stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Genealogie Online en Google Earth opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online

Beste Bob,

Ik heb als digibeet geen idee of mijn idee realiseerbaar is; ik kan slechts meedenken in het optimaliseren  van Genalogie Online. Ik doe al jaren onderzoek naar de  voormalige locatie van veenketen in de omgeving van Nieuw-Amsterdam. Ik kan mijn bevindingen middels een overlay op Google Earth  zichtbaar maken en de link (.kmz bestand) naar familieleden sturen. Is het echter ook mogelijk een dergelijke link in Genealogie Online te integreren bij de desbetreffende persoon. Voorwaarde is wel dat iemand die hem aanklikt de nieuwste versie van GE  op zijn / haar computer heeft en dat het bestandje bij hem /haar wordt opgeslagen. Voor belangstellenden de link naar de overlay, met rood ingekleurd de voormalige veenketen.

20100206045600-4b6d66e07ca915.80639864.kmz

Groet

Wim

Wim Hobers - 2 mar 2010 - 12:59

Hallo Wim,

Het forum geeft helaas niet de mogelijkheid een hyperlink in te voeren.

De mensen die willen zien hoe de GoogleEarth-link werkt, kunnen onderstaande tekst kopieren in de adresbalk van hun internet browser:

http://www.amob.nl/gewimh/Erfscheidenveen.kmz

Als ze dan op [ENTER] drukken krijgen ze een dialoog, die vraagt of het bestand moet worden geopend of opgeslagen. Kies je voor "openen", dan wordt GoogleEarth geopend, en (als in GoogleEarth geen andere "Tijdelijke plaatsen" staan aangevinkt) dan vliegt Google Earth "automagisch" naar Zuid-Drenthe, naar de kaart uit 1910/1945.

Wim Hobers2 - 5 mar 2010 - 14:57


Door andere discussies is mijn vraag snel naar de achtergrond verdwenen. Ik haal de vraag weer wat naar voren in de hoop dat hij niet weer ondersneeuwt of gekaapt wordt voor andere doeleinden.

groet

Wim

Wim Hobers - 9 mar 2010 - 13:44

Een link op dit forum kan wel, via het schakel symbool onder het reageervenster. Wel eerst de tekst voor de link selecteren, anders werkt de knop niet.

http://www.amob.nl/gewimh/Erfscheidenveen.kmz

juliandevos - 9 mar 2010 - 20:28

Ah, inderdaad. Mijn fout. Sorry. Had de knop wel gezien, maar niet de tekst geselecteerd.

Dank, julian.

Wim Hobers2 - 9 mar 2010 - 20:38


Hallo Wim,

Ik kan jouw andere topic van de wandelroute in Amsterdam niet meer vinden; maar deze link hieronder is ook wel erg leuk.

Even de juiste start en eindpunt opgeven (of in de source de coordinaten) en je kan zelf een wandelroute in elkaar schuiven.

http://www.geocodezip.com/v3_GoogleEx_directions-draggable2Xml.html

Groet Herman

Herman - 29 jul 2011 - 23:34







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu