stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Zoeken in Indonesie



Profiel afbeelding

Wie kan me helpen aan een link voor het online zoeken naar gegevens in Indonesie.

Vriendelijke groet,

Carla B

Carla B - 9 sep 2008 - 16:44

Hier is er een: www.roosjeroos.nl

Mgr Dirk van Leeuwen - 9 sep 2008 - 16:52

Hoi Dirk van Leeuwen,

Hartelijk bedankt voor de link, ik ga kijken of ik iets kan vinden.

Vriendelijke groet,

Carla B

Carla B - 9 sep 2008 - 17:38

De website van CBG geeft onder links/buitenland ook enige toegangen on-line aan. Mocht dit alles niet lukken dan kan de volgende link misschien een hulpje zijn, niet voor het on-line zoeken maar wel hoe verder?

http://www.vanderheijden.org/ng/cbg.html

mvg-Ben

Ben Wegman - 9 sep 2008 - 18:00

hay ik zoek ook in indonesie maar kom met de links niet verder ik zoek de volgende persoon

karel alexander van lawich van pabst hij is volgens de pk van zijn zoon gerardus emilius van lawich van pabst geboren in bangkalan op 5 mei 1850 ik zoek zijn geboorteakte en eventueel zijn ouders en wanneer hij naar nederland is gekomen en waar in nederland zijn zoon gerardus  emilius is in wageningen op 5-6-1884 geboren karel alexander is getrouwd hier in nederland denk ik met gerritje peters zijn is geboren in dodewaard op 6-2-1860 wanneer ze getrouwd zijn en waar is mij niet bekend het gaat mij nu om de geboorteakte en ouders van karel alexander van lawich van pabst

gr peet

peet - 9 sep 2008 - 19:32

http://www.igv.nl/

Misschien kun je ook iets met deze site.

E.L.Smit

E.L.Smit - 9 sep 2008 - 19:37

dank je e l smit helaas staat die plaats er niet bij

gr peet

peet - 9 sep 2008 - 19:56

Van Lawick van Pabst is een nederlands adellijk geslacht, zie het "rode boekje". Mochten de door u gezochte personen tot een niet-adellijke tak behoren (bv door onwettige geboorte of om een andere reden) u zult ze waarschijnlijk wel kunnen vinden in de collecties van de Hoge Raad van Adel, zie www.hogeraadvanadel.nl of bij de huidige "chef de famille" (vet gedrukt in de in het rode boekje opgenomen "état présent").

Het rode boekje is voluit het Nederlands Adelsboek, de jaargangen 1903-1987 zijn op CD Rom gezet door de Stichting Historic Future www.historicfuture.nl/index1.html en de boekjes zijn in alle grote bibliotheken te raadplegen.

Mgr Dirk van Leeuwen - 9 sep 2008 - 21:46

Ik zou in ieder geval iemand vragen die de DVD regeringsalmanak Ned Indië heeft een zoekaktie op die DVD te doen. Er zijn op stamboekforum mensen die deze dienst aanbieden (zie bij vrienden). Bij CBG staat deze DVD ook op de computer.

mvg-Ben

Ben Wegman - 9 sep 2008 - 22:55

Er bestaat een Indische Genealogische Vereniging zie www.igv.nl en voor Van Lawick van Pabst zie www.igv.nl/jir/l_o/irl04.html 

Mgr Dirk van Leeuwen - 9 sep 2008 - 23:08

Sorry dat ik wat laat reageer maar ik ben ook nog druk met de verhuizing van mijn ouders.

Maar alles wat er aan reacties zijn gekomen kijk en zoek ik na.

Morgen weer een drukke dag omdat mijn ouders op leeftijd zijn en niet alles meer zelf kunnen doen.

Hele lieve groetjes aan allen die melding hebben gemaakt.

Carla B

Carla B - 9 sep 2008 - 23:30

hay dirk dank je voor je reaktie dat ze van adel waren wist ik al had aan iemand gevraagd om het op die bewuste cd op te zoeken hij had het toegezegd maar nog steeds niets van gehoord

bijdeze vraag ik of iemand voor mij op DVD regeringsalmanak Ned Indië  wil zoeken voor mij alvast bedankt voor de moeite

sorry carla dat ik jou topic gebruik voor mijn zoektoch

gr peet

peet - 10 sep 2008 - 04:02

Het Nederlands Adelsboek van 1948 zegt (blz. 271): "

XIV. Nicolaas Carel van Lawick, heer van Ravenstein (1774), ged. Paliacatta 12 Sept. 1739, t Geldermalsen 13 Dec. 1811, tr. Eemnes 21 Juli 1772 Maria van Reede van Oudtshoorn, geb. Kaap de Goede Hoop 30 Mei 1753, $ Vught 10 Mei 1800, dr. van Pieter, heer van Oudshoorn, Gnephoek en Drakenburg en Sophra Boesses.

Uit dit huwelijk o.a.:

1. Pieter Herbertus van Lawick van Pabst 1780-1846, tr. 1811 Lambertina Florentina Persijn, uit wien een nog bloeiende niet-geadelde tak gedeeltelijk Van Lawick, deels Van Lawick van Pabst geheeten."

 

Hoewel er veel Van Lawicks in Indonesië woonden en werkten heb ik de genoemde leden van het geslacht niet kunnen vinden, maar het bovenstaande citaat bevestigt mijn vermoeden dat de collecties van de Hoge Raad van Adel u verder moeten kunnen helpen.

Mgr Dirk van Leeuwen - 22 sep 2008 - 10:10

Peet,

Ik denk dat je, indien je geholpen wilt worden met de zoektocht op de DVD regeringsalmanak, je het beste een nieuw item kunt aanmaken met DVD regeringsalmanak in de titel.

Of je moet gebruik maken van de aangeboden vriendendiensten.

mvg-Ben

Ben Wegman - 22 sep 2008 - 14:38

Ik heb t.b.v. het Indisch Familiearchief de dvd's met de RA's aangeschaft en heb ook de dvd van de IGV in mijn bezit. Ik wil af en toe best iets opzoeken. Graag wel een gerichte zoekvraag. De dvd's doorzoeken kost nl. veel tijd.

Joyce van Lingen.

nb. Huwelijks-Overlijdens-en geboorteaktes zijn niet in Nederland op te vragen. Deze zijn na de soevereiniteitsoverdracht in Indonesie gebleven. Mogelijk hebben de "Mormonen" verfilmd wat jullie zoeken. Maar dan moet je contact opnemen met de archivaris van een van hun centra.

Joyce van Lingen - 22 sep 2008 - 15:48

Er zijn ook gegevens Van Lawick en Van Lawick van Pabst in voormaling Nederlands Indië te vinden op de site van de Stichting Indisch Familie Archief www.sifa.nl/db/index.htm

Mgr Dirk van Leeuwen - 27 sep 2008 - 05:25

Morgen

Met welke instantie kan ik me in contact stellen als ik een copie wil hebben ven een huwelijksakte van 1862 in Batavia

Met vriendelijke groet

ans meijlink

ans meijlink - 14 nov 2008 - 10:31

Zie bericht van Joyce eerder in deze draad. Verder

nb. Huwelijks-Overlijdens-en geboorteaktes zijn niet in Nederland op te vragen. Deze zijn na de soevereiniteitsoverdracht in Indonesie gebleven. Mogelijk hebben de "Mormonen" verfilmd wat jullie zoeken. Maar dan moet je contact opnemen met de archivaris van een van hun centra.

En hierbij de tekst van de site van IGV, hier ook al eerder genoemd

 

De Burgerlijke Stand van Nederlandsch-Indië


    De registers van de Burgerlijke Stand van Nederlandsch-Indië voor Europeanen, ingevoerd in oktober 1828 en lopende tot eind december 1949, werden na de soevereiniteitsoverdracht niet meegenomen naar het moederland maar bevinden zich nog in Indonesië. Niet in het "Arsip Nasional" te Djakarta, zoals vaak wordt gedacht, maar in de kantoren van de plaatselijke Burgerlijke Stand. En dat dan nog alleen als ze de troebelen van na de Japanse bezetting, het klimaat, of het ongedierte hebben overleefd.
    In het Centraal Bureau voor Genealogie [CBG] te Den Haag moeten we het, wat deze Burgerlijke Stand betreft, dan ook hoofdzakelijk doen met de verzameling fiches die afkomstig zijn uit de opgaven van de Burgerlijke Stand die per jaar werden gepubliceerd in de "Regeerings Almanak voor Nederlandsch-Indië" [RA]. Deze stoppen echter in 1923.
    In tegenstelling tot de originele akten, vermelden de RA's per residentie doorgaans alleen de datums en namen der geborenen, overledenen of gehuwden. Weliswaar geeft deze informatie de genealoog al enig idee over de omvang van het te verrichten onderzoek, doch de samenhang (en daarmee b.v. de vraag of alle personen met een zelfde familienaam tot dezelfde familie behoren) ontbreekt.
    Daarnaast beschikt het CBG nog over wat Burgerlijke Stand gegevens die in het verleden zijn gepubliceerd, zoals b.v. door Mr. P.C. Bloys van Treslong Prins in "De Indische Navorscher" (oorspronkelijke, vooroorlogse serie), en uiteraard de gegevens die in de uitgaven van onze Indische Genealogische Vereniging, namelijk in "De Indische Navorscher" (nieuwe serie) en in de serie "Bronnenpublikaties", zijn en zullen worden gepubliceerd.

    De grootste collectie van de Burgerlijke Stand van Nederlandsch-Indië echter, bevindt zich in het bezit van "The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints" (door buitenstaanders veelal 'Mormonen' genaamd) te Salt Lake City (Utah, U.S.A). Vanuit de optiek van dit kerkgenootschap, waarbij familieleden niet 'door de dood worden gescheiden' zodat nazaten en voorouders (indien geïdentificeerd) voor eeuwig met elkaar verbonden blijven, worden sinds 1894 gegevens uit Burgerlijke Standen over de hele wereld verzameld. Tussen 1980 en 1990 werden door de Mormonen de nog aanwezige registers in Indonesië verfilmd.
    Voor de èchte gegevens van de Burgerlijke Stand dient men dus bij dit kerkgenootschap te zijn!  In een van hun vele 'Centra voor Familiegeschiedenis' over de gehele wereld kunnen deze films door zowel leden als niet-leden worden besteld en bekeken. Er zijn meerdere van deze centra in Nederland. Met name de vestiging te Amsterdam heeft veel films betreffende Nederlandsch-Indië op voorraad.

    Nadeel is wel dat de beschrijving van de inhoud van een bepaalde film enigszins summier is. Vermeldt een film b.v.: 'geboorteregisters 1860-1870', kan het zo zijn dat sommige jaren ontbreken, andere incompleet zijn, of dat het slechts om bijregisters en niet om hoofdregisters gaat, hetgeen voor de genealogisch onderzoeker soms een teleurstelling betekent.

    De Indische Genealogische Vereniging, met haar doelstelling zo betrouwbaar mogelijke informatie met betrekking tot Indisch genealogisch onderzoek te verstrekken, wil door middel van dit onderdeel van haar website de onderzoeker in detail informeren over wat op een bepaalde film gevonden kan worden. Hiertoe zullen met enige regelmaat films worden geïnventariseerd waarvan de resultaten op deze website vermeld worden.
    Daar de hoeveelheid films overweldigend is, zal het overzicht in aanvang slechts bescheiden zijn. Met het voortgaan der tijd echter, zal een steeds completer beeld ontstaan. Het loont dan ook de moeite met enige regelmaat deze sectie te bezoeken.

mvg-Ben

Ben Wegman - 14 nov 2008 - 13:32

Kan ik ook een email sturen  naar een archief in Batavia met de vraag of er een aktre gecopieerd kan worden?

ans meijlink

ans meijlink - 14 nov 2008 - 16:17


Ik denk dat je het beste even kunt informeren bij Roosje Roos of IGV websites. Deze mense hebben veel expertise in huis. De kennis van het engels is in Indonisie niet zo groot en je verzoek moet niet gaan zwerven.

mvg-Ben

Ben Wegman - 14 nov 2008 - 16:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu