stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Mulder (Muller) / Greve (Greeven) / Meeder, glasblazerij Kralingen



Profiel afbeelding

@ J.H.W.

Je mist dan Pieter van 1914 Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Annemarie57 - 27 feb 2011 - 18:14

Als U wilt kunnen wij elkaar bellen en afspreken op welke manier wij gegevens zullen uitwisselen.

Ik heb de onze stamboom behoorlijk compleet, maar er zal altijd wat uit te breiden zijn.

welk genealogieprogramma gebruikt U?

Ik gebruik Aldfaer

Als ik Uw adres weet kan ik Uw telefoonnummer opzoeken in de telefoongids. Idee?

tot later en hartelijke groet

Jan Mulder

J.H.W.Mulder - 1 mar 2011 - 16:09

Jullie kunnen contact met elkaar opnemen door op de naam te klikken onder het bericht en dan via de knop 'Contact opnemen'. Dan hoeven er geen adressen en telefoonnummers 'open en bloot' op het internet.

Annemarie57 - 1 mar 2011 - 16:25

Hallo allen,

Mijn naam is Alexander Meeder, ik stam af van de Johann Jacob Meeder (via een hele lijn van Christiaan Meeders) die tijdens deze discussie een aantal maal genoemd wordt. Voor zover ik weet is het de Meeder-sitchting nooit gelukt om met zekerheid het familieverband tussen Johann Jacob en Johan Daniel aan te tonen.

In de Nederlandse archieven worden de namen van de ouders van Johann Jacob nergens genoemd. Al vroeg in de vorige eeuw (20e) is een zekere George Meeder in Duitsland en met lokale hulp aldaar op zoek gegaan naar informatie over de achtergrond van deze Johann Jacob. In Duitsland schijnt nogal veel archief vernietigd te zijn tijdens oorlogen bovendien was de politieke en maatschappelijke organisatie van Duitsland heel divers en zeer verschillend van de Nederlandse. 

De Meeder-stichting is ca. 10 jaar geleden opgeheven omdat de belangrijkste doelen, namelijk het uitzoeken van de familiegeschiedenis en het uitbrengen van een stamboomboek, waren voltooid. Verder bleek het lastig om mensen enthousiast te krijgen om zitting te nemen in het bestuur van de stichting.

Tijdens het bestaan van de stichting (ca. 10 jaar) hebben we elk jaar landelijke Meeder/Meder-dagen gehad waar altijd een redelijk grote opkomst was.

Een deel van de familie is zelfs een keer naar Duitsland geweest om een bezoek te brengen aan de plaats Meeder in de buurt van Coburg.

Zelf heb ik, toen ik daar nog tijd voor had, in de omgeving van Rotterdam de archieven doorgenomen op zoek naar informatie over de familie Meeder. Op zoek naar archtergrond informatie ben ik ook altijd nieuwsgierig geweest naar de glasblazerijen.

Een leuk artikel dat ik een keer vond gaat over de ergens in deze discussie genoemde W.J. Hoffmann, de oprichter van de Kralingse glasblazerij aan de Hooge Zeedijk, de tegenwoordige Oostzeedijk/Honingerdijk.

Ik was heel verbaasd om dat toen te lezen omdat ik zelf jaren daar in de buurt op school heb gezeten en er inmiddels al 22 jaar in de buurt woon, terug naar de roots zullen we maar zeggen.

Voor degene die geïnteresseerd is, het artikel is online te vinden bij het Gemeentearchief van Rotterdam: http://rjb.x-cago.com/pagedetail.do?code=GARJB&date=19151231&id=GARJB-19151231-0193&words=hoffmann

Ik wilde jullie deze informatie niet onthouden en wens iedereen veel plezier met speuren naar de familie.

groet Alexander

Alexander Meeder - 14 jun 2011 - 16:42


Graag maak ik nazaten van glasblaasfamilies als Pelgrim, Muller, Gundelach, Slieker, Hünninghausen, Meeder en anderen attent op mijn boek De Pelgrimstocht. www.de-pelgrimstocht.nl .

Te koop bij online-boekwinkels! Over het leven van deze families en veel genealogische info.

Groeten,

Corina Pelgrim

Corina Pelgrim - 29 nov 2018 - 21:36







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu