stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Plaats van herkomst/Compagniescommandant - Betekenis identieke familienaam zoon/moeder (1643)



Profiel afbeelding

Jammer. Een inschrijving bij het gerecht bevat meestal wel details.

Ik heb nog eens naar de plaatsnaam zitten kijken.

Wat ik hier te berde breng is heel speculatief.

De punt erboven (die bij een letter i zal horen) staat er wat verloren bij.

Die punt hoort niet zozeer bij een (laatste) letter, maar zou bedoeld

kunnen zijn als: oh, ja, er staat nog een i in dit woord.

Dan zou de plaatsnaam bijvoorbeeld Vire kunnen zijn.

Misschien wil René of iemand anders met ervaring

die mogelijkheid eens bekijken.

Voorlopig lees ik Merin.

jan - 26 feb 2010 - 21:20

Als de eerste letter een "m" is, en dat geloof ik, dan is de tweede beslist een "e". De problemen beginnen daarna. Een was losjes geplaatste punt op de i kan leiden tot Mein of Meni. Een "z" als derde letter, wat Mezi zou opleveren, lijkt me ook geen optie, omdat de "z" in deze tijd meestal lang geschreven werd, met een staart zoals een handgeschreven "g" of "j".

Van Mein zijn er heel wat. (Mein is waarschijnlijk een oud Keltisch woord voor steen. Wij kennen het nog in menhir: lange of grote steen. Dit terzijde.) Meni zou een weergave kunnen zijn van Mesnil.

Rene Remkes - 26 feb 2010 - 22:17

René en Jan bedankt.

 

Zoals eerder gezegd was een huwelijk voor de schepen niet zo?n gekke gedachte. Van 4 broers  Jong(e) hoen-Jon(c) koen-Jongkoen,  die in de periode 1702 ? 1716 met die (vernederlandste) familienaam  te Gouda voor het eerst opduiken, is er één die bij zijn eerste kortstondig huwelijk (1707 ? 1708) 3 vermeldingen van dit huwelijk kent:

1.        NH-ondertrouw-inschrijving te Gouda met een eerst niet opgemerkte vermelding, dat    getrouwd is te Haastrecht. N.B.: Nog steeds volstrekt onduidelijk waarom te Haastrecht.

2.       NH-huwelijks-inschrijving te Haastrecht.

3.       Gaarders huwelijksinschrijving te Haastrecht.

Die 3 inschrijvingen waren aanvankelijk niet gevonden, omdat ze niet plaats vonden onder de vernederlandste familienaam, maar de oorspronkelijke familienaam Po(o/l)lé(e).  Hoewel zijn 3 broers  bij hun 1e huwelijken als jonge mannen van Gouda staan vermeld, komen hun dopen niet voor in de Goudse DTB- indexen onder de vernederlandste familienaam. 

Bij alle 4 gaat de patroniem-aanduiding Jansz  aan de  familienaam vooraf, zodat er een vader Jan Jongkoen  gedoopt/geboren in de periode 1642 ? 1656 moet zijn geweest.

 http://www.ngv.nl/genealogie/getperson.php?personID=I310&tree=C160904

Zoon/broer Job trouwt in 1702 als eerste ? kennelijk een gemengd huwelijk gelet op het lange tijdsverloop  tussen de 3 geboden ? en laat kort hierna als eerste een kind (dochter Neeltje)  onder de vernederlandste familienaam dopen.  Als doopgetuigen treden zijn schoonvader en een Neeltien Hobbe(n) op. Gelet op de vernoeming van het kind naar haar zou dit Jobs moeder kunnen zijn.  Zij blijkt in 1670 te Gouda bij de NH-kerk getrouwd te zijn met Jan Franszen jonge man van Gouda en zij laten ondermeer 6 zonen (oudste Frans, daarna 4 met dezelfde voornamen als de 4 gehuwde broers Jongkoen en de jongste Dirck) te Gouda  NH-dopen.

Dan lijkt het spoor dood te lopen, totdat voor zoon/broer Willem ? als weduwe Trijntje Jans van den Ringh (vermoedelijk in 1708 al dan niet tegelijk met kind in kraambed gestorven) in 1716 te Gouda hetrouwd ? in de DTB-index wordt gezocht op de naam van zijn 1e echtgenote. Zij is getrouwd met Willem Jansz Po(o/l)lé(e) jonge man te Gouda.

Kortom:  Er moet een Jan  Fransz Po(o/l)lé (e) gedoopt/geboren in de periode 1642 ? 1656 zijn geweest met als vader Frans Po(o/l)lé (e). Dat is Francois Pollé, die in 1643 te Gouda bij de Waalse Kerk trouwt en in 1647 bij die kerk zoon Jean Poulet (1647 ? 1715) ? vanaf 1670 bekend als Jan Franszen ? laat dopen.

Via de DTB-index is bekend, dat in 1699 Jans oudste zoon Frans als Frans Jansz Polée is begraven. Na een bezoek aan Henny van Dolder-de Wit ? toenmalige archivaris van de Goudse NH-Kerk ? maakt deze mij attent op de NH-begraafbriefjes vanaf 1696. Deze staan op microfiches bij het CBG in Den Haag.  Uit het begraafbriefje voor zoon Frans blijkt aangifte te zijn gedaan door (moeder) Neeltien Hobbe(n).

Onduidelijk blijft of jongste zoon Dirck jong is overleden, dan wel op gevorderde leeftijd ? al dan niet gehuwd ? onder een andere familienaam is overleden/begraven. N.B.: Moeder Neeltien Hobbe(n) staat in 1681 bij de Goudse Politiemeesters  als vrouw van Jan Breur (Brewer/Brouwer?). Hetgeen (gedeeltelijk) verklaart waarom meester-pijpmaker Job Jansz Jonkhoen aanvankelijk (1714) bij het pijpmakersgilde met het pijpmerkteken ?voet? staat aangeduid als Janbroerssoon.

We puzzelen verder. N.B.: ? = '/"/-

 

 

Martin Jongkoen - 27 feb 2010 - 09:19

ja martin, ik stam inderdaad af van Abraham Blok en Johanna Jonkhoen. De acte die je noemde heb ik nog niet, dus, heel graag, dank!! Wat jammer dat je niet verder bent gekomen.  Van mij overleden moeder weet ik dat opa Blok ook een tijd een melkhandel heeft gehad die failliet is gegaan. Daarna is zijn vrouw een gorentenwinkel begonnen, die nog een tijd van zoon Jan en kleindochter Helena (mijn moeder) is geweest.

grada knoop - 16 mar 2010 - 13:06

Zet ik de PDF-Files op dit forum of help je me aan je emailadres?

Oudste foto van de familie Jongkoen dateert uit ca. 1905, t.w. Gouds echtpaar Jongkoen-Boot met hun oudste kinderen. Uit ca. 1925 zelfde echtpaar met broer/zwager Hendrik Jongkoen uit Hillegersberg/Rotterdam en ca. 1930 Willem Adriaan Jongkoen met echtgenote en (schoon)familie uit Hilversum. http://www.familieboot.com/stamboom/individual.php?pid=I38576&ged=familieboot.ged

Zijn er nog foto's van het Gouds echtpaar Blok-Jonkhoen? N.B.: Als ik mij niet vergis komt in de kwartierstaat aan vaderskant de familienaam Blok ook voor.

Martin Jongkoen - 16 mar 2010 - 14:55

Wie kan mij helpen aan nadere bijzonderheden over de Franse compagniescommandant  Monsieur de la Serriere (1643) en zijn legeronderdeel in het Staatsche Leger?

 

N.B.:  Past hij binnen de familie de Serière, Gevaudon  (Languedoc)?:

http://www.familie-hilling.de/indonesien/seriere/seriere.htm

Martin Jongkoen - 16 jun 2010 - 07:31

Mijn eerste gedachte bij het lezen van de plaatsnaam was Caen (maar dan is het wel een wat ongelukkige C).

Michiel

Michiel van der Leeuw - 16 jun 2010 - 18:18

Michiel,

Hoe graag ik Caen zou willen lezen (herkomstplaats in 1640 van Goudse familie Poulain/Polijn = Jong Dier m.n.gevogelte) kan ik het er met geen mogelijkheid inzien. Hou het op Mesnil, maar onder die naam komen vele plaatsen in Frankrijk en Normandië voor.

