stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4218

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

fotograaf FOTO VELOX, Geleenstraat 19A Heerlen, tel. 4420. Opa jarenlang zwaar longpatient door kogel oorlog '40-'45 overleden 22-5-1973 Heerlen, Oma overleden medio 2002 Schaesberg. Opa en oma hadden een FRITURE in Meezenbroek 1955, 3 kinderen: Antoon, Corrie 17-9-1933 heden woonachtig Sittard, Ciska

Vraag over deze afbeelding gesteld

wie kan mij vertellen over het 'zogenaamde' NSB-verleden van mijn opa in de oorlogsjaren '40-'45

Steekwoord(en)

Heerlen Meezenbroek ?Talmastraat?  

Vraagsteller

Marcella van Dijke





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Neem aan dat het gaat om Michael Johannes Scheepers, getrouwd  op 23-12-1930 te Heerlen met Siebrechtje van Dijk (overleden 8 mei 2002), wonende in de 50er jaren in de Talmastraat 52 in Heerlen.

In de inventaris van het archief van het Nederlands Beheersinstituut, bevindt zich een een dossier van Scheepers, M.J., Heerlen (nr. 158193). Van dat dossier kunt U een scan aanvragen.
https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/archief/2.09.16.13/invnr/%402003~158193

Het Nederlandse Beheersinstituut (NBI) was na de Tweede Wereldoorlog belast met het beheren en eventueel afnemen van vermogens. Het ging om vermogens van landverraders, van Duitsers in Nederland, en van tijdens de oorlog verdwenen personen, meestal gedeporteerde of ondergedoken Joden. In het NBI-archief zijn de dossiers van dit vermogensbeheer te vinden. Ze staan op naam van de personen en bedrijven waarvan het vermogen werd beheerd.

Chris Triep

In het Nationaal Archief zijn in de CABR-collectie (Archief Bijzondere Rechtspleging) gegevens te vinden over dossiers van (vermoedelijke) N.S.B.-ers. Omdat de persoon waarvan gegevens gezocht worden al meer dan 100 jaar geleden is geboren, is een eventueel dossier ter vertrouwelijke inzage. Informeer eerst bij het Nationaal Archief, onder opgave van zoveel mogelijk personalia, naar het mogelijke bestaan van CABR-dossiers ten zijnen name.

M.W.Suijkerbuijk

Misschien kan het NIOD helpen.

Marian Peeneman

Heeft u ook een suggestie?