stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Zoek William Muggeridge uit Engeland (London)



Profiel afbeelding

Je komt meer personen via boeken tegen als je Googled via http://books.google.nl

Ook op MUGGERIDGE kom je het nodige tegen als verwijzing naar publicaties, maar ook naar scans van boeken in PDF formaat.

Wim

Wim - 23 mar 2009 - 14:26

Hallo Zwenny,

Bedankt voor je betrokkenheid. De gegevens die je gevonden hebt heb ik al.

Je vraagt: "Heb je alle drie de memories van successie ingezien? Misschien staat er toch wel iets in."

Ik heb van internet via Tresoar deze memories van successie bekeken, maar de originele in het archief op microfilm niet bekeken. Misschien dat ik hier inderdaad meer kan vinden. Bedankt voor de tip.

Hartelijke groet,

Martine

Martine Rademaker - 23 mar 2009 - 19:56

Hallo Wim,

Bedankt voor de vele informatie die je me hebt gegeven. 

Vooral de Samuel Muggeridges met spouses Sarah of Maria hebben mijn interesse,

i.v.m. de naam van zijn eerste dochter, Maria Sara.

Ben ik wel even zoet mee om h.e.e.a. uit te zoeken. Ik heb dat verhaal ook gelezenover de naamsverandering Muggerdge en Muybridge, heel interessant.

Ik had in de Leeuwarder Courant digitaal gevonden: "Getrouwd:  Londen,  den 1 november 1828. W.J. Margret, van Londen, Zee-kapitein, en Sjoukje van Wielen, van Harlingen."

Deze datum komt dichtbij de persoon die jij had gevonden:  "42. WILLIAM MUGGRIDGE
Gender: Male Marriage: 17 NOV 1828 Old Church, Saint Pancras, London, England" 

Misschien is dit hem. Bijzonder dat Muggeridge in deze krant als Margret wordt geschreven.

Dat maakt het er niet gemakkelijker op....., maar des te leuker als deze puzzel wordt opgelost.

Nogmaals mijn hartelijke dank. Ik hou jullie op de hoogte als ik wat verder ben.

Vriendelijke groet,

Martine

Martine Rademaker - 23 mar 2009 - 20:16

Kandidaat #42

42. WILLIAM MUGGRIDGE
Gender: Male Marriage: 17 NOV 1828 Old Church, Saint Pancras, London, England

married CATHERINE LAKIN

Leeuwarder Courant:  "Getrouwd:  Londen,  den 1 november 1828. W.J. MARGRET, van Londen, Zee-kapitein, en Sjoukje van WIELEN, van Harlingen."

dat is duidelijk een ander stel.

1/. MARGRET kan ook de naam van de moeder van William zijn.

De vader heet dan W.J. Margret Muggeridge.

2/. Het kan ook zijn dat de vader W.J. MARGRET is en dat later de naam MUGGERIDGE is aangenomen.

MUGGERIDGE heeft niet alleen verschillende spellingswijzen, de namen met verschillende spelling worden ook uit andere namen aangenomen.....

De gegevens MUGGERIDGE zijn alles behalve compleet, maw de gezochte persoon kan nog steeds tussen de ontbrekende gegevens verborgen zitten.... De naam MARGRET is een onwaarschijnlijke optie, de naam is mogelijk ontstaan van een slechte Engelse vertaling naar Nederlands of Fries.

Dat maakt de puzzel groter maar ook interessanter, zeker als je de oplossing vindt.

groet,

W

Wim - 23 mar 2009 - 21:25

@ Martine - komen naamskenmerken ook terug in de familie RADEMAKER? Heb je van RADEMAKER een parenteel en/of voorouder overzicht ?

Wim - 27 mar 2009 - 10:33

@ Martine - komen naamskenmerken ook terug in jouw familie ? Heb je van de familie R een parenteel en/of voorouder overzicht ?

W

Wim - 27 mar 2009 - 10:33

Hallo Wim,

Ik heb vandaag de overlijdensakte van William Muggeridge (digitaal) toegezonden gekregen van het Waterlandsarchief! Nooit aan dat archief gedacht, omdat ik altijd in Tresoar zocht of in Genlias. Daaronder valt Purmerend. Ik hoopte dat hier een aantekening over zijn ouders zou staan, maar niets van dat alles. Twee getuigen worden genoemd, een Engelsman en en Nederlandse dokter. De namen zijn niet gerelateerd aan Muggeridge en ze staan als getuigen te boek en vrienden. Heel teleurstellend.

Via mijn moeder is mijn voorvader William Muggeridge familie: Mijn moeders vader was een Fietje, zijn moeder was een Oltmans en haar moeder was een Lantinga en haar moeder was Maria Sara Muggeridge. Ik heb een heleboel gegevens die ik in het programma Aldfaer heb gezet, dus kan ik allerlei rapporten maken, waaronder een parenteel. In de hele familie, van mijn dochter (Sanne Maria Sarah) tot aan Maria Sara Muggeridge, komt de naam Maria of Marie voor. Maar ook in de voormoederen van Williams vrouw Sjoukje van Wielen kwam de naam Maria voor, dus is het niet duidelijk of het van zijn voormoederen komt. De naam Sara is zeker van de Engelse kant. Ook een oud-tante heette Pauline, ook die naam kan ik niet herleiden naar voorouders in Nederland, terwijl er wel veel benoemd werd in die tijd. (Pauline Lantinga was een dochter van Maria Sarah en een kleindochter van William Muggeridge).

Waar ik nu aan denk is een gezinskaart of een inschrijvingsbewijs van William in de gemeente Harlingen. Zou ik hiermee verder komen? Moet ik daarvoor naar Harlingen of zou Tresoar mij dat ook kunnen bieden? Volgens mij kan dit nog een kans bieden of een archief in Engeland betalen. Ook kan er misschien wat meer op microfilm staan van de memories van successie waar Zwenny het over had.

Binnenkort dus naar de archieven in Friesland.

Hartelijke groet,

Martine

Martine Rademaker - 27 mar 2009 - 23:33

@ Martine

Weet je of er een testament geweest is? Via een testament kom je vaak ook aan de officiele gegevens.

Is er sprake geweest van een huwelijkscontract of huwelijkse voorwaarden (notaris) bij het huwelijk. Wat is er met de schoener gebeurd na het overlijden van W.M.? Is de schoener verkocht, is de schoener verloren gegaan ? Aan wie is de schoener overgedragen.

Weet je waar het echtpaar gewoond heeft, was dat een huis in eigendom of een huis van iemand anders dat gehuurd werd, rustte er een schuld op het pand?

De memories van successie, zoals ze bijvoorbeeld in Genlias staan, bevatten erg weinig informatie. Mogelijk dat er meer informatie op de Memories van Successie zelf staat ?

Er is nog steeds veel informatie die nog niet op internet staat. Het echte spitwerk kan uitkomst bieden. Als je van ver naar Friesland moet om in archieven te zoeken, is het belangrijk om een huiswerk - en boodschappen lijstje voor het archiefwerk te maken. Zorg dat je vooraf weet of informatie die je zoekt in het archief te vinden is. Het rendement is veel lager met archiefwerk zelf, bij eenvoudig opzoekwerk ,het rendement is echter maximaal als je vind waarnaar je op zoek bent. Het valt erg tegen als je naar een archief gaat, waar de informatie waarin je wilt zoeken, niet aanezig is. 

Ik heb op een Engels forum nog een vraag uitstaan mbt kerkelijke- en burgerlijke huwelijken. Je moet de procedures kennen die gehanteerd werden in die tijd, in de streek, de stad en het land. Dan weet je ook hoe en waar je zou kunnen zoeken.

Soms kom je samenstellingen van gezinnen tegen bij volkstellingen, die vroeger gehouden werden.

W

Wim - 28 mar 2009 - 12:23

Memories van Successie
Kantoor Harlingen, overl. jaar 1829 Overledene : Maria Hendriks Homberg Overleden op: 4 november 1829 Wonende te : Harlingen Tekst: 58 jr; Voorstr. C.75; moeder van Sjoukje (vrouw van afwezige William Muggeridge, scheepskapitein) en Klaas Hendriks van Wielen, verver. Er behoorde onroerend goed tot de nalatenschap Bron: Memories van successie 1818-1927 Toegangsnr. : 42 Inventarisnr. : 7006 Dagregisternr.: 053 Op microfilm nr. 116 W

Wim - 28 mar 2009 - 20:23

Nog een aanvulling:

Memories van Successie
Kantoor Harlingen, overl. jaar 1831 Overledene : Olphert Simons Duiker Overleden op: 10 januari 1831 Wonende te : Harlingen Tekst: 66 jr; buitenschipper; man van Sytske Freerks de Boer (erft vruchtgebruik); vader van wijlen Jantje (vrouw van Johannes Jans Schoffelmeer, wiens verblijfplaats onbekend is; moeder van minderjarige Olphert Johannes Schoffelmeer: voogd is zijn grootmoeder Sytske), Lykle, deurwaarder en wijlen Simon Olpherts Duiker (1e man van Sjoukje van Wielen, thans vrouw van Willem Muggeridge, kapitein; moeder van minderjarige Sytske Simons Duiker). Er behoorde onroerend goed tot de nalatenschap Bron: Memories van successie 1818-1927 Toegangsnr. : 42 Inventarisnr. : 7006 Dagregisternr.: 142 Op microfilm nr. 116 raadpleegbaar op de studiezaal van Tresoar Notariële archieven via toegangsnummer vermeld in de handleiding van TRESOAR. W

Wim - 28 mar 2009 - 20:26

1811 Toegangsnummer 8 Gewestelijke besturen in Friesland in de Franse tijd (BRF)
Inventarisnummer 4687 Staat van aantallen inwoners en stemgerechtigden in de verschillende kantons van het arrondissement Leeuwarden [1811]
en
Toegangsnummer 16 Nieuwe rechterlijke archieven 1811-1838 (NRA)
Inventarisnummer 79 Lijst van 'communes' en inwoneraantallen in Friesland 1811 1830, 1840 Website www.volkstelling.nl, gegevens afkomstig uit de volkstellingen van 1830 en 1840.

 

Ook via TRESOAR.

W

Wim - 28 mar 2009 - 20:30

In het lijntje van Sjouke van Wielen ...

Harlingen, huwelijken 1800 Vermelding: Bevestiging huwelijk op 19 januari 1800 Man : Hendrik Klaases van Wielen afkomstig van Harlingen Vrouw : Maria Henrica Homberg afkomstig van Harlingen

Gestandaardiseerde namen: HENDRIK KLASES en MARIA Bron: Collectie Doop-, Trouw-, Begraaf- en Lidmatenboeken(DTBL) Trouwregister Hervormde gemeente Harlingen 1772-1811 Inventarisnr.: 335 Op microfiche beschikbaar op de studiezaal van Tresoar.

Wim - 28 mar 2009 - 20:39

In Friesland had men begin 19de eeuw een woningadministraite, op kaarten, minder overzichtelijk dan het BR, maar vaak volledige gezinsoverzichten en inzicht in de mensen direct rondom de woning.

Wim - 28 mar 2009 - 20:42

Hallo Wim,

Met bovenstaande gegevens kan ik wat! Dit moet vast wat opleveren als ik naar Tresoar ga. Weet nog niet waar ik de tijd vandaan haal, maar ik wil zo graag verder met deze tak, dat het moet lukken.

Ik weet niet of er een testament geweest is van William en Sjoukje. Wel dat er geen onroerend goed tot de nalatenschap behoorde. (Uit memories van successe Tresoar) 

Ik weet niet of er een huwelijkscontract of huwelijkse voorwaarden (notaris) bij het huwelijk was/waren omdat het stel in Londen is getrouwd. Met de schoener "The Friends" weet ik niet wat er gebeurd is na het overlijden van W.M. Ik weet ook niet of hij in die tijd de eigenaar was. Ga er van uit van niet. Hij was in elk geval de kapitein. Volgens het Noordelijk Scheepvaartmuseum is het schip gebouwd in 1825 te London. Waarschijnlijk voer het schip onder Britse vlag.

Ik heb  van dhr. van Leeuwen, ook forumlid, een artikel gekregen: De schoener "The Friends" was eens in een scheepvaartongeval betrokken die tot een (juridisch) belangwekkende rechtzaak leidde zie   English Admiralty Reports? - Page 316 by George Minot, Great Britain High Court of Admiralty, Great Britain Privy Council. Judicial Committee, Great Britain High Court of Appeals - Law reports, digests, etc - 1853 " Het accident speelt zich af in 1842. Volgens dit rapport was ene William Meddling Tonkin eigenaar. Hij heeft volgens the National archives een testament laten opmaken in 1835.

Ik heb ook kunnen achterhalen wie er voor William Muggeridge kapitein waren en wie erna tot en met 1839. 

Ik heb geen huisadres van William in Harlingen, behalve dat hij daar woonde. Wel van zijn vrouw Sjoukje van Wielen. Daar kan ik natuurlijk wel wat mee, net zoals je schreef. Weet niet of ze het huurde of dat ze eigenaresse was (ze was grossierster in sterke dranken, ik denk dat ze zo ook in contact met haar echtgenoten kwam), maar misschien kom ik daar ook nog acher.

Bedankt voor zoveel meedenken en medewerking!

Vriendelijke groet, Martine

Martine Rademaker - 29 mar 2009 - 01:30

Van een rechtzaak waarbij de vrouw Elizabeth van W.J. MUGGERIDGE getuigt; optreden van de tenor Samuel MUGGERIDGE in kerk e.a. zijn de links en de kopieën van de bron - gegevens doorgestuurd.

W

Wim - 29 mar 2009 - 15:10

Ik zou eens contact opnemen met de eigenaar van deze site

http://www.muggeridge.info/muggeridge/getperson.php?personID=P2960&tree=2959

Mogelijk is deze William zelfs dezelfde persoon

 

  1. William Moggridge was born Est 15 Mar 1787.

    William ? Ann Williams. Ann was born Est 15 Mar 1787. [Group Sheet]

    Children:
    1. 2. Ann Moggridge  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      was born Abt 15 Mar 1807; christened 15 Mar 1807, Holborn, London, England.
    2. 3. Anna Moggridge  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      was born Abt 29 Dec 1808; christened 29 Dec 1808, Holborn, London, England.
    3. 4. Sophia Julia Moggridge  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      was born Abt 18 Feb 1810; christened 18 Feb 1810, Clerkenwell, London, England.
    4. 5. Thomas Moggridge  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      was born Abt 28 Apr 1811; christened 28 Apr 1811, Finsbury, London, England; died Abt 1 Mar 1866, Shoreditch, London, England.


Generation: 2
  1. Ann Moggridge Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

    (1.William1) was born Abt 15 Mar 1807; christened 15 Mar 1807, Holborn, London, England.
  2. Anna Moggridge Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

    (1.William1) was born Abt 29 Dec 1808; christened 29 Dec 1808, Holborn, London, England.
  3. Sophia Julia Moggridge Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

    (1.William1) was born Abt 18 Feb 1810; christened 18 Feb 1810, Clerkenwell, London, England.
  4. Thomas Moggridge Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

    (1.William1) was born Abt 28 Apr 1811; christened 28 Apr 1811, Finsbury, London, England; died Abt 1 Mar 1866, Shoreditch, London, England.

    Thomas ? Charlotte Mari Ann Sexton. Charlotte was born Est 15 Dec 1809; died Abt 1 Jun 1846, Clerkenwell, London, England. [Group Sheet]

    Thomas ? Jane Catherine Green. Jane (daughter of Henry Green) was born Est 8 Oct 1811; died Abt 1 Jun 1879, Shoreditch, London, England. [Group Sheet]

    Children:
    1. 6. Thomas Henry Moggridge  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      was born 16 Apr 1849, Finsbury, Middlesex, England; christened 16 Dec 1849, Finsbury, London, England.
    2. 7. Jane Moggridge  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      was born 12 Jan 1851, St Luke's, Middlesex, England; christened 2 Oct 1851, Finsbury, London, England.

Henny Savenije - 24 jun 2011 - 14:53

 

Dag Henny,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb contact opgenomen met de eigenaar van de website waar jij me op had gewezen. Hij heeft veel Muggeridge/Muggridge en Moggridge in zijn bestand. Helaas, dit was zijn antwoord op mijn vragen:

 

Thanks for your mail. Unfortunately, I can't identify William or any of the other people you mention in my database. Did Maria Sarah and Wilhelmina stay in the Netherlands, or did they move to England?

regards,

 

D.S



Comments: William MUGGERIDGE was an English captain on a
ship. He married 01-11-1828 a woman named Sjoukje (Hendriks) van WIELEN from Harlingen (the Netherlands)in London. William died at Purmerend (the Netherlands), 15-09-1832, 34 years old.
William was born / baptized in 1797/1798 in London or near London. The parents of William MUGGERIGE are Samuel Muggeridge and Sarah Tenchstreet. (I am not sure if Tenchstreet is the real surname)
From this marriage 2 daughters have been born: Maria Sarah and Wilhelmina
I am lokking for:
1. Where and when is William MUGGERIDGE born / baptized ?
2. Where is William MUGGERIDGE married with Sjoukje Hendriks van WIELEN ? (London is so big)
3. I would like to have more information about the parents of William MUGGERIDGE.
4. Are there brothers and sisters known from this family ?

Any tips or additional data is appreciated.

Regards,
Martine Rademaker


Dus ben niet veel verder gekomen.

Maar ik heb twee maanden geleden wel iets nieuws ontdekt.

Na jaren zoeken toch weer een stukje van de puzzel er bij.

Gevonden in de Huwelijksafkondigingen Harlingen in de digitale archieven van Familysearch: 

"In het jaar 1828, den vierden zondag der maand October, (4e zondag?)

William Jeremiah Miggeridge (deze spelling komt in Engeland niet echt voor, wel in Nederland), oud eenendertig Jaren, koopvaardijkapitein, geboren en wonende te London, meerderjarige zoon van Samuel Miggeridge, overleden en Sarah Tenchstreet, zonder beroep aldaar, en Sjoukje Hendriks van Wielen, oud zesentwintig Jaren, winkeliersche, geboren en wonende te Harlingen, meerderjarige dochter van Hendrik Klaases van Wielen, overleden en van Maria Henderika Homberg, zonder beroep."

Ik heb nu dus de tweede naam van William, Jeremiah, maar hij wordt in een document ook genoemd als William Samuel Muggeridge. En ik heb de naam van zijn moeder: Sarah Tenchstreet. Tenchstreet lijkt me een plaats/straataanduiding.

Ik heb gezocht op deze namen, maar niets matched exact, en krijg geen bevestging doordat ik de gegevens niet kan koppelen aan bestaande gegevens. Als ik nu maar zeker wist op welke site ik meer informatie zou kunnen krijgen, had ik geen moeite met een betaalversie, maar je krijgt geen garanties.

De door jouw genoemde William Moggridge is volgens mij niet de William die ik zoek. Hij was 34 jaar oud toen hij op het Noordzeekanaal kwam te overlijden in 1832. Dus moet hij ongeveer in 1798 geboren zijn.

Heel goed mogelijk dat hij eerder gehuwd is geweest, maar daar wordt in de huwelijksafkondiging geen vermelding van gemaakt.

Zijn enige drie kleindochters heetten Pauline (niet vernoemd naar moederskant), Sophia Elisabeth (ook niet te traceren naar vernoeming) en Maria Wilhelmina (zij is vernoemd naar haar moeder Maria Sarah Muggeridge) Lantinga. Hier kan dus een link zijn naar die familie uit Engeland.

In elk geval, bedankt voor het meedenken.

Elke aanvulling op bovenstaande is meer dan welkom.

Hartelijke groet uut Buunermond,

Martine Rademaker

www.martinerademaker.nl

Martine Rademaker - 4 jul 2011 - 19:12

Hoi Martine, laat ik daar nu geboren zijn (Nij buunen) . Hoe dan ook, je zegt dat hij soms William Samuel Muggeridge wordt genoemd, dat wil dan zeggen dat ze de naam van zijn vader als patroniem hebben gebruikt zoals dat gebruikelijk was. Dat een eerste huwelijk niet vermeld is kwam ook wel meer voor. Vooral in de beginjaren van de burgelijke stand deed men soms maar wat omdat het niet duidelijk was hoe de regels nu precies lagen (voor de ambtenaren, waarschijnlijk waren die regels WEL duidelijk) Ik heb veel personen in mijn bestand staan waarbij bij een tweede huwelijk het eerste niet vermeld was. Ook heb ik veel personen in het bestand waarbij de eerste vrouwen (of mannen) bij het overlijden niet werden vermeld (en soms zelfs helemaal geen echtgenoot) gewoon omdat  de aangevers dat niet wisten.

Henny Savenije - 4 jul 2011 - 21:12

 

Ik heb eerst het hele voorgande  verhaal moeten lezen en toen ik dat eerder huwelijk van Sjoukje met Simon Olpherts Dui(n)ker vond wist ik pas zeker dat het volgende huwelijk de juiste was. Zo zie je maar dat elk beetje informatie kan helpen:

 

London, England, Marriages and Banns, 1754-1921

Name: Jeremiah Muggeridge

Spouse Name: Susan Duyker

Record Type:     Marriage

Marriage Date: 01 Nov 1828

Parish: St Mary, Newington

County:                Surrey

Borough:             Southwark

NB op de akte wordt vermeld dat Jeremiah een bachelor is en Susan een widow en dat ze allebei van die parish afkomstig zijn.

 

Hierna wordt het wat verwarrend:

Volgens mij was dit de beste kandidaat voor zijn baptism (ook in Southwark, albeit een andere parish):

London, England, Baptisms, Marriages and Burials, 1538-1812

Name: William John Muggeridge

Baptism Date:    9 May 1794

Parish: St Saviour

County:                Surrey

Borough:             Southwark

Parent(s):            Samuel Muggeridge, Sarah Muggeridge

Record Type:     Baptism

-

Een zuster:

London, England, Baptisms, Marriages and Burials, 1538-1812 about Sarah Muggeridge

Name: Sarah Muggeridge

Baptism Date:    29 Mar 1797

Parish: St Saviour

County:                Surrey

Borough:             Southwark

Parent(s):            Saml Muggeridge, Sarah Muggeridge

Record Type:     Baptism

-

een mogelijke zuster of anders misschien familie:

 

London, England, Baptisms, Marriages and Burials, 1538-1812

Name: Jemima Muggerid

Baptism Date:    3 Apr 1791

Parish: St Saviour

County:                Surrey

Borough:             Southwark

Parent(s):            Samuel Muggerid, Ann Muggerid

Record Type:     Baptism

 

Zijn mogelijke ouders:

London, England, Marriages and Banns, 1754-1921 about Samuel Muggeridge

Name: Samuel Muggeridge

Spouse Name: Sarah Wright

Record Type:     Banns

Marriage Bann Date:      26 Mar 1791

Parish: St Mary Magdalen, Bermondsey

County:                Surrey

Borough:             Southwark

NB Samuel was een Widower

 

Of anders (maar minder waarschijnlijk):

London, England, Marriages and Banns, 1754-1921 about Samuel Muggeridge

Name: Samuel Muggeridge

Spouse Name: Sarah Page

Record Type:     Banns

Marriage Bann Date:      18 Sep 1786

Parish: St Leonard Shoreditch

County:                Surrey

Borough:             Hackney

 

Maar dan is deze er ook nog om het nog iets verwarrender te maken ?

London, England, Baptisms, Marriages and Burials, 1538-1812

Name: Jeremiah Maggeridge

Baptism Date:    16 Nov 1794

Parish: St George in The East

County:                Middlesex

Borough:             Tower Hamlets

Parent(s):            Samuel Maggeridge, Sarah Maggeridge

Record Type:     Baptism

 

Ik heb trouwens verscheidene akten gedownload. Stuur me een PM als je ze wilt hebben.

 

Sylvia

Ozlady - 5 jul 2011 - 16:02


 

Dag Sylvia,

Je zult het niet geloven, maar ik heb vanuit Engeland ook een reactie gekregen!

En het kan geen toeval zijn: deze Susan Duyker moet Sjoukje van Wielen zijn, weduwe van Simon Olphert Dui(n)ker!

Dit is de mail die ik uit Engeland heb ontvangen:

Thanks for the photos. There may be a glimmer of light.... You mention that William's middle name was Jeremiade (Jeremiah?) - this is an uncommon name in England, but I cannot find a William Jeremiah. However, I do have a Jeremiah Muggeridge baptised on 16th November 1794 at St George in the East, Stepney, son of Samuel and Sarah Page; they were married 18th September 1786. Jeremiah went on to marry Susan Duyker on 1st November 1828 at St Mary, Newington! - and I have no further references to him. Bear in mind that all this information has come from the IGI, and I have not verified it, but there seem to be too many coincidences for it not to be related to your search. Could your William have been called Jeremiah and changed his name?

regards,

D. S.

 

En mijn reactie hierop:

 

It is indeed Jeremiah, I made a mistake writing Jeremiade! His wife Sjoukje van Wielen, he married in London at 1st November 1828, was a widow of Simon Olphert Duiker! (Duyker) This Susan has to be Sjoukje! I don't know why William also was called Jeremiah, but I'm sure this is the man I am looking for. You can't imagine how excited I am what you discovered! What does IGI mean? You wrote: Jeremiah Muggeridge baptised on 16th November 1794 at St George in the East, Stepney. Jeremiah went on to marry Susan Duyker on 1st November 1828 at St Mary, Newington I saw on the Internet that Stepney is a part of London, and that St. George in the East is an Anglican (beautiful) church. That means that he did not die at the age of 34 but at 38! Is that possible? Maybe they made a mistake with his age when he died in 1832. So when I want to verifie this information, on which site I should look, or in which archive? Is Jeremiah/William also a relative of you? He was my Old-grandfather (that's how we call it) 7th generation. Thank you so much for your help! I'm very glad with this information. Whit kind regards from the Netherlands, Martine Rademaker
Als ik nu de gezamenlijke gegevens bekijk is William dus Jeremiah, niet geboren rond 1798 maar 1794, was geen 34 jaar maar 38 jaar toen hij stierf en Sjoukje van Wielen was Susan Duyker uit dezelfde parish als Jeremiah. Geen wonder dat ik hem niet kon vinden! Ik ga er vanuit dat Samuel Muggeridge (Maggeridge) en Sarah Page (Tenchstreet) zijn ouders waren. Je wilt niet geloven hoe blij ik met deze stap verder ben. En dat mede dankzij het opnieuw leven inblazen van deze oude mail door Henny Savenije. Bedankt Henny! Zo zie je maar dat een doodlopend spoor soms kan veranderen in een doorlopende weg.
Heel hartelijk bedankt voor je hulp. Ik stuur je even een PM voor de aktes die je hebt gedownload. Waar heb je trouwens gezocht?
Hartelijke groet, Martine Rademaker

Martine Rademaker - 5 jul 2011 - 23:02







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu