stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4074

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Voor degenen die onderzoek doen in Groningen, ik kwam deze kaart tegen gemaakt door Pieter Geerdts in 1634. Deze kaart was voor mij van bijzondere betekenis omdat op deze kaart de Breedster Kooi voorkomt, verband houdend met het onderzoek dat ik al jaren doe ondermeer naar de familie van der Kooi. https://oosterhof-genealogie.nl/ Wellicht dat deze kaar ook voor anderen van belang kan zijn. De kaart is gratis te downloaden van de beeldbank Groningen.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Op dit moment spitst het onderzoek zich toe naar Jannes Meertens, die in 1718 trouwt met Martjen Douwes. Er bestaan verschillende zienswijzen op het voorgeslacht, maar onomstotelijk heb ik helaas nog niet kunnen vaststellen wie zijn ouders zijn. Volgens zijn eerste huwelijk, ook gesloten in Tinallinge (Groningen) komt hij uit Adorp. Nakomelingen van Jannes Meertens laten kinderen dopen ten tijde dat wij wonen op de Breedster Kooie.

Steekwoord(en)

Kaart Noord Groningen Breedster Kooi Jannes Meertens Martjen Douwes Douwe Jannes Lijsabeth Claessen familie van der Kooi Genealogische Homepage Jan Oosterhof. 

Vraagsteller

J. Oosterhof

Suggesties

Er zijn nog geen suggesties gedaan.


Heeft u een suggestie?