stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Probleem met pleegouders...



Profiel afbeelding

Ik gebruik nu een aantal weken met veel plezier Genealogie Online voor het publiceren van mijn stamboom. De afgelopen dagen ben ik echter tegen een probleem aangelopen waar ik even niet uitkom.

Voor het bijhouden van mijn stamboom gegevens gebruik ik Aldfaer versie 4.2. daar heb ik nu een gezin in staan dat een (pleeg)dochter heeft opgenomen. In Aldfaer heb ik deze pleegouders dus ook als zodanig gemarkeerd. Naar het exporteren naar GEDCOM en het uploaden naar GO zie ik ineens een extra relatie bij de pleegvader. "Onbekende relatie (3)" (De 3 kan ik nog verklaren want hij is inderdaad hertrouwd na het overlijden van zijn eerste vrouw)

Na twee avonden speuren in dit forum en het forum van Alfaer, ben ik er al wel achter dat Aldfaer bij pleeg en stiefkinderen extra families genereerd bij de export naar GEDCOM. Als ik in het GEDCOM bestand kijk zie ik bij de vader ook 3x een [FAMS] tag staan.

Ik ben er met wat gepuzzel ook in geslaagd om de GEDCOM file handmatig te bewerken en er zo in geslaagd het terug te brengen naar 2 [FAMS] waarna de site inderdaad dit gezin goed toont. Ik ben echter niet van plan om dit iedere keer te doen als ik mijn gegevens op Genealogie Online wil updaten. (Dit doe ik meerdere malen per week.)

Ik heb de GEDCOM die Aldfaer genereerd ingelezen in de tool GedCompare 7.5 en het naar een aantal andere GEDCOM formaten omgezet, maar ik zie iedere keer die 3 [FAMS] terug.

Volgens mij wordt Aldfaer nog steeds erg veel gebruikt dus ik ben erg benieuwd hoe anderen dit 'probleem' omzeilen of oplossen.

mvrg, Peter

Peter Borst - 4 aug 2012 - 21:01


Peter Borst - 5 aug 2012 - 20:39







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu