stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » zoeken van een gemeente



Profiel afbeelding

hoe breng ik geg. en fotos en wetenswaardigheden van gemeenten in mijn bestand. Goed vindbaar voor de geïnteresseerde.

Ik heb Gem. Bladel en Netersel.   resp. Gem. Hoogeloon, Hapert, Casteren als persoon ingeboerd (achternaam.

Marinus J. Goossens - 4 apr 2024 - 18:39

In uw bestand brengen, en dan goed vindbaar voor geinteresseerden...

--- Bedoelt u dan puur "de gemeente als bestuursgebied" (waarvan de namen en grenzen/grondgebied telkens weer kunnen veranderen, als zij worden opgesplitst in meerdere kleinere gemeenten, opgaan in een grotere gemeente, of een nieuwe naam krijgen) ?  Die informatie vindt u bij, en kunt u weer overnemen uit (met bronvermelding), bijv. websites zoals Gemeentegeschiedenis : https://www.gemeentegeschiedenis.nl/ 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

--- Of bedoelt u, veel meer inhoudelijk, wat er in de loop van de tijd zoal allemaal is gebeurd (nieuws, gebeurtenissen, enz.) in een bepaalde gemeente? Die informatie kunt u heel handig per plaats terugvinden op bijv. de website Delpher www.delpher.nl , met oude kranten en tijdschriften, uit ca. 1618-1995. Zoekt u bijvoorbeeld iets over een brand in Bladel vroeger, dan kunt u in het zoekscherm van de Delpher-website dat proberen met die twee begrippen (gebeurtenis en plaatsnaam), en het koppelwoordje "prox" : 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

U krijgt dan meestal heel wat van die nieuwsberichten over dát onderwerp en díe plaatsnaam te zien:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En ook als u de plaats opzoekt bij de encyclopedie-internetsite Wikipedia https://www.wikipedia.nl/ , en dan steeds onder de rubriek 'Geschiedenis' kijkt, leest u wat er in zo'n plaats allemaal gebeurd is.

Zie bijv. hier, over de plaats Hindeloopen (Friesland), die tot in 1984 ook een zelfstandige gemeente is geweest:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Voor wat betreft foto's: die kunt u bijv. prima vinden via Google-Afbeeldingen https://images.google.com/ , en op de internetsites van regionale archieven https://www.nationaalarchief.nl/archiveren/kennisbank/archieven-in-nederland en archieven van grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Mooie ansichtkaarten (postkaarten, prentbriefkaarten) van allerlei plaatsen vindt u bijvoorbeeld bij de websites Delcampe https://www.delcampe.net/nl/verzamelingen/postkaarten/nederland/ ,  AK-Pool https://www.akpool.nl/categorieen/4536-ansichtkaarten-nederland- of Postcards From https://www.postcardsfrom.nl/

Frank Posterholt - 4 apr 2024 - 19:00 (laatst bijgewerkt 4 apr 2024 — 22:09 door auteur)

Interessant, maar ik bedoel;. Ik heb zelf veel wetenswaardigheden, die ik in genealogieonline wil vermelden. 

Goed zichtbaar voor geïnteresseerden.

Mijn oplossing ik heb b.v. Gem. Bladel en Netersel als persoon igevoerd en daar alle feiten vermeld.

Zo ook met Gem. Hoogeloon, Hapert, Casteren.

Om daar te komen moet men da, de "persoon" invoeren bij zoeken. 

Of hebt U een betere suggestie.

Marinus J. Goossens - 6 apr 2024 - 18:00


Dag Marinus,

De GenealogieOnline database is gebaseerd op geïmporteerde GedCom bestanden. De GedCom standaard beschrijft in principe natuurlijke personen en de familierelaties tussen hen. Waar jij naar op zoek bent is een database van zaken -in dit geval geografische locaties- waarvan je wetenswaardigheden -eigenschappen- wilt beschrijven. Ik neem aan dat je dan vanuit personen die in de geografische locaties geleefd hebben een relatie wilt leggen naar die locaties. De GedCom standaard voorziet daar niet in.

Naast de door jou aangedragen oplossing van het invoeren van een geografische locatie alsof het een persoon is, is volgens mij het enige alternatief om alle locatie-eigenschappen toe te voegen aan individuën die in die plaats geleefd hebben. En dat betekent dus het dupliceren van dezelfde gegevens voor ieder individu. Dat is een oplossing die niet te onderhouden valt.

Een derde mogelijkheid zou nog kunnen zijn het voeren van twee verschillende stambomen: één met personen en één met locaties. En om dan in de personenstamboom referenties op te nemen naar de locatiestamboom. Deze oplossing kan alleen maar werken, indien de URL van de geogafische locaties in de ene stamboom consant blijven en niet wijzigen na een upload van gewijzigde gegevens. Ik durf dat niet te garanderen, maar het is de moeite waard van een experiment.

Michaël

Boers 2 - 7 apr 2024 - 11:11







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu