stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » J.A. Verplak - Den Haag gezocht



Profiel afbeelding

I have been attempting to find a connection between Wilhelmus Hendrikus Verplak and my grandmother Hendrika Verplak.

Hendrika's father was Antonius Verplak and her mother, Christina Cornelissen, Hendrika was born in Cuijk (1899); Antonius in Bemmel (1841) and Christina in Linden-Katwijk (1848).

Hendrika married Cornelis Evers and immigrated to Canada in 1913.

 I am very interested in  learning about the Verplak family. I would very much like to see the Verplak family history book  that was  written by J.A. Verplak in 1974 and any updates to it.

Grant Evers

Toronto

Please excuse my inability to corrrespond in. Dutch.

Grant Evers - 8 feb 2014 - 15:45

Aaan Yvonne Lodder,

Dag Yvonne,

Ik heb jouw Oma, Jo Verplak-Reurslag goed gekend want ze kwam na 1949 bij ons in Hengelo (O) geregeld logeren - ik aanbad haar want ze kon zo mooi vertellen en ze wist over alles meetepraten en ..............ze kon zo heerlijk lachen - het is een Oma om trots op te zijn.

Ik heb ook een mooie foto van haar en mijn moeder - Zus Lemmens-Geutjes - een achternicht van Willem H.  Verplak - welke in onze tuin in Soerabaja in 1938 genomen is. Willem Verplak is vernoemd naar zijn Oom Wilhelmus Artnz, waar ik ook naar vernoemd ben!

Mijn e-mail is alles in klein en dan mijn drievoornamen en achternaam aan elkaar en dan apenstaartje en dan yahoo.co.uk

Hartelijke groeten uit een heel nat East Sussex,

Gerard W. Ch. Lemmens

tussennamen Willem Charles

G.W.Ch. Lemmens - 8 feb 2014 - 16:13

Daar Grant,

Unfortunately I do not have a copy of the Verplak family boek en I have not heard about a second copy yet ???

But I had a look in a copy in the Central Bureau of Genealogie in The Hague (CBG - www.cbg.nl -) a couple of years ago. The author of the book also had a family coat of arms registered at the C.B.G. ! of which I have a copy. Try and work out my e-mail addres (from the message I wrote to Yvonne Lodder) and e-mail me so that I then can forweard you a copy of the Coat of Arms Verplak !

I do not give my e-mail address openly anymore as because I did so before 2010 I had my computer hacked.

Sincere regards from a very wet East Sussex,

Gerard W. Ch. lemmens

G.W.Ch. Lemmens - 8 feb 2014 - 16:21

In een email, die mijn dochter Stella Matthes-van Vierssen stuurde, zag ik uw vraag om wat meer van de familie Verplak te weten te komen.

Ik ben Hetty J. Verplak, getrouwd met C.Herman van Vierssen, een van de dochters van Hendrikus Joseph Verplak (18 Maart 1901) en Cornelia Augusta Jonxis (22 Augustus 1899). Mijn vader, een jongere broer van mijn Oom Willem die onthoofd was door de Jappen, overleefde jaren in het Burma railroadkamp (river Kwai) .

Na de oorlog werkte hij nog bijna een jaar in Bangkok,Thailand. Wij kwamen van Semarang, waar we Tante Jo Verplak-Reurslag nog zagen, voordat we via Ceylon en Singapore arriveerden in Bangkok! 

Voordat ik het vergeet, Herman en ik zijn samen op de Gemeentelijke HBS geweest, en kenden toen een Toos Lemmens! Familie van Je? Ik heb haar foto en versje in mijn oude poesie-album! Laat me dat weten!

Wij , en ook onze 4 kinderen zijn in het bezit van het Verplak-boek. Heb Jan en Leonie Verplak lang geleden een keer ontmoet.

Hetty J van Vierssen - 25 mar 2014 - 20:17

Dag Hetty,

Ja mijn 10 jaar oudere zus Toos (geb. 1930) heet nu Karin en is ook met een Brit (Engelsman getrouwd - ik met een Schotse!) getrouwd, zij wonen net over de grens van ons (in East Sussex) in Kent en een half uurtje rijden van ons, wij hebben toevallig vandaag nog lunch met hen gehad. Zij kan veel beter dingen herinneren van Ned. Indie dan ik want ik ben in 1940 geboren en zij heeft vaak over Hetty Verplak gesproken, maar zij dacht dat juliie vader een Gerard Verplak was ?!.Kijk eens svp hierboven of jij het uit kan werken om mij direct te e-mailen en dan kan ik jou en Toos in contact met elkaar brengen.

Ik heb ook gecorrespondeerd met een Yvonne Verplak die in Eindhoven woont en een dochter is van Wim Verplak de kapitein en oudste zoon van Willem Verplak x Jo Reurslag en Wim Verplak is door een bemanningslid op zijn boot vermoord. Ik kan mij nog herinneren toen Tante Jo dat ons vertelde over die moord.

Heel hartelijke groeten uit Engeland,

Gerard

G.W.Ch. Lemmens - 25 mar 2014 - 20:29

Beste familie Verplak,

Tijdens de open monumenten dag op zaterdag 13 september 2014 Willen wij in Haarle Gemeente Hellendoorn een kleine tentoonstelling inrichten mbt het oude station in Haarle. Onze eerste stationschef hier was Nikolaas Verplakt (1864-1915) die getrouwd was met Maria Ebbing. Kinderen van hen zijn hier in Haarle op de lagere school geweest (HIer zijn ook foto's van). Graag hoor ik van jullie of er iemand in jullie kring is die ik over deze familie kan benaderen.

MVG, namens Stichting Marke Haarle, Els van der Meer.

Els van der Meer - 11 jul 2014 - 14:09


Dag Els,

Ik heb wel heel wat genealogische informatie over de familie Verplak dat ik je zou kunnen sturen maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik informartie over Nicolaas Verplak in Hellendoorn heb. De meste Verplaks komen in Gelderland voor maar als je het boek over de familie Verplak te pakken zou kunnen krijgen dan ben je helemaal gered !

Ik ben erg bang voor het openbaar noemen van mijn e-mail adres daar mijn computer daardoor in 2010 gehakt is en dat was me een ramp. Misschien kun je het op dit web te pakken krijgen??

Bij Hellendoorn heb ik herinneringen dat ik daar 60 jaar geleden een Boxer puppy kocht  (wij woonden toen in Hengelo (O)) - heel ondeugend - want mijn ouders waren met vakantie !!! Maar toen ze het puppy zagen waren ze ook er helemaal verliefd op !

Ik ben  familie van  de Nederlands Indische Verplaks.

Met hartelijke groet en veel succes met de monumentendag ,

Gerard

gerard dan willem dan charles dan lemmens - allemaal in klein aan elkaar en dan appestaatje en yahoo.co.uk

G.W.Ch. Lemmens - 11 jul 2014 - 14:33







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu