stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Voorouders Niezen Aren of Arend Niezen = opgelost



Profiel afbeelding

Hoi Jan.

 

Misschien kunnen wij wat gegevens bij elkaar aanvullen ergens.

Jan Geerts Kunst 1782-1846 kwam tot zover ik weet idd uit binnenvaartschippers familie.

Of er een adoptie heeft plaats gevonden, weet ik niet. Kan zijn idd dat er een ongeluk heeft plaats gevonden en dat Jan Geerts Kunst werd opgenomen door familie Niezen. 

Gegevens daarover en bron, zou ik even moeten opzoeken.

Hij was tot zover ik heb gevonden niet getrouwd met een Mieke Harms. Maar een Wijpke Harms en werd volgens mij ook wel Wiepke genoemd. 

Daarnaast Trijntje Kunst, dat klopt. Doop: 09-02-1739. Geert Jacobs Kunst: 06-12-1739, overleden 16-01-1794 te Sappemeer. 

Als voorouder Geert Jaboks Kunst heb ik uiteraard net als jou: Jacob Arents Geerts Kunst.

02-09-1708. Eerste huwelijk met Boughje (Bouckje) Rienkes of Reenkes 25-12-1729.

Tweede huwelijk met: Annighje (Annegtien) Geerts 04-01-1739. 

Ouders van Geert Jacobs Kunst: Arent Mennis of Memmes Kunst en Trijntien (Trijntje) Jacobs.

Arent Mennis of Memmes Kunst: 08-12-1667. Getrouwd met Trijntien op 13-02-1687.

Wie weet kan achternaam ook zijn Mennes!

Poosje geleden vond ik ergens als ouders van Arent Mennis een Memme Arents getrouwd geweest met Weije Martens. Bron en dergelijke weet ik even niet. Moet ik eventueel uitzoeken. 

Memme had misschien ook Memme, Menni kunnen heten of Mennie. Namen werden toen niet serieus genomen in registraties. 

Terugkomend op Jan Geerts Kunst (Niezen) bij mijn gegevens een registratie van doop of geboorte of melding van 19-05-1782. Ik zou even kunnen kijken waar die gegevens vandaan komen en of het de doop, registratie of geboorte was op die datum. 

(Wie was jouw vader)? 

 

Dan even terugkomend op jouw vraag: Jacob Arents Kunst x Bougje (Bouckje|) Rienkes Reenkes te 1729.

Klopt dit wel??? 

En inderdaad andere huwelijk met Annighje (Annegtien) Geerts? Er zijn volgens mij idd uit beide huwelijken kinderen gekomen en kennelijk eerste partner overleden of gescheiden. Maar zelf dan kom ik ook in de war met gegevens die ik heb gevonden over beide partners van Jacob Arents Kunst en huwelijk. Denk dat bepaalde gegevens niet helemaal kloppen op bronnen op internet. 

Ik zou denken dat hij met Annighje (Annegtien) Geerts een eerste huwelijk had, omdat daar maar 2 kinderen uit voort zijn gekomen en een tweede huwelijk met Bougje (Bouckje|) Rienkes Reenkes. Dit omdat uit dat huwelijk veel kinderen zijn gekomen tot als laatste kind in 1750. Kan zijn dat ik het ergens ook mis heb. 

Een derde huwelijk wist ik even niet. Is verwarrend tot zover. Hopelijk komen we er ergens uit. 

 

Mvg.Arie. 

Arie Niezen - 28 jul 2015 - 01:44

Hallo Arie, 

V.w.b. het derde huwelijk van Jacob Arents Kunst baseerde ik op een schrijven van jou op 26-1-2012 maar waar ik de naam Annigjen Roelofs of Roelefs tegenkwam weet ik niet meer. Of toch wel, kijk ook even naar je mail van 24-01-2012. 

Ook is het leuk om te vernemen dat ik via een gemeenschappelijke voorouder gelinkt wordt aan dan wel verbonden ben met de familie Niezen. Uiteindelijk is de wereld maar klein

Uitgaande van Geert Jacobs Kunst en Wilhelmina Sijbes, gehuwd 16-10-1763, zij kregen 8 kinderen, mijn stamlijn is het derde kind, Tjerk Geerts Kunst, gehuwd met Geertje Jans Jager. Uit dat huwelijk kwamen 9 kinderen voort, via het 7e kind Tjerk Geerts Kunst, op 22-05-1842 gehuwd met Hillechien Elser gaat mijn directe lijn door via het 7e kind uit de 9, Geert Kunst van 31-08-1855, op 25-01-1884 gehuwd met Jantien van Dam om dan uit te komen bij mijn grootouders Jan Kunst gehuwd met Trientje Smit op 07-05-1917. Jan Kunst was het 5e kind van de 11. Dan kom ik uit bij mijn vader, Geert Kunst, geb. 06-12-1917 (vermeld staat ergens 07-12-1917) en overleden 14-02-1970. Mijn vader was de oudste van 4 kinderen om uit te komen bij mijzelf op 11-04-1958. Ik ben vernoemd naar mijn opa Jan Kunst en omdat ze voor Trientje Kunst-Smit niks beters wisten te verzinnen werd mijn 2e naam Rinus. Ik heb 4 kinderen met de naam Kunst, 3 jongens en een meisje die overigens niet vernoemd zijn maar kortweg 1 Friese voornaam hebben. 

Gezien de datum geboorte van mijn vader t.o.v. het huwelijk van mijn grootouders was hij van de bekende beddenplank. Overigens was dat geen geheim binnen de familie. 

Mijn grootouders zijn beiden begraven te Delft. 

Wat betreft jouw opmerking dat namen niet echt serieus genomen werden in het verre verleden klopt denk ik wel enigszins, daaraan toegevoegd dat namen veelal ook fonetisch genoteerd werden volgens mij. 

Van mijn overgrootmoeder Jantien van Dam  heb ik nog een foto waarop zij een zilveren Zeeuwse knop, een broche draagt. Doordat deze via schoonmoeder op schoondochter vererft is deze via mijn oma Trientje Smit en mijn moeder nu in bezit van mijn vrouw. Leuke traditie die tot de dag van vandaag nog bestaat. 

Wel houd je opmerking over Arent Memmes, Memme, Menne, Mennie me bezig. Ook de naam Martens. Mogelijk nieuw aanknopingspunt. Ik ben van plan om contact op te nemen met de heer Jules Kunst uit Voorburg. Die heeft veel onderzoek gedaan naar de Kunsten. 

Met vriendelijke groet, 

Rinus

Jan R. Kunst - 29 jul 2015 - 00:36


Hallo Jan R Kunst

Wat betrft het huwelijk tussen Jacob Arends Kunst en Bauwgien Rijntes het volgende;Ik heb bij dit huwelijk niet kunnen vinden dat zij kinderen hadden, maar ik heb wel gelezen dat het huwelijk ontbonden is omdat Bauwgien geestelijke problemen had en niet meer spoorde.En wat betrft de naam van Arent Mennes Kunst

zou het dus Mennes moeten zijn.Een man die zeer veel weet over de stamboom der Kunsten is inderdaad Jules Kunst in Voorburg Dit is een lopende almanak ongelooflijk wat hij weet over de stamboom Kunst

Groeten Herman Kunst

Herman Kunst - 8 okt 2015 - 13:58







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu