stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Hammerschmidt (en andere schrijfwijzen)



Profiel afbeelding

Wie houdt zich nog meer bezig met deze familienaam?

Heel concreet ben ik op zoek naar de voorouders van Adamus (Adam) Hammerschmidt, geboren in Villmar-Nassau-Ussingen (thans Villmar an der Lahn) op 1-12-1783 en overleden te Maastricht op 24-8-1860. Hij is aldaar getrouwd met Anna Elisabeth Sleijpen op 17-4-1817. Bij de huwelijksbijlagen bevindt zich een extract van de geboorte van Adamus. Hij zou een onwettig kind zijn van Maria Catharina Hammerschmitt. Ook is in de huwelijksakte onder 3o te lezen dat "de moeder van de bruidegom ook genaamd is Catharina Vincken en dat zij de huisvrouw is van Joannes Hammerschmitt". Ik ben het spoor bijster. Overigens heb ik op de site van Villmar an der Lahn een interessant artikel van de Nassauers die via Maastricht naar Waterloo zijn gegaan en daar gevochten hebben tegen Napoleon. Ene Adam Hammerschmidt is levend teruggekeerd. Een voorvader? Opa wellicht?

Ik heb deze vraag ook gesteld in Duitsland doch daarop geen enkele reactie.

Andr? Vrijhoeven - 23 feb 2012 - 11:11

Hallo André,

versuch es doch einmal hier bei der Mailingliste Hessen von Genealogy.net:

http://list.genealogy.net/mm/listinfo/hessen-l

Du musst dich hier registrieren und kannst dann deine Fragen stellen.

Viel Erfolg von

Gerty

Gerty - 23 feb 2012 - 12:40


Het door André genoemde artikel.

 

http://www.villmar.de > Geschichte Villmars > Die Nassauer kämpften gegen Napoleon


»Noch lebenden Krieger: am 20. Januar 1848.

 

Aumüller Adam, Brahm Adam sen., Kaßpari Adam, Dornuff Johann, Ewig Jacob, Flach Jacob , Geis Peter, Schreiner, Hammerschmidt Adam, Höhler Phillip, Istel Adam und Jacob, Simon Johann, Kullmann Caspar, Kasteleiner Niklaus, Flach Joh. Wilhelm, Leonhardt Heinrich, Leonhard Johann Peter, Laux Johann, Löw Christian, Stilger Jacob, Schmidt Joh, Schäfer, Schmitt Gottfried, Schmidt Jacob, Kiefer, Tuchscherer Wilhelm, Thorn Christian, Philipp Höhler, Zimmermann Johann, Weyand Johann, Schuhmacher, Way Jakob, Wagner Simon und Roth Johann zu Limburg,«

Pauwel - 3 mar 2012 - 12:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu