stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Site NGV verdwenen?Profiel afbeelding

Ik kijk regelmatig op het zeer nuttige en leerzame forum voor GensDataPro via 
https://ngvhelpcentrum.nl
Maar sinds enkele dagen is die site niet meer toegankelijk.
Ik krijg nu de mededeling:
"This account has been suspended. Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources."

Weet iemand wat er hier aan de hand is?

Bruno Klappe - 12 aug 2021 - 11:12

Informeer hier via gens data pro

NGV GensDataPro - Home

Everardus Rollema - 12 aug 2021 - 11:39

Dat is een sterk verouderde site, die kennelijk niet meer onderhouden wordt. 
Ik heb toch maar een mail gestuurd naar het daarop vermelde email-adres (gensdatapro@ngv-helpdesk.nl), maar krijg dan als antwoord:

De helpdesk voor GensDataPro is verhuisd naar ons NGV Helpcentrum. Wij verzoeken u de helpvragen daar te plaatsen. (....) Volg de onderstaande link om in het helpcentrum te komen:
https://ngvhelpcentrum.nl/forums/forum/hulpvragen-genealogieprogrammas/

En dan is het kringetje helaas weer rond.
Die link doet het dus niet.
 

Bruno Klappe - 12 aug 2021 - 12:08

Al gebeld ?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Everardus Rollema - 12 aug 2021 - 12:13

In plaats van die sterk verouderde GensDataPro-site is vorig jaar een tijdelijke GensDataPro-site (voor versie 3.0) verschenen: www.gdp3.nl
Maar daar staat ook niets over eventuele problemen over het forum op de NGV-site.
Ook geen mail-adres trouwens.

Bruno Klappe - 12 aug 2021 - 12:16

Gebeld ?

Everardus Rollema - 12 aug 2021 - 12:17

Vervallen. De oorzaak is inmiddels (16 aug) bekend.

 

Jan Clavaux - 12 aug 2021 - 12:26 (laatst bijgewerkt 16 aug 2021 — 12:48 door auteur)

Nee, niet gebeld, maar wel een mailtje gestuurd naar info@ngv.nl

Bruno Klappe - 12 aug 2021 - 12:52

Op https://www.ngv.nl/citadel/over-ons/ lees ik nu:

NGV WEBSITE TIJDELIJK BUITEN GEBRUIK

Door omstandigheden is deze website tijdelijk buiten gebruik.
Zodra de problemen zijn opgelost zal deze site weer online komen.

Bruno Klappe - 12 aug 2021 - 12:54

Ja, jammer weer, want ngvnieuws.nl ligt er ook uit, met dezelfde foutmelding als bij het helpcentrum, waardoor je de indruk krijgt, dat er niet is betaald, of zo.

Ik was 3 weken geleden een paar uur bij de NGV in Bunnik, waar ik ook behoorlijk lang met Rob Dix heb gepraat. Hij vertelde mij het een en ander over hoe de dingen gaan, en daaruit kreeg ik de indruk dat er toch wel voortgang was, ondanks eerdere berichten van de genealogie-GG van de HCC, waar ik zelf lid van ben.

Van de NGV zelf ben ik geen lid meer, om redenen die ik hier niet ga herhalen, maar ik blijf me wel verbazen over het gebrek aan communicatie. Het is namelijk ook op Facebook wel heel erg stil.

Uitgeschreven lid - 12 aug 2021 - 15:10

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 12 aug 2021 - 17:09 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:15 door auteur)

Eerlijk gezegd lijkt de corona me een slap excuus. Je kan bij een web site als de beveiliging goed is, vrijwel alles op afstand doen, en dat geldt nog veel meer voor het bijhouden van de Facebook-pagina. Ik heb zelf in 2020 ook alles thuis gedaan, qua werk, en dat ging goed.

Wat ik echter al heel lang niet begrijp is de houding, als ik dat zo mag noemen. De meeste mensen zijn inderdaad ouder dan ik, en ik ben ook al 61, maar ouder zijn betekent wat mij betreft nog niet dat je je als vereniging dan maar moet opsluiten, en dat is wel het gevoel dat ik krijg. Ik neem aan dat jij ook ouder bent dan ik, maar jij bent hier wel actief.

Uitgeschreven lid - 12 aug 2021 - 18:09

Ik kreeg 9 aug jl een nieuwsbrief van het NGV ICT-team.  Het schijnt 'nogal wat te rommelen' bij het NGV,  Waarschijnlijk is men om die reden niet bereikbaar.  Heel jammer, hopelijk komt men er snel uit.

Willem van de Pol - 12 aug 2021 - 19:52

Ja, dat stond hier ook, een maand geleden ongeveer:

https://genealogie.hcc.nl/nieuws/5011-weer-gelazer-ngv.html

Omdat ik zelf geen lid ben, heb ik die nieuwsbrief niet gekregen, en moest ik me min of meer verlaten op het verhaal van de HCC, en op wat ik 3 weken geleden zelf in Bunnik hoorde.

Maar wat ik me nog steeds afvraag is, waarom men zo weinig naar de buitenwereld lijkt te kijken, al is het maar via de eigen Facebook-pagina, waar soms ook wel eens commentaar kwam, dat dan zonder antwoord bleef.

Zelf zie ik heel erg uit naar het on-line komen van de catalogus van de bibliotheek. Daar staan veel interessante boeken, tijdschriften van andere, en ook veel buitenlandse, verenigingen, die heel handig kunnen zijn als startpunt voor een onderzoek op een terrein waarvan je zelf nog niet zoveel weet. En verder zijn er leden die qua kennis net weer dingen weten die je op dit forum niet zo gauw vindt.

Uitgeschreven lid - 12 aug 2021 - 20:05

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 12 aug 2021 - 22:52 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:15 door auteur)

Oh ja, Peek Traffic, dat is lang geleden! Weet niet of ik je daar ook ontmoet heb, maar ik heb op beide locaties gewerkt.

Wat de NGV betreft sla je de spijker op zijn kop, en ik denk zelf ook dat het heel erg met een bepaalde cultuur te maken heeft. Mijn ouders klaagden na een bezoek in Naarden al dat ze als kinderen behandeld werden, en nu ik 61 ben, voel ik dat bij bepaalde mensen in Bunnik nog steeds zo, met name bij 1 bepaalde persoon, waarvan ik de naam niet ga noemen.

Die persoon speelde het op 15 juli klaar om mij met een paar microfiches van de IGI op te zadelen, terwijk ik via mail een hele specifieke vraag had gesteld, in de hoop dat men mij kon helpen met bijvoorbeeld tijdschriften uit de regio waarin ik zocht, en waar mijn verre neef Lex Slager ook nog is geweest. Ik had dat van die IGI pas later door, maar een beetje genealoog zou moeten weten dat de IGI echt hopeloos verouderd is, en ook volledig doorzoekbaar via de site. De oude IGI is echter bijna volledig zonder bronnen, dus als je daarmee aankomt heb je het naar mijn idee echt niet begrepen. Ik was op het moment te autistisch en te beleefd om tegen deze persoon in te gaan, maar ik kom er voorlopig niet meer terug.

Bij thuiswerken snap ik dat je afhankelijk bent van technische voorzieningen. Ik werkte zelf tot begin dit jaar bij defensie, ook in Amesrfoort, en daar heb ik het laatste jaar helemaal op afstand gewerkt met Linux op mijn PC, om via remote desktop op 3 verschillende Windows-PC's software te ontwikkelen. Dat is vrij geavanceerd, en daardoor voor anderen minder makkelijk dan voor mij, maar content op een web site bijhouden zou goed te doen moeten zijn. Die site wordt toch al vaak elders gehost.

Wat ik bij de NGV echt niet begrijp is hoe men denkt. Ik heb de vergaderstukken van 2016 gezien, over de toekomst, en daar concludeerde men dat men door de grote sites, en dus ook die van Bob Coret, werd ingehaald, en dat men zich daarom maar beter met bijeenkomsten en ecucatie bezig kon houden, terwijl men tegelijkertijd wist dat die bijeenkomsten vooral door oudere leden bezocht werden. Dan weet je toch dat je de boel blijft verliezen? En dan zie je toch ook dat iemand als Yolanda Lippens het zowel qua educatie als qua site veel beter doet?

Ik denk persoonlijk dat de collectie boeken, tijdschriften, en bidprentjes en zo, nog steeds wel waarde heeft, als je die kan schiften, en ook nog van indexen kan voorzien. En dat punt vond ik ook terug in een discussiestuk van Rob Dix, dat ik gisteren vond op het web. Maar tegelijk is het ook zo, dat die collectie voor leden in Groningen niet zo veel nut heeft, want te ver weg. Ik woon er toevallig bijna naast, in Driebergen.

En dat betekent dus, naar mijn idee, dat de NGV on-line veel slimmer moet zijn. De nieuws site ziet er bijvoorbeeld mooi uit, maar die zou op zijn minst ook een goed bruikbaar forum moeten hebben, waarop men dan mensen ook kan uitnodigen om naar de bibliotheek te komen, waar dat ook echt nut heeft.

En nu lees ik alleen dat al het geld naar ICT gaat, terwijl men niet eens weet wat ICT is. Daar staat namelijk een C in voor communicatie, en dat is nou net wat er ontbreekt ...

Het punt dat ik wil maken is dat de IT-kennis er echt wel is, bij de leden, zoals wij, en dat wij ook wel iets van die C weten, want anders zaten we hier niet. :-)

Uitgeschreven lid - 13 aug 2021 - 15:08

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 10:53 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:15 door auteur)

Ik ben nooit bij Peek in dienst geweest, maar heb er wel mee samengewerkt, voor het mistwaarschuwingssysteem bij Breda, en ik heb er later ook nog ongeveer 2 jaar gedetacheerd gezeten, waar ik werkte aan de route-informatie rondom Amsterdam, en nog 2 andere projecten. Dat was toen letterlijk op een hoger niveau dan de onderstations, want ik zat in Hilversum op de 1e verdieping, aan die galerij rondom de werkvloer, een term die ik toen pas ook letterlijk begreep. En in Amersfoort zat ik ook op de 1e verdieping, in de kantoortuin daar. En ik heb daar zelfs nog een nichtje leren kennen, dat daar in vaste dienst was, dankzij een voor mij opvallende achternaam.

Wat je beschrijft klopt inderdaad ook voor de NGV. Het is vaak zo dat mensen met een eigen stuk software beginnen, dan wel op een eigen manier met boeken of CD's om leren gaan, en daarna vastlopen als ze niet bereid zijn om de aansluiting te zoeken. En dat is deels een technisch vraagstuk, door zo te standaardiseren dat je gegevens kan uitwisselen, maar zeker bij de NGV nog veel meer een sociaal vraagstuk, van hoe je met elkaar omgaat, en of je verder wilt kijken dan je neus lang is. En dat betekent dus ook laten, zoals je omschreef. En als ik het stuk van de HCC lees, is er bij de NGV weer iemand die alles wil doen, en dan ook allemaal weer op zijn manier, en dan ontploft het uiteindelijk in zijn gezicht. En als je een beetje ervaring hebt, zoals wij, dan kan je dat gewoon al van te voren zien aankomen.

Ik heb zelf het grote voordeel dat ik nogal lui ben, en daarom continu op zoek ben naar systemen waar ik op aan kan sluiten, zonder zelf veel te doen. Dat is denk ik heel anders dan jij, omdat jij je software helemaal zelf bouwt, maar als je hierover in gesprek raakt, zie je vanzelf waar het beter kan, en anders. En dat gesprek mis ik echt bij de NGV, terwijl het wel nodig is, om bijvoorbeeld te zorgen dat de catalogus nu eindelijk een keer on-line komt, zodat ik zelf kan kijken welke boeken ik wil lezen, zonder schoolmeester erbij.

Bedoel je met die reunie een forum hier op de site? Ik heb net al op Facebook gezocht, maar daar kom ik met Peek en Philips niet heel ver.

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 13:18

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 13:40 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:15 door auteur)


niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 14:57 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:16 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu