stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Ik kom niet meer verder met mijn stamboom! (Spies)



Profiel afbeelding

Frank Visser meldde mij met zijn Spies-onderzoek te zijn gestopt.

Martin Jongkoen - 16 apr 2012 - 08:18

Ik zag in diverse reacties vanuit het onderzoek naar Spies ook  de naam Speijers of daarop lijkend voorkomen. Zo zag kwam ik onder andere de naam Spyers van Bullesom uit 1521 tegen.

Ik kom op dit moment niet verder dan "Hendrik Geurtsen" geboren rond 1618 in Heteren of Kesteren, die als stamvader van de Speijers in de Aqua Vitae wordt beschreven

Is er iemand die in zijn/haar onderzoek naar Spies zo rond de 16de en 17de eeuw ook de naam Speijers of daarop lijkend  tegen is gekomen ?.  Dan hoor ik graag van u.

Met vriendelijke groet,

Edwin Speijers

Edwin Speijers - 23 mei 2012 - 16:27

"Ik zou me kunnen voorstellen, dat in de loop der jaren of zelfs de eeuwen de geschiedenis van de

Boerderij de Spees aan Rijnbandijk 36 te Opheusden 11,1 km van Echteld (w.o. Buurtschap Ooij-en-Medel) is uitgezocht en/of gepubliceerd. Wellicht, dat hierin aanwijzingen kunnen worden gevonden of de familienaam Spies zijn oorsprong daar wel/niet vindt.

 

 In Kesteren/Opheusden (doorhalen wat niet van toepassing is) is het hoornwerk/de vesting/het Fort de Spees uit de 17e eeuw. N.B.: 21 tot 24 km van Leeuwen (Beneden-/Boven-).

 

www.nederbetuwe.nl/download/3944084/.../NB_magazine_Monumenten.pdf

 

Landschapsnaam (Maneswaard) De Spees komt al voor in bronnen uit de 16de eeuw. Het duidt een perceel aan in de vorm van een spies of punt.Er was/is een nabijgelegen boerderij de Spees

 

http://www.mooigelderland.nl/index.php?pageID=3281&n=&categoryID=1869&itemID=396245&show_history=true

 

Boerderij de Spees aan Rijnbandijk 36 te Opheusden

 

http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=Rhijnbandijk%2036%2C%20Opheusden&rlz=1R2PBEA_nlNL336&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

 

N.B.: De Spees of Speeren was vroeger een gehucht in de Nederbetuwe."

 

 

De Spees is een hoornwerk, linie de Spees welke werd aangelegd tussen de Waalbandijk ter hoogte van de Zwarte Ruiter in Ochten dwars door de Betuwe naar de Marsdijk en de Rijndijk, idd in Opheusden. Boerderij de Spees is hiernaar vernoemd en heeft geen enkele connectie met de naam Spies. Ik kom toevallig uit Opheusden en geboren in Ochten, Gemeente Echteld.

 

 

 

H Manusiwa - 5 dec 2014 - 19:04

Beste Frank, Toevallig vond ik vandaag deze berichten over de familie Spies. Ik ben geïnteresseerd in deze familie omdat mijn voorvader Hendrina Spies uit 1734, getrouwd met Aaldert van IJzendoorn uit Lienden, van genoemde Hendrick Jansen Spies afstamt. Kunt u mij misschien aanvullende informatie over bijvoorbeeld de geboortedata van de kinderen van Teunis Spies geven. Hebt u misschien meer informatie over het echtpaar Hendrina Spies en Aaldert van IJzendoorn? Met vriendelijke groet, Anneke Hubert

Uitgeschreven lid - 19 apr 2016 - 16:33

U zou een persoonlijke email aan hem kunnen richten, maar ook daar zal mogelijk een reactie uitblijven gelet op het volgende:

  • Laatste reactie van Frank Visser over dit onderwerp - 7 jun 2011 om 21:55
  • Laatste bericht van Frank (Visser) - 3 mei 2012 om 17:34
  • Frank heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.

Martin Jongkoen - 1 mei 2016 - 15:16

Dank je voor je reactie. Dat was me nog niet opgevallen. Met vriendelijke groet, Anneke

Uitgeschreven lid - 1 mei 2016 - 17:19

Frank Visser is zeer waarschijnlijk niet meer actief bezig op deze site.

Als curiositeit meld ik toch het volgende:

Vanuit een rechtstreekse vraag aan mij over Cornelis Lucasz van Tienhoven (ca. 1611 - 1656) liep ik aan tegen de familie van Pieck (Heren) van Tienhoven. Een familieonderzoeker lijkt wel haast Cornelis - door vermelding van een zus - daaraan te verbinden, hoewel hij en zijn vader niet voorkomt in:

Zie echter het vermelde bij:

Generatie 1

I. Arnold Pieck van Beesd komt circa 1339 uit Nassau naar Gelderland. In Nassau stond hij als Arnold Spies bekend.

Nassau ligt in Duitsland, maar er gaapt een gat van eeuwen.

Martin Jongkoen - 15 jul 2016 - 14:43


Lange tijd niet meer op deze site geweest, de laatste opmerking over Arnold Pieck waaruit is op te halen dat de familie in Beesd heeft gewoond trok wel mn aandacht, immers de bekende geschiedenis van Spies heeft z'n oorsprong in Kesteren, Lienden en Tiel, nu ligt Beesd niet ver van deze plaatsen. Word weer interessant....

Andre Spies - 4 nov 2017 - 13:06







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu