stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » NetiquetteProfiel afbeelding

Beste forum gebruikers,

als oprichter van het subforum 'NL Antillen en Suriname' voel ik mij een beetje mede verantwoordelijk. De laatste tijd valt mij op, dat mensen antwoorden op vragen, maar de  vrager lijkt niet meer geïnteresseerd of laat niet weten of hij deze antwoorden al kende, antwoorden wel nieuwe deuren voor hem/haar openden of iets helemaal mis ging. Het zou fijn zijn, als men na een paar dagen liet weten, of men baat bij de antwoorden had of dat het allemaal al bekend was en men dan de vraag wat diepgaander zou stellen?

Bedankt voor jullie begrip

Christel

Christel Monsanto - 13 jul 2018 - 01:17

Ik sluit mij hier helemaal mee aan. 

J. van der Linden - 13 jul 2018 - 05:58

Cristel, Ik ben het volkomen met je eens. En het gaat inderdaad niet eens zozeer om het beleefde bedankje (al is dat een goede start) … Ik wil graag weten of de vragensteller wat aan mijn (verspilde?) tijd en energie heeft gehad. Een gloed nieuw forumlid weet misschien nog niet beter, maar de meer ervaren leden hebben dat excuus niet.    

Tegenwoordig geef ik “incommunicado” vragenstellers ruim een week voordat ik (te?) beleefd aangeef dat het wel zo fatsoenlijk is om feedback en commentaar te geven op de antwoorden die ze hebben gekregen. En ja, ik weet dat veel mensen niet echt gericht antwoord geven op een gestelde vraag, maar ze hebben er toch nog altijd tijd en moeite aan besteed dus een bedankje zou wel mooi zijn. Op het moment is er weer zo’n geval waar ik redelijk wat tijd aan heb besteed, dus zul je mij over de komende paar dagen waarschijnlijk weer een aanmerking zien geven.

 

Sylvia

Ozlady - 13 jul 2018 - 06:26

Ook ik sluit me hierbij aan. 

Waarbij ik graag een kanttekening wil plaatsen dat ik het ook niet netjes vind, als er bij verzoeken tot correctie van een bericht, totaal niet gehandeld of gereageerd wordt. (Hierbij denk ik dan aan het aanpassen van een titel van een bericht, maar ook het verwijderen van privacygevoelige gegevens).

Voor de rest wil ik wel benadrukken, dat het sfeertje op dit forum erg gezellig is. Er wordt met respect met elkaar omgegaan en hulp geboden waar dat kan. 

Bedet - 13 jul 2018 - 09:08

Helemaal mee eens. Wat mij vooral stoort is dat er in een bericht met alleen maar een naam of 1 zin wordt 'gedumpt', zonder een vraag te stellen.

Hier gaan de enthousiastelingen dan wel mee aan de slag, maar wat mij betreft hoef je daar geen tijd aan te besteden.

Als mensen niet netjes hun vraag kunnen stellen/uitleggen, dan hoeft daar geen tijd ingestoken te worden.

Waarbij ook inderdaad de 'dank je wel' zeer op z'n plek is voor die mensen die e.e.a. hebben uitgezocht.

Goed punt Christel!

Yolanda Lippens - 13 jul 2018 - 10:01

Hallo Christel, ook ik ben het hier helemaal mee eens. Soms zijn het personen die nog niet zo lang zijn ingeschreven. Maar vaak, meer personen die al heel wat jaartjes meedraaien. Vaak heb ik daar geen woorden voor. Heeft het soms te maken met;  gemakzucht of met iets anders ???    Bedankt voor de "TIP". En succes verder.

DHv. E. - 13 jul 2018 - 10:36

Sorry, dit stukje had op het Forum "voormalige Nederlandse Antillen en Suriname"  moeten staan, heb het nu verbeterd, want dat Forum heb ik wel opgericht.

Christel

Christel Monsanto - 13 jul 2018 - 13:50

Hoi Christel, ik heb je bericht juist verhuisd naar Actualiteit omdat ik het voor iedere bezoeker actueel en belangrijk vind om te lezen.

Yolanda Lippens - 13 jul 2018 - 14:00

oke, begrijg het en dank je wel, heb het nog eens op het door mij opgerichte forum geplaatst.

Christel Monsanto - 13 jul 2018 - 14:05

@Christel,

Je schrijft:
als oprichter van dit forum voel ik mij een beetje mede verantwoordelijk

De indruk is nu (doordat dit topic is verplaatst) dat (sub) forum "Actualiteit" door jou is opgericht, echter vele andere sub forums zijn door mij en andere forumleden in het leven geroepen.
Het lijkt het me wenselijk om de regel in je eerste bericht even aan te passen:

Als oprichter van het sub forum "Onderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname" in 2011 voel ik me een beetje mede verantwoordelijk.

Vriendelijke groet
Everardus

Zie verder Welke gedragsregels gelden er in het Stamboom Forum? Wat is netiquette?

Everardus Rollema - 13 jul 2018 - 14:25

Hallo Everardus,

dat was juist mijn opmerking eerder, ik had het niet verplaatst en toen ik het zag was het misverstand al in de wereld. Hopelijk is het nu voor iedereen duidelijk, want ik wil me natuurlijk niet met vreemde veren tooien. Sorry hoor

Christel

Christel Monsanto - 14 jul 2018 - 13:05

Dag Christel,

Prima opgelost toch Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vr.gr. 

Everardus

Everardus Rollema - 14 jul 2018 - 14:47

Hallo @Christel, beginner van dit draadje, ik ben het helemaal met je eens een dankjewel zou wel leuk zijn. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat niemand er iets mee heeft. 

Maar wees verder gerust zeg je iets dat niet goed is ben je de eerste die het hoort.

ien lejeune - 24 jul 2018 - 12:17

Beste allen,

dit is de rede, dat ik op geen enkel forum ( Nederland en Duitsland ) meer actief ben ( behalve nu dus.... ).

Of ik moet de vrager kennen uit eerdere (re)acties.

Jrusjere oes Kirchroa.

Het motto tegenwoordig: eerst ikke en de rest kan stikken

Herman Deckers Kirchroa - 25 jul 2018 - 10:49


Hallo Christel, ook ik ben het helemaal mee eens. Volgens mij hoef je helemaal geen excuses aan te bieden dat het op een verkeerd "Forum" is komen te staan. Op ieder forum zijn er, jammer genoeg, mensen die het blijkbaar helemaal normaal vinden als ze een vraag stellen dat er dan een antwoord voor hen komt. Daar hoef je dan helemaal geen bedankje voor te geven. Ik woon in het buitenland en houd de overlijdensadvertenties bij van Nederlanders die bij ons in de staat zijn overleden. Ik krijg heel vaak een vraag voor zo'n advertentie, waar ik dan een scan van maak en opstuur. Jammer genoeg gebeurt het vaak dat je niet eens een antwoord krijgt voor je moeite.

Jaap van Kruijssen - 9 aug 2018 - 12:54Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu