stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Jongerenevenement Indische Genealogische Vereniging



Profiel afbeelding

De Indische Genealogische Vereniging (IGV) houdt zich sinds 1988 bezig met genealogisch onderzoek naar Europese families in met name het voormalig Nederlands-Indië.

Het bestuur, onlangs versterkt door twee enthousiaste dertigers, wil jongeren actiever gaan betrekken bij Indische genealogie. Bestuur en leden van de IGV merken namelijk dat er onder Indische jongeren veel interesse bestaat voor hun Indische roots. Veel Indo's zijn nieuwsgierig naar hun roots, maar weten simpelweg niet hoe ze er meer over te weten kunnen komen.


De IGV organiseert daarom op zaterdagmiddag 29 maart 2014 van 12:30 tot 15:30 in Amersfoort het allereerste IGV-Jongerenevenement.

 

Tijdens het evenement zullen twee korte lezingen worden gehouden over de achtergrond van Indische Nederlanders en Indische genealogie. De nadruk zal echter liggen op het samen aan de slag gaan met ieders persoonlijke familiegeschiedenis. Onder begeleiding van ervaren speurders zullen concrete eerste stappen worden gezet bij het uitzoeken van de eigen genealogie. Aan de deelnemers zal worden gevraagd om van tevoren binnen hun familie navraag te doen en alvast wat basisgegevens te verzamelen. Op die manier kunnen op 29 maart sneller concrete stappen worden gezet.

Zo zullen de deelnemers, beladen met tips&tricks, wat genealogische goodies en misschien wel een nieuwe hobby huiswaarts keren.


Het evenement zal plaatsvinden in Meet&Discover Binnenstad te Amersfoort, een locatie op loopafstand van Station Amersfoort.


De kosten voor de middag bedragen € 15. Koffie, thee en (natuurlijk) spekkoek zijn voor rekening van de IGV. Alle deelnemers krijgen daarnaast ter inspiratie een van de jaarboeken van de IGV ("De Indische Navorscher") mee t.w.v. € 29,50. Ook krijgen deelnemers die voor of tijdens de bijeenkomst besluiten lid te worden van de IGV € 7,50 korting op hun eerste lidmaatschap.


Opgave en meer informatie via http://www.igv.nl

Op de stamboomforum-website is ook een evenement aangemaakt, evenals op Facebook.

Dennis de Calonne - 3 nov 2013 - 18:47


Geachte heer De Calonne, beste Dennis,

Gefeliciteerd met jullie 25-jarig jubileum Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

...

Een prachtig idee, het jongerenevenement, en een mooi initiatief!

Er is nog ruim de tijd, bijna 5 maanden, maar misschien is het een goed idee om nù alvast

ook algemene en gespecialiseerde organisaties / websites als bijvoorbeeld het Nationaal Archief,

de Indonesische ambassade, de NGV, Indisch 3.0 http://www.indisch3.nl/ , Roosje Roos http://www.roosjeroos.nl/ , Hoezo Indo http://hoezoindo.nl/indo-moe/ , IndoWeb http://www.indoweb.nl/ , SIFA http://www.indischfamiliearchief.nl/ , Voorouderlijke Sporen http://www.voorouderlijkesporen.nl/ , Nieuw Indisch http://nieuwindisch.nl/ en KTOMM Bronbeek http://www.defensie.nl/cdc/bronbeek erbij te betrekken, ook voor ondersteuning op het gebied van publiciteit / "tam-tam" ?

Veel succes,

met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 4 nov 2013 - 01:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu