stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Onderzoek naar nog levende familieleden (tweede graad)



Profiel afbeelding

Menig keer wordt er op dit forum gevraagd naar gegevens van nog levende personen (vaak oude vrienden). Een enkele keer echter vraagt men naar familie tot in de tweede graad (ouders, kinderen, broers, zusters). Vanmorgen kwam ik in De Volkskrant dd 6 december 2008 het volgende item tegen.

Ik geeft een door mij ingekorte tekst. Misschien kan het in de toekomst handig zijn om naar te verwijzen.

- Zelf informatie aanvragen bij officiele instanties is door de aangescherpte privacywetgeving voor particulieren vaak onmogelijk. Geregistreerde zoekbureaus en detectives hebben wel de beschikking over meer informatie.

De stichting Ambulante FIOM begeleidt zoekakties naar familie tot en met de tweede graad. Een nationale zoekaktie kost 50 euro, een internationale zoekaktie 200 euro

Sinds twee jaar heeft Els Leijs en Partners Het Contactregister opgezet waar zoekenden en mensen die gezocht willen worden zich gratis kunnen registreren. Het contactregister garandeert privacy, omdat alleen bevoegde medewerkers van de organisatie er toegang toe hebben. Wanneer de betrokkenen hebben aangegeven elkaar te willen ontmoeten worden de contactgegevens verstrkt. Ook FIOM heeft een contractregister voor familieleden.

FIOM heeft in het hele land vestigingen (www.fiom.nl). Het contactregister van Leijs middels de volgende link. www.contactregister.nl 

Indien de moderatoren menen dat dit onder reclame valt, dan gaarne verwijderen. O ja, de titel had beter kunnen luiden (tot in de tweede graad). Dank Jacobus.

mvg-Ben

Ben Wegman - 6 dec 2008 - 16:56

Hallo Ben,

Als ik het goed begrijp heb je niet veel aan de laatste club. Je zoekt iemand en je schrijft je in. Degene die gezocht wordt weet van niets en schrijft zich niet in. Dat schiet niet heel erg op!

De eerstgenoemde Stichting is wel aktief met zoeken naar de gezochte. Heb de website bekeken en het jaarverslag gelezen. Dat is niet commercieel.

Mvg.

Jacobus.

Jacobus - 6 dec 2008 - 17:03


Naar boven gehaald.

Jacobus - 6 dec 2008 - 17:27







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu