stamboomforum

Zoekplaatjes

Via de Zoekplaatjes sectie kunnen Stamboom Forum leden via de Zoekplaatje toevoegen pagina materiaal plaatsen waarover ze een vraag hebben: "Wie staat er op de foto? Waar is de foto genomen? Van wanneer is deze foto?", maar ook: "Wie kan deze akte goed lezen?" Andere leden kunnen suggesties doen en de plaatser op deze manier helpen met de identificatie van de foto of transcriptie van de akte!

Op dit moment staan hier 2147 zoekplaatjes. Via het Overzicht kunt u door de zoekplaatjes bladeren. Door op de markering te klikken kunt u zoekplaatjes markeren, deze zijn dan via Mijn gemarkeerde zoekplaatjes weer eenvoudig terug te vinden.

Via de Mijn geplaatste zoekplaatjes pagina krijgt u een overzicht van de door u zelf geplaatste afbeeldingen.

Bekijk details van dit zoekplaatje
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Klik om te vergroten
Beste forumleden, Op de foto's nummer 3 en 4 staat Jan de Jager, geb. Voorthuizen 23 maart 1846 - ovl. Voorthuizen 21 april 1929. Zijn beroep was veldwachter van Voorthuizen. Van foto nummer 2 wordt door verschillende bronnen beweerd dat het diezelfde Jan de Jager betreft. Foto nummer 1 komt van MyHeritage, het hierbij zou gaan de Jan's oom, Teunis de Jager, geb. Voorthuizen 1-11-1815 - ovl. Ede 27-10-1882. Teunis was veldwachter van Ede/Lunteren. Wat mij opvalt is dat de personen op foto's 1 en 2 sterk met elkaar overeen komen qua uiterlijk en dat op beide foto's de pupillen van de ogen donker zijn gekleurd. De bovenste foto's lijken ook ouder. De personen op foto 1 en 3 hebben allebei een veldwachterspet op, ook die verschillen van elkaar. Bovendien is te zien dat Jan de Jager een veel bredere snor heeft dan de personen op de bovenste foto's. Wel zie ik dat de personen allemaal dezelfde neus hebben (familietrekje?).