stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Een nieuw subforum: "Rechtspraak en juridisch"Profiel afbeelding

Beste leden van het Stamboomforum,

een goedenavond allemaal,

sinds een aantal weken is er op het Stamboomforum een nieuw subforum, het subforum "Rechtspraak en juridisch". Een maand geleden heb ik aan het team van het Stamboomforum het voorstel gedaan om een nieuw subforum aan te maken, gezien de toename in het aantal vragen over diverse en zeer uiteenlopende juridische onderwerpen. Een van de aanleidingen dat er steeds meer vragen van juridisch-historische aard op het Stamboomforum komen, is dat de hoeveelheid gedigitaliseerde archiefbronnen toeneemt, niet alleen in aantal, maar ook zeker in variatie. Er komen steeds meer nieuwe bronnen bij en die zijn ook regelmatig een aanleiding voor het stellen van juridische vragen, neem bijvoorbeeld de civiele en criminele vonnissen, de notariële akten, de gevangenisregisters.

Dit nieuwe subforum moet een plek worden waar de historische en juridische wetenschap samenkomen, een soort multidisciplinair forum. Iedereen op het Stamboomforum is vrij om zijn of haar vragen te stellen over zéér uiteenlopende juridische onderwerpen, binnen het Nederlandse of Belgische recht. Voorbeelden van onderwerpen waarover een vraag kan gaan, zijn bijvoorbeeld de officiële datum van de echtscheiding of adoptie, hoe het erkennen en wettigen van kinderen in zijn werk gaat, welke achternaam of nationaliteit iemand heeft, welke strafrechtelijke bepalingen iemand heeft overtreden of waar je dat ene straf- of civielrechtelijke vonnis kan vinden. Zeer uiteenlopend, maar een historische context is geen vereiste. Ook actuele onderwerpen over genealogie zijn hier bespreekbaar, denk bijvoorbeeld aan auteursrecht en privacyrecht, bijzonder actuele onderwerpen.

Hopelijk kunnen we met zijn allen dit nieuwe subforum tot een succes maken en hiermee het succes van het Stamboomforum weer een klein beetje uitbreiden. Graag heet ik jullie allen welkom en ook ieder lid met een juridische achtergrond die zijn kennis en kunde voor het Stamboomforum wil inzetten. Zelf zal ik zo af en toe mijn eigen bijdrage aan dit nieuwe subforum leveren.

Allen van harte welkom op dit nieuwe subforum "Rechtspraak en juridisch"!

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 17 nov 2019 - 20:49


Omdat ik zo blij ben met dit subforum, heb ik er een artikel aan geweid:

https://www.yory.nl/juridische-hulp-rechtspraak-stamboom-onderzoek/

Yolanda Lippens - 27 nov 2019 - 14:43Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu