stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gijsbert Hogerbaars en verder gezocht de doopdatum van Maria Hogerbaars x Abraham Verrijk voor 1734



Profiel afbeelding

Mooie vondst Trijntje, de aanhoudster wint.Blijft altijd lastig als men veel verhuisd en tussentijds ook nog van geloof wisselt

jan achterberg - 23 mei 2015 - 22:56

Trijntje,

Ik heb in Mechelen gezocht naar Stegmuller/Stigmulder maar kan daar niets onder die naam vinden. Ook niet in de gezins reconstructies van de diverse parochies. Het lijkt er op, dat zij alleen in Mechelen gewoond hebben. Ik kan er geen huwelijk of doop vinden onder de familienaam

http://www.dewarevrienden.net/DWV/

Gezinsreconstructies

jan achterberg - 26 mei 2015 - 13:04

Dan zijn wel mooie boeken! Je moet er de weg naar toe maar weten te vinden. Goed hoor!

Jammer, dat "onze" Stigmulder er niet in voorkomt. Maar misschien "voer" voor andere zoekers.

Eindelijk wel Susanna Verreijk gevonden, gedoopt 29.08.1742 Haarlem, gereformeerd, doopgetuigen; Hendrik Verreijk en Jannetje Maas. (Mase) (Vermaze).

Zij trouwde te Haarlem, wanneer? , ot 21.10.1768 Amsterdam met Ferdinand Nolte(s), afkomstig van Rheda (Westfalen), hier uit twee kinderen. Ferdinand en Jan Ferdinand. Dan met Pieter Bronkhorst op 19.04.1771 ot. Amsterdam, hier uit 3 kinderen. Maria, Johannes Arnoldus en Abraham, gedoopt in Amsterdam.

En dan met Jan Joseph de Blinde, een niet onbemiddelde jongen afkomstig van Hilversum op 19.05.1786 Amsterdam ot. Geen kinderen.

Haar zusje Catharina is getrouwd met Jan Frederik Kelfkens, afkomstig van een regenten familie uit Utrecht, die verder is uitgestorven, heb ik ergens op het internet gelezen. 

Een ander zusje Geertrui (die ik nog niet heb getraceerd, wel een Gesina ) trouwde met Siemon Jacobsz Stellingwerf. Krijgen een zoon Jacobus, gedoopt in Amsterdam.

Voor 1781 moet Maria Louijsa Stigmulder zijn overleden, misschien den Haag. Er zijn geen nakomelingen in het heden bekend van Dirk Verreijk?

Bedankt weer voor het mee zoekenAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Tineke Veenendaal - 26 mei 2015 - 16:36

Hoi Trijntje, ik ben al een paar jaar de stamboom van de Familie Verrijk uit Haarlem aan het uitzoeken. Ik heb een heel boek over Theodorus "Dirk" Verrijk. Maar er is iets vreemds waar ik niet uitkom. Deze Theodorus trouwde met Adriana Zeegers. Maar wie is die Theodorus die met Maria Louisa Stigmuller trouwde en in Utrecht kinderen kreeg. Zij hebben allebei als vader Abraham Verrijk en moeder Maria Hoogerbaars. In Zundert in 1774 en 1777 kregen Theodorus Verryck en Maria Louisa Stigmuller 2 kinderen. In 1777 schilderde Dirk (Theodorus) Verrijk daar het behang van de pastorie. Hij eindigde inderdaad met de kinderen in Den Haag. Dat begreep ik uit de erfenis. Maar de "andere" Theodorus ook samen met Maria van Hollum. Of maak ik een denkfout.

Kinderen in Zundert:

Johannes Fransiscus Verryck, doop 19-09-1774

V: Theodorus Verryck M: Maria Louisa Stigmuller, RK Doopboek 1733-1778 8139, inv 8

Carolina Magdalena Verryck, doop 31-12-1777

V: Theodorus Verryck M: Maria Louisa Stegmuller, RK Doopboek 1773-1778 Toegang 8139, inv nr 8, bronboek deel8

Ik ben nog veel aan het inscannen en opzoeken, als je belangstelling hebt kan ik je wel het eea opsturen als ik zover ben.

Gr Jacqueline Verrijk

Jacqueline Verrijk - 4 aug 2015 - 15:31

 

Ik stam waarschijnlijk af van Hendrik Verrijk en Jannetje Maase maar zeker weten doe ik dat niet. En welke rol de schilder Dirk Verrijk vervult kan ik op dit moment moeilijk achterhalen.

Jacqueline Verrijk - 4 aug 2015 - 15:46

Ja die zijn er, kregen o.a een dochter Geertruid op 29-03-1730 in Haarlem. Maar ik krijg de scan niet geupload.

Jacqueline Verrijk - 4 aug 2015 - 15:54

Dag Jacqueline, dat van de twee kinderen in Zundert wist ik niet. Zo worden we nog eens wijzer. Maar daar is dit forum nutuurlijk ook voor.  Dat de schilder ook met een Zeegers is getrouwd, komt voor mij van Wikipedia. Bewijs heb ik er niet voor en als jouw voorvader Hendrik in Haarlem is getrouwd, dat is dan een probleem. Ik heb één dochter van hem Johanna, maar moet toegeven, dat ik ook niet verder heb gezocht naar dit echtpaar.Ik vind het heel leuk gegevens te ontvangen van je. 

Op mijn beurt kan ik jou een registerrapport zenden, met al mijn verworvenheden. Laat het maar weten.

Tineke Veenendaal - 9 aug 2015 - 15:15

Jaren geleden, heb ik een cursus oud schrift gedaan. We kwamen toen in akrten op twee Jannen/Pieten, Dirken uit in een delzelfde familie tegen. Men ging er van uit, dat door er twee met dezelfde naam werden gedoopt in een zelfde familie de eerste vroeg was overleden. Maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Men hield zich consequent aan de vernoemingsregels. Twee Jannen kan dus best. Dus twee Dirken ook. Ik ga zoeken voor je, laat het nog wel weten, succes met je studie, vriendelijke groet Tineke

Tineke Veenendaal - 22 aug 2015 - 18:37


Tineke, mijn overgrootvader trouwt in 1871 met een Verrijk, nazaat van Theodorus Verrijk, opa van de kunstenaar Theodorus (Dirk) Verrijk 1734-1786. Dat Dirk gehuwd zou zijn met Ariaantje/Adriana Zegers is onwaarschijnlijk of hij moet bigamist zijn geweest. Zijn vader Abraham (1708-?) geeft in 1759 toestemming voor het huwelijk met Maria Louisa Stegmuller omdat hij nog net niet meerderjarig is. Ze krijgen eerst drie kinderen in Utrecht en met een tussentijd - vanwege het reizen van Dirk - van ruim tien jaar nog twee kids in Zundert. 

Volgens mij trouwt Ariaantje/Adriana Zegers met een andere Theodorus Verrijk geb.1744, zoon van Hendrik Verrijk en Johanna Maes. 

Jammer dat Jacqueline Verrijk zich heeft uitgeschreven als gebruiker van dit forum; ik zou wel eens willen weten wat de resultaten van haar onderzoek zijn. 

Cees Barthel - 12 mar 2024 - 16:59







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu