stamboomforum

Forum logoHelpdesk » tekens in bestandsnamen en directories opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online

Ik heb een directory genaamd "foto's". Ook heb ik scans met een bestandsnaam waarin diacritische tekens (ä, ï, ó, ù, enz.) worden gebruikt. Hoe gaat Genealogie Online hiermee om?

Marianne van Harten - 18 jun 2011 - 17:16

Meneer Van Harten,

De directorynamen van de afbeeldingen worden genegeerd (alle afbeeldingen komen in één publicatiegebonden directory), dus speciale tekens in directorynamen maken niets uit.

Diacritische tekens in bestandsnamen is wat lastiger, maar moet gewoon kunnen (zo niet dan hoor ik het graat). Het lastige is dat dit soort tekens "onderweg" vertaald kan worden, bij export van de GEDCOM, bij uploaden van GEDCOM en bij uploaden van de afbeeldingen.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 19 jun 2011 - 11:06


Beste Bob, geachte heer Coret,

Ik pas de door Aldfaer gemaakte Gedcom handmatig aan en vervang de backslash (in de locatie van de afbeelding) door een "-"

Dus:

origineel staat er in de Gedcom:

2 FILE foto's\Guido van Harten.jpg

Dit wordt door mij gewijzigd in:

2 FILE foto's-Guido van Harten.jpg

De apostrof wordt tijdens het uploaden voorafgegaan door een backslash:

2 FILE foto\'s-Guido van Harten.jpg


De originele bestandsnaam van de afbeelding "Guido van Harten.jpg" is door mij vervangen door: "foto's-Guido van Harten.jpg". Maar de Gedcom die ik upload naar Genealogie Online denkt dat de foto foto\'s-Guido van Harten.jpg heet....

Marianne van Harten - 19 jun 2011 - 14:11







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu