stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Jan Blok, Egmond aan Zee


Profiel afbeelding

Amerka gaat heel lastig worden, te meer daar niet zeker is of hij daar ook Block heet.  Daarbij, je zegt....  volgens nakomelingen, het is dus niet 100% zeker?

Even dacht ik in nderland iets gevonden te hebben, ook een Jan Blok geboren in 1866, maar de dag en maand kloppen niet. Jammer.

Robert Leukfeldt

Hier ben ik al een hele tijd mee bezig. Ik ben ook heel bang dat ik niets meer ga vinden. Ik zei nakomelingen maar ik bedoelde familie. Zowel een zoon van zijn zuster als een dochter van een andere zuster hebben onafhankelijk van elkaar doorgegeven dat hij naar Amerika is gegaan.

Het laatste wat ik op papier heb gezien van hem is dat hij uit Egmond aan de Hoef naar Rotterdam vertrok in 1934.

Ik ga me maar toeleggen op alle mogelijke passagierslijsten (te beginnen vanaf 1934) en wie weet.

Tot zover in ieder geval hartelijk dank Robert!

kamanda

ik heb wel een John Block, die met de hand is bijgeschreven vertrek vanuit Antwerpen, 1934, hij is fireman. Maar meer staat er ook niet bij. Geen idee hoelang dat duurde destijds met een boot.

Robert Leukfeldt

Vanaf Antwerpen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Daar had ik nog niet aan gedacht.

Ik heb als beroepen eerst visser en later (tot 1934) los arbeider. Brandweerman kom ik nergens tegen.

Ik zou eerder verwachten dat hij aanmonsterde als zeeman om op die manier de overtocht te kunnen maken.

kamanda

Even terug naar James, ik heb wel een James Henry Block. Met verder dezelfde gegevens als jij hebt voor USA, maar er staat nu bij dat hij geboren zou zijn in Amsterdam. Dat zou dus in Genver te traceren moeten zijn. Het zou inderdaad ook kunnen dat ze de maand en datum hebben omgedraaid.

Robert Leukfeldt

Die zal ik nakijken in Genver.

Even de oude handgeschreven aantekeningen erbij gezocht.

Ik ben jaren geleden (toen wist ik nog niet wat ik allemaal aan het doen was) een passagierslijst tegengekomen van Havanna naar Amerika waar hij op stond. Maar hier verder niets van genoteerd (alleen dat hij op een passagierslijst stond) of gekopieerd stom genoeg. En nu kan ik die niet meer vinden. Later kwam ik een gezinskaart tegen uit Egmond waarop stond dat hij in 1933 uit Amerika kwam. Dus voor die tijd moet dat geweest zijn en hij stond als ik mij goed herinner gewoon als Jan Blok.

kamanda

De kink naar de index van 1886  Link  zover ik zie, geen Jan/James Blok/Block

maar:

Hij is dus al eerder in Amerika geweest", tenminste zo begrijp ik het nu.

En in 1934/35 definitief vertrokken? Mm  kwam in de loop van het zoeken een timmerman tegen met die naam op een boot... maar niet vastgelefgd, hij kan dus allerlij klusjes hebben gedaan.

Robert Leukfeldt

Ik zet hier even de gezinskaarten neer dan is het misschien duidelijker.

http://www.archiefalkmaar.nl/index2.php?Itemid=232&option=com_genealogie&task=register_bron&id=689821&entiteit=akte&persoon_id=1150299

http://www.archiefalkmaar.nl/index2.php?Itemid=232&option=com_genealogie&task=register_bron&id=667176&entiteit=akte&persoon_id=982561

De laatste gezinskaart staat bij Egmond Binnen in het digitale archief. Toen ik het kopie kreeg was erbij vermeld dat het Egmond aan de Hoef was.

Na het laatste vertrek (bij zijn zuster vandaan in 1934) is hij volgens familie alleen nog maar een enkele keer op bezoek geweest maar was woonachtig in Amerika

Ik weet bijna wel zeker dat ik die passagierslijst van Havanna naar Amerika op Ancestry heb gezien. Vandaar dat ik hem niet meer kan vinden.

Edit: Op Ancestry gezocht maar kan het niet vinden

kamanda

Kniertje is ook in Amerika geweest, wist je dat? Althans ik ga er van uit det het dezelfde Kniertje is, in de kaart die je laat zien staat dat ze uit engeland kwam. Op Ancestory komt ze daar aan vanuit Engeland

Robert Leukfeldt

Ja dat wist ik. Ze heeft in Engeland en Amerika gewoond en als nanny gewerkt. Het was een heel reislustig gezin en laat mij daardoor niet los.

kamanda

Zover ik nu zie, is James Block niet de juiste, hij komt met een gezin en zusters over, woonst zelfde stad, district etc. Zal hem bookmarken en eventueel later sturen. Later zal even duren...ben een beetje uitgeBLOKt Cool

Robert Leukfeldt

Haha...dat kan ik mij voorstellen.  In ieder geval bedankt voor het elimineren van een aantal personen.

kamanda

Elisabeth

Ook een John Block op Link van Ellis Island, opvallend is dat er eerst Dutch stond en dit doorgestreept is en aangepast is met USA

Robert Leukfeldt


Elisabeth, die passagierslijst is mij al bekend. Bedankt.

Robert, het is inderdaad vreemd dat het veranderd is maar volgens mij had "mijn" Jan Blok (of John Block) toen nog de Nederlandse nationaliteit. Weet overigens niet of hij dat later veranderd heeft en zo ja, wanneer.

kamanda
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.