stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Registreren bij Familysearch noodzakelijkProfiel afbeelding

Lijkt mij terecht dat je eerst geregistreerd moet zijn om van FS de scans te bekijken. Doet het Rijksarchief van België al jaren. Het is kosteloos.

ien lejeune - 21 nov 2017 - 12:53

Dus omdat RA Belgie het doet is het terecht?

JP Ouweltjes - 21 nov 2017 - 13:58

Tussen lid worden en je registreren zit nogal een verschil Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Clavaux - 21 nov 2017 - 14:29

Oei, dat gaat wel ver....

JP Ouweltjes - 21 nov 2017 - 14:36

Ik heb me geregistreerd, met een emailadres, dat ik verder nooit gebruik.
Wanneer ze mij willen bekeren, merk ik daar dus verder niets van.
En de banner op Familysearch is nu verdwenen.

Lid worden en me laten dopen kan altijd nog

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Clavaux - 21 nov 2017 - 14:45

Oke. Ik ga het zelf maar eens proberen via een dienst die een tijdelijk e-mail adres aanbiedt, zoals guerillamail. 

JP Ouweltjes - 21 nov 2017 - 14:54

Ik ben er al jaren geregistreerd. Nooit ergens last van gehad.

Frank Fransz - 21 nov 2017 - 17:32

 @ ien lejeune,

Wellicht beter om de titel van je onderwerp aan te passen, het is helemaal niet noodzakelijk om lid te worden.
Zoals Jan Clavaux al schreef :  Tussen lid worden en je registreren zit nogal een verschil Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Searching and viewing historical records will soon require you to be logged in with a free FamilySearch Account.

Willem Hak - 21 nov 2017 - 17:35

Er is geen enkel verschil met het inloggen op stamboom forum. Geen reden zich op te winden dus.

Rodion Farjon - 21 nov 2017 - 18:03

Ik wind me niet op. Maar vraag me wel af waarom ik moet registreren. Voor deelname aan een forum is me dat duidelijk maar in andere gevallen, bijvoorbeeld familysearch, is me dat niet. 

JP Ouweltjes - 21 nov 2017 - 19:15

Ben al jaren geregistreerd; ze benaderen je nooit

Leo Bijl - 21 nov 2017 - 21:25

Dat klopt @ Leo, ben zelf ook al jaren geregistreerd. Ben dit topic alleen gestart om het onder de aandacht te brengen zodat je er rekening mee kunt houden als je ineens geen scans meer krijgt zonder dat je bent ingelogd.

ien lejeune - 21 nov 2017 - 22:55

Het Rijksarchief doet dit om zg. "deep linking" te voorkomen.  Je moet dan altijd eerst naar de hoofdpagina of inlogpagina.  Dit zorgt er voor dat de gebruiker weet waar hij is en evt ook reclame-uitingen of voorwaarden te zien krijgt.  Bij sommige websites zien pagina's er ook anders uit als ze vanuit de hoofdpagina worden benaderd.
Ook als je "familysearch" bezoekt in een van hun centra zal je merken dat ze zeer terughoudend zijn.  Ik zoek hier verder niet zo veel achter.
 

Maria van Afferden - 22 nov 2017 - 14:54

Maria van Afferden - 22 nov 2017 - 15:11

En dat is dus waar ik het niet kan volgen: Patron sign in will also enable FamilySearch to satisfy the ongoing need for user authentication. This authentication can deliver rich, personalized discovery, collaboration, and help experiences. Simply put, signed-in visitors can access more searchable content and enjoy more personalized services.

Gebruikersauthenticatie wordt dus gepresenteerd als iets dat goed is voor de gebruiker. En er is dan ook niks op tegen als je prijs stelt op persoonsgerichte content. Maar als je dat nou niet wilt? Dan zou er geen noodzaak moeten zijn voor registratie. Die keuze is er straks niet meer en dat vind ik toch een beetje gek.

JP Ouweltjes - 22 nov 2017 - 15:23

Ik wil niet elke dag een nutteloze email ontvangen maar wel bijv af en toe een melding als er iets wordt toegevoegd dat mijn interesse heeft. Er is nog wel meer onschuldige persoonlijke content te bedenken zoals het bewaren van searches, een taalinstelling, favoriete pagina's etc. 
Overigens vind ik het fantastisch dat dit allemaal gratis en voor niks door FS beschikbaar wordt gesteld. Ik zou zelf een kleine tegenprestatie helemaal geen probleem vinden. We vinden het allemaal wel heel erg vanzelfsprekend zoals het nu gaat. De motieven van FS zijn mij bekend (een ieder bekend denk ik) en persoonlijk heb ik daar geen moeite mee als dit is wat ik er allemaal voor terugkrijg.

Maria van Afferden - 22 nov 2017 - 18:32

Er is niks mis mee met je te registreren. De kerk zal je nergens voor benaderen, maar stel dat je een vraag hebt aan FS, dan moet je wel geregistreerd zijn om de vraag te stellen en dat ze ook een reactie kunnen geven.

Als lid van de kerk kan ik gewoon hetzelfde inloggen zoals de meeste dit zullen doen. Het feit dat er gevraagd wordt of je lid van de kerk bent vind ik heel gewoon en daar kan je invullen ja/nee. Dit doet het CBG ook, ben je vriend, dan krijg je korting, dat is bij FS niet het geval, maar je krijgt er veel meer voor terug.

Rob Hubert 2 - 28 nov 2017 - 13:49

Vraagje: Wat bedoeld u met 'De motieven van FS zijn mij bekend (een ieder bekend denk ik) en persoonlijk heb ik daar geen moeite mee als dit is wat ik er allemaal voor terugkrijg" Ik zou dan graag deze motieven willen weten, want misschien heb ik iets gemist en ik ben toch al 35 jaar lid van de kerk.

Rob Hubert 2 - 28 nov 2017 - 13:51

Ik heb er geen probleem mee me te registreren. Dat ben ik hier toch ook, om het mogelijk te maken dit bericht in te tikken en te sturen?
Ik bezoek ook wel eens forums waar geen registratie nodig is, en waar kennelijk ook geen moderator actief is. Het kan er een troep zijn.
Met registratie heeft de eigenaar van de site in elk geval controle over wat er binnenkomt en uitgaat.
Esther

Attekie - 29 nov 2017 - 14:14


"Het Rijksarchief doet dit om zg. "deep linking" te voorkomen."

Oei, dit is het enige in het topic waar ik van schrik. Betekent dat dat straks sites als www.zoekakten.nl en www.bonmama.nl en dergelijke sites met aktes naar specifieke aktes binnen FS niet meer zullen werken?

Albert Allema - 29 nov 2017 - 15:15Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu