stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Beveiligingslek Vriendendatabase CBGProfiel afbeelding

Vandaag is er een schokkend bericht over het Centraal Bureau voor Genealogie. De gegevens uit de Vriendendatabase van het CBG waren een tijd toegankelijk voor iedereen. Dit was het gevolg van een migratietraject bij het CBG. Dit werd door een anonieme klokkenluider gemeld aan de site Tweakers.net. Het CBG heeft ondertussen excuses aangeboden.

Fijn is dat. In plaats van gegevens van overleden personen, was het een tijdlang mogelijk om gegevens van levende personen op te vragen, incl. adressen en bankrekeningnummers en zelfs of iemand als wanbetaler te boek stond. In totaal gaat het om ca. 80.000 personen. Het betreft ook gegevens van voormalige leden.

Frank Steggink - 4 nov 2015 - 18:47

Gelukkig staan er niet veel gegevens van mij in die database, zrlfs mijn adres klopt niet, gebruik daar een postadres omdat het voor buitenland te duur werd.

Annemarie57 - 5 nov 2015 - 08:53


Mogen organisaties nog wel gegevens bewaren van voormalige leden? Dacht dat de wet zoiets tegenwoordig niet meer toestond.

Leo Bijl - 5 nov 2015 - 18:14Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu