stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » De makken van MyHeritage



Profiel afbeelding

Sinds kort heb ik een abonnement bij MyHeritage, naast mijn publicatie op Genealogieonline, waar ik geruime tijd mijn stamboomgegevens plaats. Mijn verwachting was een aanvullende bron van informatie. Tot mijn grote teleurstelling wordt ik geconfronteerd met bijvoorbeeld onnodige en onjuiste matches 'per persoon' en 'per bron'. Nader toegelicht:

- Een vloedgolf van matches met name afkomstig van Genealogieonline. De meeste matches zijn afkomstig uit MIJN eigen publicatie in Genealogieonline. Met zogenaamde melding van 'aanvullende' gegevens. 

- Zo wordt dopen uit de periode voor 1800 niet gelezen, maar wel als geboortes aangeboden in matches. Zijn 'inconsistenties'   bij zogenaamde 'dubbele huwelijken' uit diezelfde periode dat katholieke huwelijken niet werden erkent in Brabant, waar dan naast kerkelijk ook  bijv. Gemeentelijke registratie nodig was. 

- Na 1800 zijn ondertrouw en huwelijk plotseling inconsistent bij MyHeritage en verklaard als twee huwelijksdata. Idem met mijn eigen huwelijks momenten: Een bij gemeente en een in kerk. Weer 'inconsistent'. 

Dit zijn enkele voorbeelden. Gevolg: een berg aan ongewenste adviezen. In mijn geval 1000 stuks.

- Zoekfunctie van MyHeritage heeft beperkte functionaliteit. Met name in de periode waar patroniemen een belangrijke rol spelen en niet achternamen. 

Graag verneem ik reacties van andere gebruikers van MyHeritage.

Ben van Rooij - 5 sep 2023 - 13:23

Ik gebruik MyHeritage niet maar wel hun software Family Tree Builder, gratis en zonder abonnement. 

Als je verwachting van aanvullende informatie niet uitkomt zou ik je abonnement daar opzeggen.

In FTB heb ik de volgende mogelijkheden qua huwelijk: 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ronk - 9 sep 2023 - 17:19


Hallo Ben,

Dit is een bekend probleem, en ik gebruik My Heritage mede daarom zelf ook niet meer. En ik zie dat verschijnsel van doopdata die voor 1800 als geboortedata gepresenteerd worden ook bij Ancestry, waar ik ook door mijn stamboom op Genealogie Online achtervolgd word. En die staat hier al jaren niet meer, terwijl de 'gedeelde' gegevens daar toch blijven hangen.

Smart matches met andere gebruikers van My Heritage kunnen heel handig zijn om je stamboom snel uit te breiden, omdat de site best populair is in Nederland, en omliggende landen, maar aan de Record Matches heb je eigenlijk weinig. Die zijn voor een deel vals, omdat het in werkelijkheid geen records zijn, maar personen in andere stambomen, op FamilySearch, Genealogie Online, Geni, etc., en daarnaast ook nog een soort van oplichterij, hoewel juridisch waarschijnlijk dan weer net niet, omdat ze voor Nederland allemaal afkomstig zijn van sites waar je ze zelf ook gratis kan vinden, en soms ook aan je stamboom kan koppelen, zoals bij FamilySearch.

En dan is er nog iets, en dat is, dat alle bronverwijzingen die je op My Heritage toevoegt, via de site lopen. Dat wil zeggen dat ze als een weblink naar My Heritage worden opgeslagen, zelfs als de bron een persoon op FamilySearch is, dan wel een echte akte op FamilySearch, of op een van de Nederlandse archiefsites. En dat betekent dat ze voor een groot deel onbruikbaar worden als je je abonnement opzegt.

Hun programma Family Tree Builder is naar mijn mening overigens best goed, en gratis, als je af en toe wat meldingen wegklikt.

Enno Borgsteede - 16 sep 2023 - 16:07 (laatst bijgewerkt 16 sep 2023 — 16:08 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu