stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Wie kent: Dirk Johannes Hettinga 1907 Schiedam - Amsterdam



Profiel afbeelding

Hoi allemaal,
 
sinds kort zijn in Amsterdam de politieregisters openbaar.
Ik kom er een Hettinga tegen die ik niet thuis kan brengen.
Omdat ik vrijwel alle Hettingas denk te kennen (maar deze niet) is het misschien ook wel een Hottinga, maar hoe dan ook, dit staat er:
 
Drik (Dirk neem ik aan) Johannes Hettinga, geboren 13-09-1907 te Schiedam, vellenbereider, adres Czaar Peterstraat 37 één hoog te Amsterdam meldt dat een trap looper van zijn woning is gestolen.
 
Wie kan deze Dirk Johannes Hettinga thuisbrengen ?

Groetjes, Maikel

Maikel Galama - 9 mei 2010 - 14:01

Hoi allemaal,

de vraag is opgelost via de digitaal toegankelijke woningkaarten.

Het betreft een Dirk Johannes Hittinger.

Joke bedankt !

Groetjes, Maikel

Maikel Galama - 9 mei 2010 - 15:41

Hoi allemaal,

nadat ik ontdekt had dat de Hettinga in de index ook in het origineel als Hettinga wordt geschreven heb ik via het in het origineel genoemde adres ontdekt dat het een Hittinger betreft.

De dienstdoende agent heeft de naam verkeerd opgeschreven.

Ik heb hierover een mailtje naar het Amsterdams Archief gestuurd en als antwoord gekregen dat men zich houdt aan de oorspronkelijke naam, al is die fout. Het zou anders geschiedvervalsing zijn.

Ik begrijp dat maar heb toch nog een tweede mailtje gestuurd met de vraag of er dan in ieder geval een notitie bij gemaakt kan worden omdat anders onderzoekers tot in lengte van dagen tegen deze fout aan zullen lopen.

Helaas was dit technisch niet mogelijk.

Ik ben nu benieuwd of er meer mensen tegen dit soort problemen aanlopen.

Het archief wil geen geschiedvervalsing plegen maar laat onderzoekers bewust wel verkeerde scans aanvragen, in bovenstaand geval 3 stuks. Tot in lengte van dagen !

Tresoar, waar ik kind aan huis ben, maakt wel gebruik van de toevoeging dat de ambtenaar in het verleden kennelijk een foutje heeft gemaakt.

Het wil er bij mij niet in dat zoiets in Amsterdan niet kan.

Ben ik met een kluitje in het riet gestuurd ?

Groetjes, Maikel

Maikel Galama - 11 mei 2010 - 11:25

Kluitje in het riet ?

Ik weet het niet, maar er zijn natuurlijk wel meer onvolkomenheden.

Zo overkwam het mij dat ik  zes pagina's moest opvragen waarin de gezochte naam slechts op één pagina voorkomt.

En een ander geval:

Een aantal keren komt de naam Jew Paanakker voor.

Ik meen met enige zekerheid te kunnen zeggen dat er niemand in de Paanakkerfamilie was met deze voornaam. Als het al een voornaam is.

Zoeken op voornamen leverde een geval op van Jew, dat in de oorspronkelijke tekst J.E.W.  is.

Ik ga het t.z.t. wel eens navragen.

Leonardo - 11 mei 2010 - 12:45


Ditzelfde heb ik ook gehad.

Op de persoonskaart van mijn opa, in het archief in Groningen staat mijn oma vermeld. Echter staat er ook een datum van begraven, en een grafnummer op. Deze datum, en het graf zijn echter van mijn oma en niet van mijn opa, die is sinds 1945 vermist. Op de kaart zelf wilde men geen wijzigingen op opmerkingen plaatsen, wel in de database.

Het punt van meerdere pagina's moeten opvragen heb ik ook gehad. Mijn informatie bleek op de laatste pagina te staan, en dan ook nog eens door te gaan op een volgende pagina die ik niet kon downloaden!  

Verder zocht ik de notitie van een gezin (4 personen) dat in 1940 zelfmoord pleegde. Bij zoeken bleek dat ik de gegevens kan inzien via 1 van de namen, de andere 3 waren gesloten vanwege privacyredenen. Heel vreemd want in het bericht komen alle vier namen voor (tenslotte pleegden ze gezamenlijk zelfmoord), met de melding dat ze zijn overleden door gasverstikking en naar de begraafplaats zijn gebracht. Na melding, kreeg ik de reactie dat ik maar even moest aantonen dat ze waren overleden.

Bert de Jong - 11 mei 2010 - 13:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu