stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » De ouders van Maria Anna de Roy?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Van dochter Constantia Maria (overl. 1760 x van Boetzelaar) wordt in bovenstaande een precieze geboortedatum gegeven, 29.9.1698, zonder plaats en bronvermelding. Dit komt misschien uit dit boek van 1748 dat aan haar is opgedragen; klaarblijkelijk had de auteur inzage in de familiearchieven die nu verloren zouden zijn gegaan (link). Blijkens die vermelding was ze echter geboren op 29.9.1699 i.p.v. 1698  Verder staat er daar dat ze was geboren te Amsterdam - maar is ze daar ook gedoopt? [En ze zou zijn getrouwd op 25.2.1722 te Den Haag, die inschrijving kan ik evenmin vinden.]

Peter S2

Door Leo Hendriks werd ik op deze discussie gewezen. Ik heb informatie over De Roy. De gegevens zijn afkomstig uit ons familieregister 'De Roller'. Ik weet echter niet wat de bron van het register is en of alle informatie betrouwbaar is. Een deel van het familieregister lijkt overgeschreven uit het Vaderlands Woordenboek van Jacobus Kok (1785). Mogelijk geeft het register een hint waarmee we iets verder komen. 

Samengevat geeft het register dit:

De ouders van Maria Anna de Roy (geboren in Alicante) zijn Cornelis de Roy en Cornelia de Keijzer.  Cornelis zou de zoon zijn van Willem de Roy en Cornelia Hessels. Cornelia is de dochter van Johanna van Loon en Joost Hessels. Johanna van Loon (geboren 1575 in 's-Hertogenbosch) is de dochter van Willem van Loon en Petronella de Rooy (Roy??). De ouders van Petronella de Rooy zouden Hans de Rooy en Cornelia Pauw zijn. Zie ook namenindex op http://derollerstamboom.16mb.com/

Met vriendelijke groet,

G. de Roller

Beste heer Roller, hartelijk dank voor uw bijdrage, het geeft weer stof tot nadenken; stap voor stap komen we verder. Is er mogelijk iets fout gegaan in de uitdraai van Adfaer (her en der niet leesbare tekst). Groet, Leo.

Leo Hendriks

Wat leuk trouwens dat pastorale schilderij van de familie door Gerard Wigmana (link). 
Ik neem aan (met de nummering van de Byvoegzels, v.s.) 

Links Benjamin Dutry, vader met zoons 
 3. Cornelis 1694 
 4. Jan 1695 
 7. Willem Denys 1699 
Rechts Maria Anna de Roy, moeder met dochters
 1. Geertrudis 1691 
 6. Constantia Maria 1698 
Helemaal links is het wapen met de stijgbeugel (Fr. étrier, en nog niet het hartschild van Haaften). 
 

August de Man

Over die stamboom: wel erg veel om in een discussie te kopiëren, waarom niet alleen de essentie en een link naar http://derollerstamboom.16mb.com/parenteel%20lambert2.php#p692​
De essentie is

Willem Jansz van LOON, medeoprichter en bewindhebber van de kamer Rotterdam van de VOC,  ∞ 1561 Petronella Lievens van RO(O)Y (wikipedia)  
     ↓ 
Johanna/Janneken Willems van LOON ∞ Joost HESSELS 
     ↓ 
Cornelia Joost HESSELSdr, * Hamburg 1586, † (begr.?) 30 juli 1640 
∞ (1)  A'dam/R'dam 1603 Govaert/Godert KERCKRINCK, * (ws. Lubeck) 1576/77, † A'dam 1645, koopman op Italië en de Levant te Amsterdam 
∞ (2) Willem de ROY 
Maar zoals opgemerkt, dat huwelijk kan niet als Cornelia † 1640 en Govaert † 1645. Op 3 aug 1640 wordt een Cornelia Kerckerinckx begraven, zelfs als zij dat niet is, hoe kan zij meer dan 40 jaar na het huwelijk nog kinderen krijgen?
Bovendien wordt er nergens enige melding van gemaakt. De enige mogelijkheid is dat tijdens een lange reis van  Godert naar de Levant Cornelia iets gehad heeft met een verder onbekende Willem de Roy, en dat daaruit een kind is voortgekomen. Dat lijkt mij nooit te bewijzen. Cornelia geboren in 1586, dus het is onwaarschijnlijk dat een eventuele zoon later geboren is dan 1626. Dan is hij vrij oud als Marianna wordt geboren, maar het kan wel. 
      ?? ↓ ?? 

 1. Cornelis de ROY (* ± 1620??), begr. A'dam 14 feb 1696, 
     ∞  Cornelia de KEIJSER, begr. A'dam 26 okt 1693 
      ↓ 
    Marianna/Maria Anna de ROY, * Alicante  1668/69, maar bij huw. 'van A.'), 
     ∞ 1690 Benjamin DUTRY 
 2. Goddert de ROY, † jong 
 3. Johanna de ROY, † jong 

August de Man

Het hele parenteel is, zoals u terecht opmerkt, wat lang voor de discussie. Ik heb het parenteel eruit gehaald en samengevat.

G. de Roller

Een nuttige bijdrage, aan het geheel. Dank, Leo.

Leo Hendriks


Deze bijdrage is teruggenomen; levert geen bijdrage aan de zoektocht naar de herkomst van de ouders van Maria Anna de Roy.

Leo HendriksPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!