stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » GenverProfiel afbeelding

Goedemiddag, wil even vragen of er meer mensen niet op de site van Genver kunnen komen.

Groetjes Marianne

Marianne de Jong - 2 jul 2011 - 13:26

Nee, gisteren ook al niet

Maar Familysearch zelf kom ik ook niet in. Gisteren ook niet, tenminste wat de scans van de BS betreft. Niet mbv de 'oude' links.

Wel via de startsite van Familysearch

Mirjam van Rooijen - 2 jul 2011 - 13:30

Hoi Mirjam, familysearch lukt wel maar kan je vinden wat je zoekt, maar bij genver krijg ik error 404. Erg lastig is het wel he, ga maar een spelletje bingo doen en wachten tot het weer lukt.

Groetjes Marianne

Marianne de Jong - 2 jul 2011 - 13:35

Zolang Genver niet in de lucht is zolang maar onderstaande link gebruiken, let wel dat niet alle vermeldingen van de provincies werken!!

https://www.familysearch.org/s/image/show#uri=http%3A//pilot.familysearch.org/records/collection/1831469/waypoints&hash=Mrd8SMocDIIen2Q83tu%252B82PRagg%253D

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 2 jul 2011 - 14:20

Hallo allemaal

Niet alle aktes kunnen ook via deze link bereikt worden. Gisteren kon ik nog via Genver heel veel meer vinden. Bijv. Haastrecht daar stonden alle geboortes vanaf 1811 er op en alle tienjarentafels enz.

 Hoop dat het spoedig opgelost wordt. Ik mis het nu al.

Waarom kunnen we er niet meer bij???? Heeft dat iets met toestemming te maken of geld??? Het lijkt mij dat alle aktes BS die vrij zijn volgens de archiefwet ook openbaar zijn.

vr.groet Joke

joke - 2 jul 2011 - 17:37

De beheerder van Genver liet mij per e-mail weten dat hij niet voor 3 juli kan reageren, dus even geduld nog.

Ria Hendriks - 2 jul 2011 - 17:45

We zijn wel verwend hè? Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Nu moeten we weer even wat meer moeite doen. Maar het lukt wel hoor.

Maar goed, ik ben ook blij als genver weer in de lucht is.

Mirjam van Rooijen - 3 jul 2011 - 01:19

Inderdaad te hopen dat het allemaal in orde komt, toch prachtig dat hier zoveel op te vinden is, scheelt heel veel archief bezoeken, alhoewel dat ook een charme heeft/geeft.

Arie Haagsma - 3 jul 2011 - 12:22

Vorige week vrijdag werd mij op het Utrechtse Archief verteld dat we binnenkort (?) voor Familysearch moeten gaan betalen. Heeft dat er mee te maken ?

Herman van Beusekom - 3 jul 2011 - 15:25

Voor zover ik begrepen heb niet voor Familysearch zelf, maar voor WieWasWie, het project van de Nederlandse archieven, als voortzetting van Genlias, maar dan ook met de scans. Alleen voor de scans zou dan betaald moeten worden (tot de kosten van het project er uit zouden zijn).

Er is kennelijk overleg met Familysearch om een koppeling te maken, of om de scans van FS te verwijderen, zodat die alleen nog bij WieWasWie besteld kunnen worden. Volgens de website van WieWasWie zou dit in september moeten gaan gebeuren.

Zie http://wiewaswie.wordpress.com/

Er is al heel wat discussie over dit project geweest en nog gaande. Even googelen maar.

Ria Hendriks - 3 jul 2011 - 16:11

Op zich ben ik wel bereid om voor informatie te betalen - mogelijk zijn er dan abonnementen waarmee je vrij-uit kan zoeken en hoef je niet per akte te betalen - maar dan hoop ik wel dat alles wat nu via genver te vinden is, ook op wiewaswie te vinden is.

Ton - 3 jul 2011 - 16:23

Volgens miji kun je voor FS beter de Europa link als startpunt nemen. Genver heeft deze links keukrig aangepast, maar ook via deze weg zijn de verschillende "dossiers" in te zien. De links die her en der genopemd worden zijn volgens mij slechts delen van.

https://www.familysearch.org/search/collection/list#page=1&region=EUROPE

Even scrollen naar Nederland.

Robert Leukfeldt - 3 jul 2011 - 17:38

Het is intrigerend dat ergens in maart en begin vorige maand een vraag betr de familysearch akten werd gesteld aan Wiewaswie en toen konden ze zogenaamd nog geen antwoord geven ....

zie: http://wieiswiewaswie.wordpress.com/vragen/ 

NB 't Is een beetje vreemd dat de dag van de maand niet bij de vragen staat en het is verwarrend dat op meerdere plaatsen vragen gesteld kunnen worden zie: http://wieiswiewaswie.wordpress.com/wie/ ..

Een voorbeeld van wat ons te wachten staat ....??

Sylvia

Ozlady - 3 jul 2011 - 19:16

Naar aanleiding van de vermelding en opmerkingen over deze nieuwe "bron" ben ik eens gaan kijken... 

Mijn eerste reactie...een boel schapen, maar weinig wol. Iets te veel enthousiaste reacties en vragen met daarop dito antwoorden van de makers. Maar laten we afwachten en zien wat ze nu echt gaan bieden, zinnen in de orde van grote als "het zal aan genlias zelf liggen of ze doorgaan" (niet de exacte zin overigens) zeggen mij voorlopig genoeg. Maar zoals gezegd...laten we afwachten...1 ding voorspel ik wel... het zal niet gratis blijven.

Robert Leukfeldt - 3 jul 2011 - 19:32

Gratis zal het zeker niet blijven, niets blijft op den duur gratis. Nu hoeft dat niet zo erg te zijn. Wie nu naar een archief of bibliotheek gaat en kopietjes laat draaien, moet daar ook voor betalen. Het ligt er maar aan over wat voor bedragen we spreken en wat men er zelf voor over heeft. Alles wat je doet omdat je dat aardig vindt, kost geld. Dat ontloop je niet.

Er zijn nu ook mensen die het voor over hebben om met de auto helemaal van Friesland naar Den Haag te gaan om een monsterrol te zien en dat tochtje is niet bepaald gratis.

Vermoedelijk zijn er trouwens tal van liefhebberijen die aanzienlijk duurder zijn. Wat kost een sporthengel of een jachtgeweer of een motor?

De overheid kan simpelweg niet ál haar diensten om niet verstrekken, dat geld hebben we niet. Historisch erfgoed moet natuurlijk wel zo laagdrempelig mogelijk toegankelijk blijven, dat wel. Het is wat anders dan een paspoort dat je maar eens af en toe vernieuwt. Bij wiewaswie kun je voor een euro of vijftig per jaar een abonnement nemen zonder beperkingen. Dat lijkt me niet rampzalig duur. Al geef ik toe dat je in feite mensen dwingt om stukken te betalen die ze alleen misschien maar willen zien en niet hoeven te hebben. Bij fysiek bezoek hoeft dat natuurlijk niet. Ik kopieerde vroeger vrijwel nooit iets; ik schreef het op.

Dat het na verloop van tijd goedkoper zou worden, omdat de kosten er uit zouden zijn, is overigens een verhaaltje waar ik niets van geloof. Dan bedenken ze wel weer iets anders en dat eist weer een budget. Bovendien zijn er ook altijd salarissen te betalen.

Het weblog dat ze er de laatste tijd op na gehouden hebben, is me wel wat vaag. Ze worden niet echt duidelijk of ze weten het niet en het toetert me teveel onder het modewoord pósitief. Wat me ook bevreemdt, is dat ze kennelijk geen rekening houden met de monitor van Bob, wat naar eenduidige opvatting een onschatbaar nuttig, tijdsbesparend en veel gebruikt instrument is; ze weten het niet; ze hebben het over een meldingsservice, meer niet. Dat ze misschien straks een belangrijk stuk werk van een webmaster die een begrip in Nederland is, de nek omdraaien, vind ik op zijn mildst gezegd.......een beetje dom, om met Hare Hoogheid te spreken.

Wat ik verder bedenkelijk vind, is dat mensen moeten betalen om zelf een stamboom op te laden, terwijl ze dat bij stamboomnederland gratis kunnen doen. De logische consequentie lijkt me ook dat je bijdrage weer verdwijnt als je op een dag niet meer betaalt. En zoals bekend genieten ook wij genealogen geen vrijstelling van de dood......... Het werk zou dan weer verloren gaan.

Dan hebben we FS nog. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de Genealogical Society of Utah met haar wereldwijde optiek en zeer aanzienlijke middelen, zich ook maar iets aan zou hoeven trekken van een of ander projectje in Nederland. De films hebben ze, die zijn hun eigendom, de archiefdiensten hebben in het verleden goed gevonden dat ze gemaakt werden (waren er waarschijnlijk zelfs blij mee, want er werd een schaduwbestand aangelegd dat ons erfgoed voor een behoorlijk deel zeker stelde bij calamiteiten), dus het lijkt me dat Utah ermee kan doen wat het goeddunkt. Ik heb nergens gelezen dat ze er aan die kant ook maar over denken om er geld voor in rekening te brengen.

Leo Bijl - 3 jul 2011 - 22:09

waarmee we voorlopig alweer genoeg aandacht aan deze site hebben gegeven, bedenk ik me nu.

Robert Leukfeldt - 3 jul 2011 - 23:16


V.w.b. GENVER:  er is een tijdelijke site: www.genver2.nl in het leven geroepen, totdat de problematiek is opgelost.

Wim

Wim te Dorsthorst - 6 jul 2011 - 16:03Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu