stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Wie kent beeldbanken in Belgie? Misschien ook een tip voor anderen!



Profiel afbeelding

Mijn kwartierstaat documenteer ik met o.a. foto's uit Nederlanse archieven, zoals Den Haag, Leiden met veel omliggende plaatsen, Rotterdam met een aantal andere plaatsen en zo ook Schiedam, Tilburg, West-Brant en het Zeeuws Archief (alle gemeenten). In deze archieven bij elkaar staan miljoenen foto's, ansichtkaarten, tekeningen, schilderijen, personen enz. Na het kopieren van zo'n foto kun je hem ongeveer maximaal negen keer vergroten om een fijne korrel te houden voor het plaatsen in je tekst en het uitprinten.

Nu ben ik op zoek naar een of meer van dergelijke beeldbanken in Belgie. Wie kent ze?  

gerard wubben - 18 okt 2008 - 09:26

 

Zie : http://geneaknowhow.net/digi/beeldbank-n.html

scroll omlaag naar :

Provinciaal of regionaal, België

Plaatselijk, België

 

Hier al een om te beginnen.

http://www.beeldbankwaasland.be/

Helena - 18 okt 2008 - 09:31

Copyright

De topografische collectie is bezit van de Universiteitsbibliotheek Gent. Men mag de beelden downloaden en printen voor niet-commercieel, wetenschappelijk en educatief gebruik. Voor ieder ander gebruik moet contact opgenomen worden met de Universiteitsbibliotheek: libservice@UGent.be

Dit staat onder een foto die ik vond, misschien dom, maar mag ik deze foto nu wel gebruiken in mijn stamboom website, of moet ik dan toestemming vragen? Mijn website is natuurlijk niet commercieel.

anneke - 18 okt 2008 - 10:00

Beste Anneke,

Uiteraard mag je deze foto's downloaden en gebruiken. Zolang de samenstelling van je stamboom of kwartietstaat geen commercieel of zakelijk oogmerk heeft kan dat. Uit de keuze van miljoenen foto's en schilderijen heb ik ondertussen al een leuke verzemeling en het staat erg leuk. Ik maak overigens een kwartierstaat op plaastsnaaam,  met ook heraldische gegevens en wapens.  

gerard wubben - 18 okt 2008 - 12:39

Hallo Gerard,

Bedankt voor je antwoord.

Ik heb inmiddels ook al heel wat plaatselijke foto,s verzameld en ben dus van plan die in te voegen op mijn stamboom website ter verfraaing.

Wapens heb ik tot nu toe nog niet gevonden, maar die zijn er natuurlijk ook niet zoveel.

Groeten Anneke

anneke - 18 okt 2008 - 12:48


Beste Anneke,

Ik heb wapens van de hele wereld, werkelijk fantastisch b.v. Duitsland en Engeland.

Neem even contact op met mij dan kan ik hier meer over zeggen. 070-3.99.21.12

gerard wubben - 18 okt 2008 - 12:51







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu