie niet schrijven

Vuyk

Heeft u ook een suggestie?