stamboomforum

Fora

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hieronder ziet u alle 28 fora gesorteerd op titel die er zijn (sorteer op aantal volgers).


Subforum ikoontje

Actualiteit

Voor het laatste archiefnieuws uit binnen- en buitenland, nieuws over software en websites en genealogisch relevante artikels in de media.


Subforum ikoontje

Amelander Historie

Wij plaatsen hier regelmatig berichten over artikelen op onze website Amelander Historie. Wees vrij in het reageren op onze berichten!


Subforum ikoontje

Archiefonderzoek en bronnen

Alles over de methodiek van genealogisch onderzoek, zoekstrategieƫn, bronvermeldingen, beroepen, archieven, inventarissen en websites.


Subforum ikoontje

DTB klappers-Zuid-Holland, fora en linken voor genealogisch onderzoek (schaduwforum)

DTB klappers-Zuid-Holland (schaduwforum) districten I t/m XIII + (Rijswijk XIV - Voorburg XV - Maassluis XVI). Bron: GaHetNa


Subforum ikoontje

DTB Zuid-Holland - districtklappers van www.gahetna.nl

Links naar de districtklappers (op naam) op de Doop-, Trouw- en Begraafregisters van Zuid-Holland (1695-1812). Deze klappers zijn te vinden op de website GaHetNa > Vraagbaak > Officieel document > DTB Zuid-Holland). Aanklikken van de links leidt in eerste instantie naar de alfabetische index op achternaam per periode van 20 jaar. Aanklikken van de achternamen in deze index geeft vervolgens rechtstreeks toegang tot de online-scans van de districtklappers op de Doop-, Trouw- en Begraafregisters. Op deze wijze kunnen de bewerkelijke uitklapmenu's en de extra tussenstap 'Archiefbeschrijving' van www.gahetna.nl worden omzeild.


Subforum ikoontje

Familiearchieven

Wie tastbare herinneringen en documenten van een familie bewaard heeft een familiearchief. In het algemeen kan je zeggen dat alle papieren en prive-documenten die jouw vorige generatie heeft achtergelaten (of die jij op jouw beurt zal nalaten) te samen een archief of een collectie vormen. Deel daarover je ervaring in dit forum.


Subforum ikoontje

Familiewapens en symbolen

Alles over familiewapens: het vinden en (laten) ontwerpen, de betekenis van de onderdelen en heraldische en genealogische naslagwerken als Pama, Rietstap en Beresteijn.


Subforum ikoontje

FamilySearch

In dit subforum wordt informatie uitgewisseld over de scans die FamilySearch (Mormonen) beschikbaar stelt van (onder andere) Nederlandse akten.


Subforum ikoontje

Genealogie Online

Voor alle vragen, suggesties en tips met betrekking tot Genealogie Online, de website waar u eenvoudig uw genealogische gegevens en afbeeldingen kunt publiceren.


Subforum ikoontje

Genealogische sites en publicaties

In dit forum wordt ruimte gegeven om eigen, nieuwe boekuitgaven of websites te promoten van een of meerdere families die van nut kan zijn voor de genealogie. Ook kunt u hier uw ervaringen (positief of negatief) over eigen of andere sites en boekuitgaven delen. Het kan gaan om uw ervaring met een bepaalde site, vereniging, fouten in publicaties of andere ergernissen.