==========================================================================

 

Ser(r)ie(r)-Serierse-S(e/i/ij/y)r(j)ier in Noord-Beveland (Kats), Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland

 

Bij het CBG staat een Genealogie Serier met stamvader Jan Jacobsz midden 17e eeuw herbergier te Kats.  Maar is er een relatie met een compagniescommandant Monsieur de la Serierre in 1643 vermeld bij een Huwelijksinschrijving bij de Goudse Waalse Kerk?

 

Auteur(s): Prins-Serier, N.
Aanvulling op : Serier,.....ja, dat zeg ik toch!

Uitgave: [eigen uitgave]

Nieuwerkerk a.d. IJssel 1997

signatuur: G/Serier

Trefwoord(en): Serie; Serier; Serierse; Serié; Serjier; Serrie; Serrier; Serrié; Sijrier; Sirier; Syrier

 

==========================================================================

Auteur(s): Prins-Serier, N.
Serier,.....ja, dat zeg ik toch!

Uitgave: [eigen uitgave]

Nieuwerkerk a.d. IJssel 1996

197 p., index

signatuur: G/Serier

Trefwoord(en): Serie; Serier; Serierse; Serié; Serjier; Serrie; Serrier; Serrié; Sijrier; Sirier; Syrier

Boekbespreking:
Uit: Genealogie Kwartaalblad CBG 1997-02 N. Prins-Serier. Serier... ja, dat zeg ik toch! Nieuwerkerk aan den IJssel, 1996. 197 blz., index. (GSerier). Adres van de samenstelster: Schietbaanweg 15, 7814 XK Emmen. De familie Serier komt oorspronkelijk van Noord-Beveland. De familienaam werd vroeger op verschillende wijzen geschreven: stamvader Jan Jacobsz., die omstreek het midden van de 17e eeuw herbergier te Kats was, werd Serij, Serrij, Serrijs o Seys genoemd. Zijn uitgebreide nageslacht bleef tot in deze eeuw voor een deel o Noord-Beveland wonen. Andere nazaten trokken naar Schouwen-Duiveland, Zuid- Beveland, Rotterdam of naar Nederlands-Indië en de Verenigde Staten.

Martin Jongkoen - 16 jun 2010 - 21:48

Volgens wikipedia zijn er in Frankrijk 57 plaatsen Mesnil, waarvan 35 in Normandië  (Calvados/Manche). 56 met een toevoeging en 1 (Manche) zonder toevoeging .

Heeft iemand suggesties hoe ik onomstotelijk kan bewijzen, dat Francois Pollé (ca. 1613 - < 1682) afkomstig uit/geboortig is van die laatste (eerste in onderstaand overzicht) is? D.w.z.: Le Mesnil (49°22'N  1°42'W) met 162 inwoners  (1999) in Barneville-Carteret (kanton) van Cherbourg-Octeville (arrondissement) van Manche  (departement) in  Basse-Normandie (regio) met als hoofdplaats Caen.

N.B.:

Francois Pollé is mogelijk verwant aan of afkomstig uit een familie Poulain (familiewapen Jong Veulen) uit Caen (Calvados). http://nl.wikipedia.org/wiki/Caen

In Mesnil-Durand  (Calvados) - nr. 12 in het overzicht - komt een familie Pollin de Rocques voor.Van die familie heb ik weinig gegevens, zodat een verband met de Goudse Familie Poulain/Polijn en/of Pollé/Jongkoen niet is aangetoond. Te Haarlem komt/kwam een familie Pollé voor:

http://home.hccnet.nl/v.f.l.polle/inhoud/de%20naam%20pollee.html

1

Le Mesnil (Frankrijk)

2

Le Mesnil-Adelée, Manche

3

Le Mesnil-Amand, Manche

4

Le Mesnil-Amey, Manche

5

Le Mesnil-Angot, Manche

6

Le Mesnil-Aubert, Manche

7

Le Mesnil-au-Grain, Calvados

8

Le Mesnil-Auzouf, Calvados

9

Le Mesnil-Bacley, Calvados

10

Le Mesnil-Benoist, Calvados

11

Le Mesnil-Caussois, Calvados

12

Le Mesnil-Durand, Calvados

13

Le Mesnil-Eudes, Calvados

14

Le Mesnil-Eury, Manche

15

Le Mesnil-Garnier, Manche

16

Le Mesnil-Germain, Calvados

17

Le Mesnil-Gilbert, Manche

18

Le Mesnil-Guillaume, Calvados

19

Le Mesnil-Herman, Manche

20

Le Mesnil-Mauger, Calvados

21

Le Mesnil-Opac, Manche

22

Le Mesnil-Ozenne, Manche

23

Le Mesnil-Patry, Calvados

24

Le Mesnil-Rainfray, Manche

25

Le Mesnil-Raoult, Manche

26

Le Mesnil-Robert, Calvados

27

Le Mesnil-Rogues, Manche

28

Le Mesnil-Rouxelin, Manche

29

Le Mesnil-Simon (Calvados)

30

Le Mesnil-sur-Blangy, Calvados

31

Le Mesnil-Tôve, Manche

32

Le Mesnil-Vigot, Manche

33

Le Mesnil-Villeman, Manche

34

Le Mesnil-Villement, Calvados

35

Le Mesnil-Véneron, Manche

36

Le Mesnil-Amelot, Seine-et-Marne

37

Le Mesnil-Aubry, Val-d'Oise

38

Le Mesnil-au-Val, Manche

39

Le Mesnil-Conteville, Oise

40

Le Mesnil-Durdent, Seine-Maritime

41

Le Mesnil-en-Thelle, Oise

42

Le Mesnil-en-Vallée, Maine-et-Loire

43

Le Mesnil-Esnard, Seine-Maritime

44

Le Mesnil-Fuguet, Eure

45

Le Mesnil-Hardray, Eure

46

Le Mesnil-Jourdain, Eure

47

Le Mesnil-le-Roi, Yvelines

48

Le Mesnil-Lieubray, Seine-Maritime

49

Le Mesnil-Réaume, Seine-Maritime

50

Le Mesnil-Saint-Denis, Yvelines

51

Le Mesnil-Saint-Firmin, Oise

52

Le Mesnil-Simon (Eure-et-Loir)

53

Le Mesnil-sous-Jumièges, Seine-Maritime

54

Le Mesnil-sur-Bulles, Oise

55

Le Mesnil-sur-Oger, Marne

56

Le Mesnil-Thomas, Eure-et-Loir

57

Le Mesnil-Théribus, Oise

 

Martin Jongkoen - 20 aug 2010 - 13:24

Via Genenet bekwam ik volgende gegevens van een stam' Vienne'

Jean (of Jehan) Vienne had een zoon, ook Jean Vienne, geboren op 29 dec 1598 te Halluin (F -59.250),

voor ons, Vlamingen, is dit Halewijn. Verder geen gegevens.

Is het mogelijk dat Barbet Vienne (Viane) de zuster was van Jean Vienne, ° 1598?

Halluin en Tourcoing:  Halewijn en Toerkonje voor de Vlamingen, zijn buurtgemeenten.

Als Nederlanders op de autoweg België verlaten is het eerst dorp in Frankrijk Tourcoing.

De Leie was en is nog altijd de grens tussen Vlaanderen en Frankrijk.

Een Viaene (om een klinker te verlengen schreef men in het oud-Nederlands een -e of een -i achter: dus

Maes, Viaene, Vandaele, oirbeer (= eerbaar) enz). die in Frankrijk belandde verloor zijn -e en werd Viane en vanaf de volgende generatie werd de naam verbasterd tot Vienne. Als ze dan opnieuw in Vlaanderen (of elders belannden bleven ze Vienne).

Franciscus Pollet, ° rond 1560 te Quesnoy-sur-Deûle (ten noorden van Rijsel) was gehuwd met Tannneke

Rohaer en had een zoon Jacques Pollet die huwde in 1625 te Torhout met Marguerite Casier. In die

streek (mijn streek) 'krioelt' het nog van de Pollets!

Jef Viaene - 21 feb 2012 - 14:46

Beste Jef Viaene,

 

Bedankt voor uw reactie.

 

Verwantschap van Barbe(l/r/t) Vienne/Viaene  dv Jeanne Vienne x Anne Mirebeau uit Tourcoing met Je(h)an Vienne (* Halluin/Halewijn 29/12/1598) is niet uitgesloten.  Maar daarvoor zijn nadere aanwijzingen over hem nodig en die zijn er (momenteel) niet. Ze had ook een broer Jan:

  • Jan Vianen (ca. 1611 - > 1665) x Gouda 21/06/1636 Jacquemijne de Rousseau.

 Van deze Jan is slechts een zoon Jan (ca. 1632 - Gouda 1720) bekend. Zijn kinderen waren:

1.  Jean, 2. Hendrik, 3. Annachije, 4. Gillys, 5. Jeanne, 6. Jacob(us) en 7. Lisbeth.


ad 1: zoon Jan bij echtgenote Claesje Dirks Coppier.

ad 6: kinderen Jannetje, Anna, Neeltje, Magdalena en Maria bij echtgenote Elsie Gerrits Schap.

 

===================================================================================

N.B.:   Wat u vermeldt over de schrijfwijzen is correct.

===================================================================================

 

Er zijn de volgende getuigen van de WK-dopen te Gouda van de kinderen van het echtpaar Francois Pollé x  Barber Viaene  bekend:

 

·         Anne André (1657),  Antoine la B... (1657), Jeanne Guiot (1659),  Jeremie Guiot (1659) , Jean Ménar (1644), Anne Alexandersd Mirebeau alias Sanders (1644/1653), Elizabeth Motte (1647),  Jean Vienne (1647),  Jeanne Vienne (1650),  Thomas Vienne (1650) .

 

Opvallend is,  dat onder de getuigen géén enkele voorkomt met de familienaam Pollé.

 

Slechts van 2 (schoonouders) staat de familierelatie met het echtpaar vast.  Voor Thomas Vienne/Thomas van Vianen lijkt het aannemelijk, dat het Barbets broer is. Hij is tapitsier/tapijtwerker te Gouda, was ongehuwd en bereikte een hoge leeftijd. Hij werd namelijk in 1719 te Gouda begraven. Jeanne Vienne zou een zus kunnen zijn. http://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/25456/0

 

Het probleem is, dat van Francois Pollé slechts de naam van zijn moeder Catheleijne Pollé (vermeld bij huwelijk in 1643)  bekend is. Pollé kan haar mansnaam of haar meisjesnaam zin; ze staat niet als weduwe aangeduid. Ze kan echter op dat moment hertrouwd zijn. 

 

Genoemde Franciscus Pollet is mij bekend,  maar als het Francois grootvader zou zijn dan zou hij zeer waarschijnlijk niet van diens zoon Jacques Pollet afstammen.

 

In Nederland spit vanaf  1983 A.Th./Ton Polet uit Oud-Beijerland de familie Pol(l)et uit. Zijn familie heeft zijn wortels in Lille en m.n. Tourcoing. Generaties lang zijn werkzaam in de wolhandel en komt eind 16e/begin 17e eeuw in Leiden terecht.

 

Vanaf ca. 1807 komen leden uit deze familie ook voor te Gouda en kruisen Pol(l)ets en Jongkoens elkaar pad herhaaldelijk. Tot 1992 waren ze in de huidige Nederlandse generaties niet op de hoogte van een eventuele verre familieverwantschap. De linking pin tussen de Leidse familie Pol(l)et en de Goudse familie Jongkoen is na bijna 20 jaren zoeken nog niet gevonden.

Martin Jongkoen - 21 feb 2012 - 20:39

Op 24/25 februari 2010 is hier door Rene Remkes  en jan gesteld, dat als Compagniescommandant er onmiskenbaar de La Serrière staat. Enige tijd geleden reageerde via de mail henk elsinga , dat er (de) La Terrière (officier in Engelse Dienst/Baron?) staat. Zie zijn reactie na onderstaande 2 vragen hierbij.

============================================================================

Graag jullie reacties en als het La Terrière is, wie helpt mij aan nadere bijzonderheden over hem?

============================================================================

Ik kan mij redelijk redden met oud schrift en ik ben nog steeds van mening, dat de naam van de Compagniescommandant fout getranscribeerd is.

Als je de eerste letter van zijn naam vergelijkt met de letter S van Soldat (die er vlak boven staat), zie je dat de letters duidelijk verschillen.  

Als je de letter echter vergelijkt met de T van Turquoin, dan zie je dat ze op elkaar lijken.   Om het nog duidelijker te maken heb ik even een ander huwelijk opgezocht, wat vergelijkbaar is (aanklikken via de link hieronder).
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1961-31140-24250-40?cc=2037907&wc=M99Q-VT4:n1068270685

le 30 d’Avril 1644
Tousain, .........
natif de Paris, Soldat de la
Compag(nie) de Monsr de la Terriere
.................
Boudijn, native de Turquoin.
les Temoings
................

Van La Terrière is bekend, dat er een Officier is geweest van die naam (in Engelse dienst) en ik heb ergens gelezen dat ze de titel Baron hadden.

Jean Viane en Anna Mirebeau staan inderdaad vermeld als broer en schoonzus, maar of dat strookt met de werkelijkheid is de vraag.

Martin Jongkoen - 29 sep 2013 - 14:46

Te Leiden 1614 tref ik een interessante vermelding onder de familienaam Terrier(e), afkomstig uit Caen Normandië, aan.

Uit Caen/Normandië vestigt zich in 1640 te Gouda de voorvader van de latere patriotsgezinde familie Poulain/Polijn met als familiewapen een jong veulen. Poulain is een aanduiding voor een jong dier, m.m. gevogelte = jong(e)hoen.

Goudse vernederlandsing vanaf 1702 van de oorspronkelijke familienaam Pollé/Po(u/l)le(t) uit Mesnil/Normandië vanaf 1643/1632 te Gouda. Nakomeling Oranjegezinde Tabaksverkoper/Cathechiseermeester/ Kranken-bezoeker/Huisonderwijzer Willem Jongkoen (Gouda 1762 – Gouda 1837) koos bij invoering burger lijke stand als officiële familienaam Jongkoen. De naam waaronder hij werd gedoopt. Zijn oudste zoon Johannes (Gouda 1793 - Gouda 1867) vocht als dienstplichtig korporaal in 1815 tegen de Fransen in Brabant/Waterloo.

• Datum 31 mei 1614

• Namen Terry, Samuel, Charles, Mildred, , Fuller, Samuel, Wilson, Roger, Thickins, Jane, White, Jane, Ring, Mary, Leeuwen, Frans Adriaansz. van, Hogeveen, Amelis van

• Plaatsnaam Leiden, Engeland, Caen, Normandie

• Bron Register van huwelijken voor schepenen

• Beschrijving Huwelijksakte van Samuel Terry, jongeman, saaiwerker uit Caen in Normandie, met Mildred Charles, jongedochter, uit Engeland, met Roger Wilson en Samuel Fuller (M), bekenden van de bruidegom, en Jane Thickins (geboren White) en Mary Ring, bekenden van de bruid, als getuigen. 

• Inhoud stuk 't Ie den 17.5.1614 't IIe den 24.5.1614 't IIIe den 31.5.1614 zyn getrout voor Frans Adriaensz van Leewen ende Amelis van Hogeveen schepenen huyden desen lesten Meye 1614. Aenget. den XVIen Meye 1614 Samuel Terrier, saeywercker jongman van Kan in Normandye vergeselschapt met Rogier Wiltsum zyn bekende ende Samuel Fuller mede zyn bekende met Mildereth Charles jongedochter uit Engelant, vergeselschapt met Jenne Tickens ende Maycken Ring haer bekenden.

• Archiefnummer 1004

• Inventarisnummer 198

• Volgnummer B

• Bladzijdenummer 30

http://www.pilgrimarchives.nl/nl/pilgrims-in-documenten/zoek/layout/result/indeling/detail/start/51/q/place/Leiden?Zoek_x=0&Zoek_y=0

Martin Jongkoen - 8 okt 2013 - 11:06


Getuige (31 mei 1614) Samuel Fuller was zoon van Robert Fuller (Redenhal, Norfolk, Engeland 10/1549 – Redenfal 5/1614) x Starton, Norfolk 29/1/1572 Sarah Dunkhorne (Starston ca. 1552 – Redenhall 7/1584).


Hij komt voor op de Passagierslijst van de Mayflower  waarmee de  Pilgrim Fathers te Plymouth (Amerika) in december 1620 aankwamen.

Martin Jongkoen - 8 okt 2013 - 22:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu