stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » J.A. Verplak - Den Haag gezocht



Profiel afbeelding
Waarde Leden,

Ik zoek J.A.Verplak of zijn nazaten. Hij heeft in 1974 een boekje uitgegeven "Genealogische historische bijzonderheden en geslachtslijst der familie Verplak sedert het jaar 1700" , 's-Gravenhage , 1974. De bron van deze informatie is de web site van het CBG. Ook heeft dezelfde persoon een familie wapen Verplak bij het CBG laten registreren

Alle Verplak'en zullen tot dezelfde kleine familie behoren en ik heb over hen een fragment genealogie samengesteld. Mijn oom was Willem H. Verplak die in 1942 door de Japanners in Balikpappan werd doodgeschoten, in zijn ere wilde ik de fragment genealogie samenstellen en J.A. Verplak of zijn nazaten zouden een interessantie bijdragen daarvoor zijn.

Met dank en groeten,

Gerard Lemmens
PS- J.A. Verplak kan ik niet op Genlias vinden en ook niet in de telefoongids

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 11 feb 2010 - 18:11

Uit de wapenbeschrijving:

Dit wapen is in 1977 ontworpen voor Johannes Adrianus Verplak te 's-Gravenhage.

Haagsche Courant:

Uit de krant van 19 januari 2001:
Johannes Adrianus Verplak, wdr.v. Louisa Debora Schönlaub, 80 jr., 16-1-2001

jan - 11 feb 2010 - 18:24

Dag Jan,

Reuze bedankt ! Dus hij is dus in 2001  overleden . Stond in de Haagsche Courant ook kinderen vermeld of niet ? Hij is in Tilburg geboren en ik heb hem nu wel in de stamboom kunnen plaatsen !

Nogmaals mijn dank,

Gerard Lemmens

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 11 feb 2010 - 19:48

Gerard,

het betrof de dagelijkse rubriek met geboortes, huwelijken en overlijdens;

meer informatie stond daar dus niet in.

Zijn overlijdensadvertentie zal bij het CBG te vinden zijn,

maar is dacht ik nog niet digitaal beschikbaar, omdat deze van na 2000 is.

Misschien kan iemand die dit leest ter plaatse voor je kijken.

succes.

jan - 11 feb 2010 - 20:02

Dag Jan,

Je bent bedankt en je hebt gelijk want ik had al bij het CBG gekeken en ik ben vriend van het CBG en die overlijdensadvertentie staat er helaas niet op, maar ik kom volgende maand naar Nederland dus dan zou ik zelf kunnen gaan kijken. echter als iemand voor mij inmiddels zou willen kijken dan houdt ik mij aanbevolen !

Groeten en dank,

Gerard

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 11 feb 2010 - 20:28

Hallo Gerard,

Misschien een stapje in de goede richting.

Deze advertentie kun je direct opvragen op www.online-familieberichten.nl

Je hebt hem dan na een minuut of wat binnen.

De namen Verplak die je daarin vindt kom je ook tegen op  www.Hyves.nl (zoiets als Facebook)

allemaal kennen ze elkaar dus ................

succes en vr.gr. Johanna

 

AD Haagsche Courant   06-04-2009
Overleden

Johanna Elisabeth (Ank) Schönlaub
88 jaar
wed./wednr. van W.H. Seller

00-00-1920
  03-04-2009
Den Haag    
van Waardenburg
Verplak

Johanna - 11 feb 2010 - 22:28

Dag Johanna,

Reuze bedankt voor Uw bericht en advies ! Ik heb nog niet gekeken op de web site voor de overlijdensadvertensie maar zal het spoedig doen.

Ik heb zijn geboorte in Tilburg gevonden en zijn voorvad eren weet ik nu ook. Alleen wil ik graag mogelijke nazaten proberen te vinden.

Met dank en hartelijke groeten uit Engeland,

Gerard Lemmens

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 12 feb 2010 - 17:37

Hallo Gerard, n.a.v. je email voor foto's heb ik je een email teruggestuurd, maar dit kwam via System Administrator weer retour. Heb de foto's vorig jaar maart aan een verzamelaar gestuurd.....

Heb nu kontakt met haar gezocht en je mailadres doorgegeven. Mocht het op deze manier niet lukken, laat het dan weten. Heb ook nog een woonadres (in Den Haag), dus kan eventueel proberen telefonisch of per post kontakt met haar op te nemen. Het waren behoorlijk wat foto's, met o.a. foto's van een zoon Christiaan? (priester in Duitsland?) en ook een identiteisbewijs uit W.O II. De familie van de foto's woonden in Haarlem.

Succes en ik hoor wel of het gelukt is.

Vriendelijke groet,

WvR - 13 feb 2010 - 11:53

Dag Welmoet,

Ik heb nog niets over Verplak fotoos mogen ontvangen, jammergenoeg !

Ik heb wel van Harry Peters wat meer informatie over de familie Verplak mogen ontvangen en volgende maand gaan wij voor een maand naar Nederland en dan plan ik het CBG in Den Haag te ontmoeten want daar hebben ze heteen en ander over Verplak en ook heeft J.A. Verplak bij het CBG een familie-wapen laten registreren. J.A. Verplak was geboortig uit Tilburg en daarvoor kwamen zijn voorouders uit Elst.

Hierbij mijn directe e-mail:

gerardlemmens1@yahoo.co.ukj

Met dank en hartelijke groet,

Gerard

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 13 feb 2010 - 15:39

Hallo Gerard, zal nog eens je emailadres proberen.

Heb inmiddels kontakt met de verzamelaar gehad en die vond het prima dat ik je haar emailadres geef. Kunnen jullie onderling verder afspreken.

Je hoort van me,

Welmoet

WvR - 13 feb 2010 - 18:41

Dag Welmoet,

Zou je mij dat e-mail adres van die foto verzamelaar nog kunnen sturen svp ??

gerardlemmens1@yahoo.co.uk

Heel hartelijke dank,

Gerard

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 21 feb 2010 - 15:05

email rechtstreeks verstuurd...

WvR - 22 feb 2010 - 08:50

gerard, ik zie net dat je emailadres elke keer verandert.

lemens, lemmens, uk. ukj....

kan je nog een keer, via reactie op mijn aanbod van foto's, contact met mij opnemen en het goede adres doorgeven. wellicht dat het dan wel goedkomt...succes!

WvR - 22 feb 2010 - 09:30

De persoon die u zoekt is mijn grootvader. Als u nog informatie zoekt hoor ik dat graag! 

Eric Verplak - 7 mar 2012 - 01:55

Hallo Eric,

Ik heb inmiddels al naar je ge e-mailed want wij hebben in 2010 kontakt gehad maar door kraken van mijn computer heb ik al mijn e-mail adressen verloren.

Dus bedankt voor je reactie op dit forum.

Met hartelijke groeten uit een nat East Sussex,

Gerard Lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 7 mar 2012 - 14:02

Beste mijn naam isJohn verplak ik kom uit de plaats Bemmel ik zoek de persoon die met het tweede boek bezig is van de fam verplak als ik het goed heb is het de dochter van de persoon die het eerste boek heeft uit gebracht 

Ik hoor graag van u

J.Th.A. Verplak - 5 feb 2013 - 18:47

Hallo John Verplak,

Ik zou ook heel graag weten wie het tweede boek over de familie Verplak gaat uitgeven en wil het best kopen dan ! Ik heb een mooie foto ontdekt van Tante Jo Verplak-Reurslag die met de vermoorde (door de Jappen) Willem Hendrik Verplak getrouwd was. Hij was Hoofd van Politie op Borneo en werd daar onthoofd door de Jappen in 1942.  De foto die ik ontdekt heb is van mijn moeder (een nicht van Willem Verplak) en Jo Verplak-Reurslag gemaakt in ca. 1938 in Soerabaja in de tuin van ons huis daar. Na de oorlog kwam Tante Jo zoals wij haar noemde heel vaak bij ons in Hengelo (O) ,waar wij sinds 1949 woonden, logeren.

Zij was een intelligente en scharmte vrouw - vond ik. Ik dacht dat zij Indies was maar ze bleek een totok te zijn. Ze kon heel interesante verhalen vertellen.

Met dank en hartelijke groeten uit Engeland,

Gerard Lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 5 feb 2013 - 20:25

Hallo leuk om iets te horen als het goed is is de dochter van de persoon die het eerste boek heeft uitgegeven bezig met het tweede boek dat heb ik voor jaren terug vernomen ik zal mijn oudste zus vragen of die een adres heeft ,ik weet wel dat de persoon toen in den haag woonde en is overleden 

Als ik iets weet laat ik het u weten en probeer ik met de dochter in kontact te komen 

Groetjes vanaf deze kant 

J.Th.A. Verplak - 5 feb 2013 - 21:21

ik las dat er een 2e boek gemaakt wordt over mijn grootouders johanna reurslag en wilhelmus hendrikus verplak .ik ben de jongste dochter van hun dochter  johanna verplak, ik zou graag de 2e druk ontvangen ,er is veel van mijn oma opa en moeder over indonesie wat ik nog niet weet, er schijnt nog een boek te zijn maar valt niet te achterhalen.ik ben in 1999 naar indonesie geweest om het ouderlijke huis te bezoeken van mijn moeder maar ivm de oorlogen mochten wij niet naar de eilanden lombok batoe of soerabaya.indien u informatie heeft hoor ik graag van u .yvonne.

yvonne lodder - 9 jun 2013 - 16:47


Beste Gerard Lemmens,

Als lid van de werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen (zie www.oorlogsdodennijmegen.nl) ben ik op zoek naar een foto van de in 1942 te Balikpapan vermoorde Willem. A. Verplak om die bij de al opgenomen tekst op genoemde site te plaatsen. Ik zag hier dat u met leden van die familie contact onderhoudt en zou geholpen zijn met een verwijzing naar de adressen van zijn nazaten.

Met dank en vriendelijke groeten,

Henk Termeer 

H.termeer@let.ru.nl

Henk Termeer - 20 jun 2013 - 22:06







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu