stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Theodor Friedrich Gustav Johan Martin Blandus Kaltofen



Profiel afbeelding

Het niet vermelden van een persoon in de regeringsalmanak kan verband houden met het beroep van de betreffende persoon. Militairen in actieve dienst werden niet vermeld in de adresboeken Ned Indië. Pas na uit diensttreding worden zij vermeld. 

Rond 1894 krijgt T.F.G.I.M.B. Kaltofen de zilveren medaile van Oranje Nassau (mogelijk voor een bepaald aantal jaren dienstverband). 

In de regeringsalmanak worden alleen basale gegevens vermeld zoals bij geboortes plaats , datum en naam; bij huwelijk namen van beide partners, plaats huwelijk en datum en bij overlijden naam overledene en datum en plaats. Dus geen aanvullende gegevens.

Met betrekking tot het zoeken naar kopieen van de originele aktes zie http://www.igv.nl/publicaties/digitale-bronnen-en-naslagwerken/burgerlijke-stand-films

mvg-Ben

Ben Wegman - 29 dec 2016 - 22:12

Gezien de namen cq voorletters en Indische achtergrond verwijs ik u naar de familie den Doop-Kaltofen Amsterdam. Christine Kaltofen was getrouwd met W.den Doop militair KNIL. Beiden reeds lang overleden. Kinderen woonachtig o.a. Amsterdam.

mce van mulukom - 5 jan 2017 - 16:13

N.a.v. het bericht van F. L. Labbe - 29 dec 2016 - 15:42 inzake Theodor Friedrich Gustav Johan Martin Blandus Kaltofen graag het volgende:
Geachte mevr. / heer Labbe: Ik was op zoek naar evt. informatie inz. mijn betovergrootvader Pieter Nispeling uit Dordrecht, en stuitte daarbij ineens op uw bericht / vraag inzake de heer Kaltofen. Mij trof deze naam Kaltofen, "".........gegageerd sergeant-majoor op de Pupillenschool te Gombong en kennelijk werkzaam als tekenleraar (uit krantenpublikaties)....."". Ik had in de eerste klas van het (vm.) Calandlyceum te Rotterdam (1960 / 1961) een lerares ""Mej."" Kaltofen die onze tekenlerares was. In mijn herinnering toen een vrij jonge lerares. De naam kwam mij Duits voor (wellicht evenals de naam Nispeling). Ik heb nadien -- nu ruim 60 jaar later -- nooit meer over haar of over haar naam gehoord. Ik vrees dat deze informatie geen wezenlijk antwoord vormt op uw vraag, maar misschien vormt zij nu, enige jaren na uw bericht, voor u toch een aardige toevoeging, hoop ik.   
Met vr. groeten,   D.H. van Efferen    8 november 2022

Dick van Efferen - 8 nov 2022 - 12:52


Ik heb meer informatie, hoop dat het iemand nog van pas kan komen. Allereerst reactie op het laatst geposte bericht: die tekenlerares kan goed mijn oma Diana Kaltofen zijn geweest. Zij is in 2022 overleden. 

Volgens mijn onderzoek:

Diana (1936-2022) was een dochter van Wilhelm August Kaltofen (1904-1969).

Wilhelm was een zoon van George Ludwig August Kaltofen (1875-1936) en Johanna Petronella Wilhelmina van der Hout (1873-1959).

George was inderdaad een zoon van TFGJMB Kaltofen (1847-?). George's moeder was de Afrikaanse vrouw, waarschijnlijk genaamd Maria Affoesan. Maria en Theodor schijnen in 1879 getrouwd te zijn in Karanganjer, maar Theodor trouwde later met Johanna Christine Maria (1876-1963). 

Theodor en ik denk Maria kregen naast George ook Theodorus Marian Johannis Gustaf Martin Blandus Kaltofen (1878-1945) en Otto Marian Theodorus Kaltofen (1881-?). Via Otto kom je op families Rovroy en den Doop die ook op veel fora terugkomen. 

Dana van Uitert - 6 apr 2024 - 17:48 (laatst bijgewerkt 6 apr 2024 — 18:00 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu