stamboomforum

Zoekplaatjes

Via de Zoekplaatjes sectie kunnen Stamboom Forum leden via de Zoekplaatje toevoegen pagina materiaal plaatsen waarover ze een vraag hebben: "Wie staat er op de foto? Waar is de foto genomen? Van wanneer is deze foto?", maar ook: "Wie kan deze akte goed lezen?" Andere leden kunnen suggesties doen en de plaatser op deze manier helpen met de identificatie van de foto of transcriptie van de akte!

Op dit moment staan hier 2125 zoekplaatjes. Via het Overzicht kunt u door de zoekplaatjes bladeren. Door op de markering te klikken kunt u zoekplaatjes markeren, deze zijn dan via Mijn gemarkeerde zoekplaatjes weer eenvoudig terug te vinden.

Via de Mijn geplaatste zoekplaatjes pagina krijgt u een overzicht van de door u zelf geplaatste afbeeldingen.

Bekijk details van dit zoekplaatje
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Klik om te vergroten
Op 24.12.1817 huwt te Dordrecht Matthias Mohr, commies stedelijke middelen te Dordrecht, zoon van Joseph Mohr en Catharina Bohn, met Adriana Luijte(n), geboren Etten-Leur 11.10.1783, dochter van Cornelius Luijten en Francina Komel. Matthias is eerder gehuwd geweest met Maria Mansveld, overleden 's Gravenhage 29.1.1807. Mohr heeft zijn afkomst aan moeten tonen en gebruikt oa een uittreksel op het doopboek van Reichtsig ?? Daarnaast verklaart hij dat zijn vader Joseph is gesneuveld in de veldslag van Bohemen boven Praag rond 50 jaar geleden en zijn moeder is gestorven veertig jaar geleden bij Bonn "terwijl hij nog in militaire dienst was". Mijn probleem is, dat de plaats Reichtsig niet te vinden/herleiden is. Bovendien ondertekent de pastoor met de plaatsvermelding "Diesrinken", ook onvindbaar.