stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Jan Johannes Venendaal-Engelina Alida Steegeling



Profiel afbeelding
Ik ben op zoek naar de nakomelingen van Engelina Alida Steegeling, geboren in 1893 in Amsterdam, dochter van Hendrik Steegeling (1864) en Anna Petronella Rijvordt (1861), en in 1917 in Amsterdam getrouwd met Jan Johannes Venendaal (zo gespeld, met 1 'e' ). Hoewel er nergens tekens zijn dat ze buiten Amsterdam zijn gaan wonen na hun huwelijk, is er in het stadsarchief van Amsterdam geen gezinskaart van ze te vinden, de geboorteakten van eventuele kinderen zijn uiteraard ook niet in te zien daar. Wie heeft deze twee in hun stamboom? Heb ook al op internet gezocht, maar niets gevonden. Bij voorbaat dank voor alle tips,
Mavis

Kattenburg - 6 apr 2008 - 21:35

Beste Mavis
U schrijft niet hoe oud Jan Venendaal was bij zijn trouwen en woonde hij bij zijn huwelijk in Amsterdam en hebt U de akte nagelezen?
Als ik U was, zou ik snel persoonskaarten aanvragen bij het CBG te Den Haag als niemand de oplossing kan aandragen.
http://www.cbg.nl
Via collecties naar persoonskaarten.
Zie moeten, zoals U wellicht ook weet, dan wel na 1938 zijn overleden.
Succes.
Gr.
Everardus

Everardus Rollema - 6 apr 2008 - 21:42

Beste Mavis, Jan Johannes Venendaal, (hofmeester) gehuwd 31.05.1917 Amsterdam en zoon van Evert Venendaal en Johanna Schoonhoven, vertrekt naar New York op 26.11.1922. Laatste verblijfplaats was Zandvoort. Hij vertrekt met het schip Noordam, haven  is Rotterdam. Bertus Venendaal, zijn broer gaat ook naar Amerika evenals zijn broer Jacob Venendaal. Ik neem aan, dat Engelina Alida Steegeling samen met hem is vertrokken. Deze Ve(e)nendaals zijn terug te traceren tot 1650. Bertus is in ieder geval in Amerika in 1979 daar overleden. Zoeken dus naar familie in Amerika!

Vriendelijke groet, Tineke

Tineke Veenendaal - 17 apr 2011 - 21:30

Elisabeth Steegeling is gestorven als Elisabeth Stiegeling op 07.06.1879 in Amsterdam. Geen ouders vermeld, alleen bekende van de overledene.

Tineke Veenendaal - 18 apr 2011 - 20:56

Goedenavond Trijntje,

hartelijk dank voor uw reactie aangaande Engelina Alida Steegeling. Mijn oproep was echter al heel oud, van meer dan 3 jaar geleden en inmiddels heb ik alle gegevens over haar en haar familie in de VS, behalve de vraag of zoon Jan Johannes in de VS getrouwd is geweest en/of kinderen heeft. Het hele gezin is inmiddels lang overleden, allen in Toledo, Lucas County, Ohio.

Kattenburg - 19 apr 2011 - 22:24

Waar heeft u deze info vandaan? Er is in Asd namelijk ook een familie Stiegelits/Stegelis etc. geweest, waar ook vrouwen met de naam Elisabeth in voorkwamen. Heeft u misschien een aktenummer dat ik kan bekijken? Hartelijk dnak voor uw reactie!

Kattenburg - 19 apr 2011 - 22:26

Beste Mavis, via family search heb ik Elisabeth gevonden (geboortejaar klopt!) en vervolgens, de overlijdensakten in gezien van Amsterdam. Aktenummer is 3907. Op mijn beurt heb ik nog een vraag aan u. Uw familie in Amerika, heeft deze nog nakomelingen voortgebracht? En misschien mag ik zo vrij zijn u te vragen, waar u deze gegevens hebt gevonden. Voor mijn stamboom zijn zij ook interessant.

Vriendelijke groet,

Tineke Veenendaal - 20 apr 2011 - 11:09


Elisabeth - 20 apr 2011 - 14:17







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu