stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » WWW heeft probleem Genlias uit de lucht



Profiel afbeelding

Nogmaals het zoeken op archieven.nl is eenvoudiger dan je denkt klik op personen en je kunt fliteren wat je wilt. Hij geeft ook meer informatie over aktes dan WWW.

Ook als je de zoekopdracht wilt aanpassen hoef je niet eerst terug naar je vorig blad. De zoekopdracht blijft op het blad met de zoekresultaten staan, wel zo handig.

Probeer het eens en je komt tot de ontdekking dat dit prettig werken is en de filtering is gratis.

ien lejeune - 5 jan 2013 - 00:29

www.archieven.nl is inderdaad een goede vervanging, WWW werkt overigens ook steeds beter als je er wat meer bekend mee raakt.

Richard Rosendal - 5 jan 2013 - 08:34

Toch is ook het zoeken op archieven.nl (hoewel makkelijk) niet zaligmakend.

Enkele vergelijkingen gedaan. Krijg op WWW wel allerlei info over de gezochte persoon en op archieven.nl niet. Dit geldt ook andersom.

Karin Kerkhof - 5 jan 2013 - 12:22

Van Zaanse voorouders is in mijn geval op 7-1-2012 nog niets terug gevonden en die stonden echt in genlias voordat daar de stekker uit ging. Jammer dat er geen centraal klachtenpunt te vinden is ( de klachten versnipperen zich nu in verschillende forums en berichtentitels).

Het blijft toch een grof schandaal dat men gewoon maar doet en zich niet aan eigen afspraken houdt.

Verdeel en heers, verschuil en duik technieken aan alle kanten.

Hoezeer men de bui voelt hangen mag blijken uit de blog van WWW, bij elk item staat: Comments off.

Lekker taalgebruik overigens voor een Nederlandse webpagina, maar de intentie is duidelijk: we willen jullie commentaar helemaal niet horen, we gaan gewoon onze gang en jullie zoeken het maar uit, letterlijk.

Het is schrijnend om daar wel te lezen:

Hier zullen wij je op de hoogte houden van alles wat met WieWasWie.nl te maken heeft. WieWasWie.nl is hét online platform waarop je historische persoonsinformatie uit heel Nederland kan vinden. Maar er kan meer: WieWasWie.nl is zoeken bouwen én delen. Veel plezier met ontdekken!

Nou, dat doen ze dus niet; nou, dat is het dus niet, nou, dat kan dus nog steeds niet na een volle week beta www, na maanden voorbereiding, na een week dat wat wel werkte en volledig(er) was op zwart gedraaid te hebben, na je lekker te verschuilen achter de drog dat je voor heropening van genlias bij alle verschillende archieven zelf moet zijn, wie zei ook weer:  "Ik was mijn handen in onschuld", was dat ook niet een overheid?

Joop

Stichting Oudheidkamer Oostzaan - 7 jan 2013 - 10:03

Simon Boon schreef:

> Een zeer redelijk alternatief voor Genlias en WieWasWie is te vinden

> op http://ristcard.nl/html/kiespagina.html

Daarop krijg ik een 404 Not Found. Waarschijnlijk is die pagina vervangen door http://www.ristcard.nl/html/provincies.html Redelijk overzicht inderdaad, maar is geen Genlias.

Het blijft wel behelpen, al zal niemand terug willen naar hoe het 10 jaar geleden was. Moest je zelf alle archieven langs.

BertKoor - 8 jan 2013 - 11:54

Beste Joop,

Een centraal klachtenpunt dat bestaat het is de ARCHIEFINSPECTIE, maar daar valt WWW (CBG) niet onder. Het CBG is namelijk een stichting vermoedelijk ook om die reden daar ondergebracht?

Dan heb je de TASFORCE-ARCHIEVEN, die heb ik gemaild maar geen reactie gekregen.

Tja, en je eigen archief benaderen helpt ook niet want die zijn lid van WWW en gooien hun eigen ruiten niet in.

De NATIONALE OMBUDSMAN????????????, lijkt me niet, toch?

Ik heb gelukkig een supergoed alternatief op WWW gevonden ARCHIEVEN.NL

mvg

ien lejeune

ien lejeune - 8 jan 2013 - 17:31

Ga toch gewoon rechtstreeks naar de lokale en regionale/provinciale archieven. Daar kun je vaak veel completer zoeken en dingen vinden.

Al die zg verzamel sites/zoekmachines maken je lui en weet je vaak niet eens waarin je aan het grasduinen bent. Je had ttv Genlias mensen die 'Genlias' als bron gaven! Die zijn nu dus waardeloos. Dus altijd het 'bron archief vermelden svp en dus niet www, dan kun je net zo goed Nederland als bron geven.

Er zijn meer dan 30 regionale en lokale archieven. Via Google zijn die eenvoudig te vinden.

Kees Boas - 9 jan 2013 - 11:30

Dag Kees, ik vind jouw reactie een beetje kort door de bocht. Natuurlijk is/was genlias geen BRON, maar het was wel een prachtige ingang tot de bronnen die je dan verder kan nazoeken. Dat werkte de laatste jaren prima en is nu door WWW op gezag van WWW prima om zeep geholpen. Het clubje Projectbureau van STAP blijkt dus in staat te zijn om datgene wat werkt uit de lucht te krijgen, datgene wat niet werkt in niet (goed) werkende beta vorm daarvoor in de plaats te stellen, allerlei loze beloften niet na te komen, commentaar uit te zetten (waarschijnlijk gaat de site dan plat) en door te denderen door je het bos in te sturen als je klachten opstuurt. Het is dus gram op het uitzetten van genlias omdat het niet eerlijk gaat, over luiheid of actief zijn zegt het m.i. weinig, stap nog regelmatig op het fietsje omdat ik ook nog even documenten wil snuiven in een echt, niet digitaal, archief Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 Joop

Stichting Oudheidkamer Oostzaan - 9 jan 2013 - 11:59

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ien Lejeune
: ik begrijp je propaganda voor archieven.nl niet zo goed. Leuke aanvulling op de lappendeken van archief zoeksites, maar het is slechts een handjevol archieven dat daarop is aangesloten als het om gegevens van de burgerlijke stand gaat, in elk geval maar een fractie van wat op Genlias was, en op WieWasWie is aangesloten.

BertKoor - 9 jan 2013 - 13:24

Dag Joop,

Je zou al de mensen de kost moeten geven die als bron Genlias hebben ingevuld de afgelopen jaren. Dat schoot niet op als je echt dieper wilde gaan zoeken dan een telefoonboek van namen en data. Ik wil weten uit welk archief iets komt. En dan daarbij zocht ik de afgelopen jaren veelal online in de originele archieven. Als je die eenmaal hebt en hebt gefavoriteerd heb je geen problemen meer. aarnaast hoor ik niemand over de digitalestamboom.nl die nog steeds prima werkt. Genlias en nu dus ook www maakt misschien het oppervlakkig zoeken wel makkelijk maar als je echt iets wil weten moet je meer uit de kast trekken.

Dit hele gedoe met www is als een grote scholen fusie, niemand weet meer waar die zit en is er niet meer verantwoordelijk voor... en kost uiteindelijk een bak met geld. Maar het blijft een leuke hobby.

Kees Boas - 9 jan 2013 - 13:45

Er heeft inmiddels een flinke update plaatsgevonden van mijn Zaanse voorouders in wiewaswie.

Maar de website heeft weer eens last van storingen: als ik wil gaan zoeken, krijg ik als mededeling dat de service tijdelijk buiten gebruik is. Bovendien zijn gevonden aktes niet te bekijken doordat ze niet inladen.

Irene Jongewaard - 11 jan 2013 - 15:11

Dat is één stap in de goede richting; wat blijft, is:

- het verstoppertje spelen, woord en wederwoord in een open communicatie zou wel zo fair zijn

- geen oude schoenen weggooien (genlias, deed het prima) voordat je nieuwe hebt (www, die werkt nog niet goed)

- je beloftes nakomen, zeker als je dit opzet met ons geld en onze inspanningen (vrijwillige kloppers)

- dat het hen boven het hoofd gaat (storingen, buiten gebruik, links die niet werken)

- wat (nog) niet werkt (www), moet je niet aanbieden als de oplossing (voor problemen met genlias die er nog niet waren)

Joop

Het zal nog heel lang duren voor ik in een organisatie met zo veel arrogantie en zo weinig boter bij de vis vertrouwen krijg

Wat ik wel kon zien, heeft zoveel lege (lees loze) regels, dat je weer fijn kunt scrollen i.p.v. alles op één internetpagina te overzien; erg prettig voor RSI armpjes en een uitstekende remedie voor onze armlastige zorgverzekeringen: KASSA

Stichting Oudheidkamer Oostzaan - 11 jan 2013 - 16:27

WWW maakt het waar !!!

Geheel in de stijl zoals we zo langzamerhand gewend zijn, geeft WieWasWie nu de schuld aan de archieven. WWW heeft dit allemaal niet gewild, maar ja, die archieven, hè.

Als WWW werkt dan is de pagina zo groot en vol met leeg/wit dat er gescrolled dient te worden om alles te lezen. Mijn klacht daarover:

 

In elk overzicht van bijv. het huwelijk zitten zoveel lege regels en/of blank gebied dat er gescrolled moet worden om een overzicht te kunnen lezen; dat is overbodig en funest voor een aandoening als RSI; het beeldscherm op 75% zetten maakt het lezen te ingewikkeld; al met al een zeer vervelende ervaring, ik zie op deze pagina meer wit dan letters; het zou me een waar genoegen zijn als dit binnenkort kon worden aangepast.   Het antwoord: Bij het bouwen van de website is zoveel mogelijk rekening gehouden met richtlijnen die er voor moeten zorgen dat de website zo toegankelijk mogelijk is. Dat betekent niet dat de layout nooit meer wordt aangepast, maar op dit moment moeten we ons eerst op een aantal andere onderdelen van de website richten.   Mijn reactie: Ik vraag me af welke richtlijnen u bedoelt als zaken als gezondheid en overzichtelijkheid daar niet onder vallen? U heeft ons toch een Beta voorgeschoteld als DE oplossing voor wat prima functioneerde. IK vraag me echt af van wie dat dan moet, vast niet van de gebruikers, maar van wie dan wel? En dan komt de aap uit de mouw: het ligt niet aan ons maar aan hen: Het uit de lucht halen van Genlias was geen beslissing van WieWasWie. Dat werd besloten door de aan Genlias deelnemende archieven. Om het verdwijnen van Genlias op te vangen moest WieWasWie met een betaversie live gaan. Met behulp van feedback van de gebruikers proberen we de website nu stap voor stap te verbeteren   Vooral die laatste uitnodiging zal ik volop gaan gebruiken, want onder elk opgezocht record vraagt WWW om feedback via Opmerkingen; Ik vul dit standaard met: In dit overzicht van het huwelijk zitten zoveel lege regels en/of blank gebied dat er gescrolled moet worden om een overzicht te kunnen lezen; dat is overbodig en funest voor een aandoening als RSI; het beeldscherm op 75% zetten maakt het lezen te ingewikkeld; al met al een zeer vervelende ervaring, ik zie op deze pagina meer wit dan letters; het zou me een waar genoegen zijn als dit binnenkort kon worden aangepast   Mvrgr Joop

Joop Giesendanner - 22 jan 2013 - 09:56

Ik zie geen enkele reactie meer op WWW zijn alle problemen nu opgelost?

Ik ben nog steeds niet erg enthousiast over WWW en mis Genlias behoorlijk!!

Ook BHIC mis ik node

wat vindt de rest van SOL?

Eric Idzenga - 28 mar 2013 - 16:08

Eric,

Hoezo mis  je BHIC?
http://bhic.nl/

Johnhenry - 28 mar 2013 - 18:20

Zonder wiewaswie (rare naam overigens) is het prima zoeken. Je kunt ook zonder deze 'so called' verzamelsite.

Blijft een onbegrijpelijke 'verbetering' van iets wat ook al niet zo heel goed werkte. Jammer want het zal een hoop werk en geld gekost hebben.

wie weet tot ziens

Kees Boas - 28 mar 2013 - 18:49


BHIC voor brabant werkt wel maar voor heel nederland verwijst direct naar WWW

Eric Idzenga - 28 mar 2013 - 20:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu