stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » vraag hulp bij familieleden Damwijk


Profiel afbeelding
Hendrikjan ik heb paar fotos van me vader en me tante en opa hoe kan ik die sturen naar indichs for live of één van de mensen gr

Margriet Damwijk

.

Johnhenry

ik heb de mail gedaan met foto's hoop dat het in goede handen komt en reactie terug krijgt

Margriet Damwijk

Hallo Margriet,

 

In de vorige antwoorden staat eigenlijk al grotendeels het verhaal. Misschien een paar aanvullingen van mijn kant.

Jouw vader was Cornelis Hendricus DAMWIJK, geboren 14 mei 1930 te Kapoean en gestorven 24 september 1996 te Etten-Leur Ik weet niet met wie hij getrouwd geweest is. Misschien kan je die gegevens doorgeven samen met de uit het huwelijk geboren kinderen.

 

Jouw opa was Frederik DAMWIJK, geboren 21 juli 1886 te Kediri en overleden 29 juli 1971 te Etten-Leur. Hij trouwde op 2 maart 1912 te Blora met Margaretha LAGENDIJK, geboren 12 februari 1893 te Soerabaja en overleden 10 mei 1946 te Blitar. Een en ander volgens de Persoonskaart van je opa (CBG) Indisch Familie Archief noemt als trouwdatum 2 maart 1923).

 

Jouw overgrootvader was Cornelis Hendrikus DAMWIJK, geboren op 6 januari 1849 in Soerabaja (NOI) en gestorven op 7 augustus 1925 in Kediri (NOI). Hij trouwde Louisa Augusta WIJNANDS op 6 juni 1877 in Soerabaja (NOI). (RA 1878/201). Zij was de dochter van Antony WIJNANDS en de Javaanse vrouw Miena. Zij is geboren 27 december 1860 in Soerabaja (NOI) en gestorven 8 februari  1907 in Kediri (NOI). Zij zijn ook mijn overgrootouders aan moederskant.

 

Zijn vader was Cornelis Frederikus DAMWIJK, geboren 1815 in Soerabaja en gestorven 1 augustus 1883 in Soerabaja (NOI) (RA 1884/321). Hij trouwde met Henrietta Anthonetta KAIJA na 1862 in Soerabaja (NOI). Zij  is geboren ca. 1830, mogelijk in Ambon. Zij is overleden 19 maart 1869 in Soerabaja (overlijden in RA 1870/276)

 

 

Zijn vader was Johannes Willem DAMWIJK. Hij is geboren op 18 august 1778 in Semarang (NOI) en gestorven  5 oktober 1845 in Soerabaja (NOI). Hij trouwde (?)  Marie Frederika van SANTEN , ca. 1809 in Soerabaja (NOI). Zij is geboren ca. 1790 in Batavia (NOI) en gestorven  28 januari 1867 in Soerabaja (NOI) (RA 1868/95).

 

Volgens landmonsterrol uit 1798, wordt hij genoemd als "soldaat aan de pen". In dienst sinds 1793 (was toen 15 jaar) en afkomstig uit Samarang. Bij volkstelling woont hij sinds 1810 Soerabaja.

 

Verdere familie is terug te voeren tot Claeszoon Damwijk of Damwijck uit Boskoop en Waddinxveen bij de Damwijktak en tot de 15e eeuwse Claes Heijn Claesznszn bij de voorfamilie van Marie Frederika van Santen. Zie hiervoor o.a.

http://www.stamboomforum.nl/subfora/127/2/36955/0

 

Voor levende familieleden moet je zelf het internet afzoeken, bijv. via Facebook, Twitter of hoe dat verder mag heten. Als je verdere informatie wil over de broers van vader, opa en overgrootvaders dan kan ik je die geven. Geef dit even aan met je emailadres.

 

Succes

 

René

Rene Bodoux

Beste René

zo ver ik het weet heb mij vader verders geen kinderen alleen Heidi hedi Damwijk is mij zus geboren op 29-9-1983 en ik geboren op 28-12-1987

hij was met mij moeder volgens mij getrouwd geweest zo ver ik dan weet dan

mij moeder heet adiana johanna maria jaspers mij moeder is 57 ofzo

mij zus en mij moeder leven gewoon

dat mij opa frederik damwijk en mij vader en me tante kietje  die zijn allemaal in braband begraven

bij me vader en me tante kom ik 2x per jaar bij de begraafplaats

bij me opa ben ik 2 x geweest maar daar moet ook de Neef van me vaders kant liggen bij de kerkhof etten-leur zeker weten weten wij niet volgens mij heet hij Do Damwijk

wand mij vader heeft toen dr tijd brommer ongeluk gehad en mij oom is de ongeluk overleden

mij oma is begraven in indonesia ben ik ook zelf achter gekomen :D

maar heel erg bedankt dat mensen mij ook wilt helpen kwa infomatie en wie ook mij Familie kan zijn :D

Met vriendelijke groet margriet

Margriet Damwijk

owja ik was iets vergeten mij vader had ook nog 2ling zussen die heten ook Heidi & Hedi volgens mij ook met damwijk

Margriet Damwijk

Hallo Margriet,

De naam van je "neef" is Dodo Damwijk. Geboren 29 november 1921 te Tjepoe (Ind.) en overleden op 19 januari 2004 te Etten-Leur. Hij was ook een zoon van je opa Frederik en dus jouw oom. Jouw oma Marie Damwijk-Lagendijk is inderdaad in Indonesië op het Nederlands ereveld Kembang Kuning te Soerabaja begraven. Ze is overleden in Kediri en officieel geregisteerd als oorlogsslachtoffer.  Als je haar naam intikt bij het slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting zie je ook een foto van haar grafsteen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Groet rené

Rene Bodoux

Hallo Margriet, 

Jemig, ik geloof dat ik jullie (je moeder met twee kleine meisjes) nog in Etten-Leur heb gezien. Bij de begrafenis van jouw vader. Jullie twee kindjes werden zo dichtbij je mam gehouden; contact leggen werd voor ons onmogelijk. Ook leek het ons dat jullie onder bewaking werden geleid om afscheid te nemen van jullie vader. Dus..... 

Ik vermoed dat mijn oom (oom Klein werd hij genoemd; de benjamin van het gezin Damwijk)  de leeftijd van 50 had, toen jullie waren geboren. Mijn vader, Richard, was een broer van hem. 

Je had het over Kietje. Zij was de oudste dochter onze opa Frederik met oma Margaretha Damwijk - Lagendijk. Inderdaad is de laatste in de oorlog in Indonesie overleden. 

Kietje werd zo genoemd door haar broertjes en zusjes, maar heette Louisa,  ongehuwd en kinderloos gestorven in Etten-Leur. Opa ligt op een kleine kerkhof naast de kerk in het centrum van Etten-Leur. 

En dat valt onder de Monumentenzorg, dus wees hier zuinig mee.

10 september 2014 is Geertruida Damwijk - Meijer overleden, de weduwe van Dodo Damwijk. Dus een schoonzus van je vader. Ze is 93 jaar. 

Ellen Van Hees-Damwijk

hallo Ellen

Dat weet ik dat ik erg zuinig moet zijn uw kunt mij ook vinden op Facebook Twitten of mail ik zou graag met uw contact willen komen :D

Margriet Damwijk

Hallo Ben, 

wauw, wat ben jij al ver met uitzoeken van de  'family tree'. Ik vind het heel pienter wat jij doet. 

Mijn vraag is eigenlijk: Ik weet dat wij familie zijn...... ergens......  Wanneer in die eeuwen geleden is een Bodoux met een Damwijk getrouwd, zodat jouw naam  "overging"  in het mijne?

Jou is, wat Damwijk betreft, de kinderen van (mijn opa) Frederik & Margaretha bekend. 

Weet je al de lijst van diens kleinkinderen in te vullen? 

Vriendelijke groet, Ellen Joan van Hees - Damwijk

Ellen Van Hees-Damwijk

Hoi Margriet,

Sorry, maar ikzelf heb geen fb; twitteren doe ik ook niet. 

[e-mailadres verborgen]  is mijn e-mail. Neem gerust contact op. 

Degene die bij  opa Frederik ligt, is ene oom Nino (Damwijk?), een neef van jouw vader. 

In ieder geval heeft hij andere voorouders. Welke weet ik niet. 

Jouw vader zat tijdens het ongeluk bij hem achterop de brommer. 

Voor nu groetjes van mij, Ellen Joan.

ps: wat ontzettend leuk dat jij vernoemd bent naar je oma en tante Wies; wellicht de twee belangrijkste mensen voor je vader, in zijn tijd. (Onze dochter heb ik Margot genoemd, ook naar Margaretha)

Ellen Van Hees-Damwijk

 

 Knipogen  Sorry, rectificatie:  ik bedoel natuurlijk Rene Bodoux. 

Ellen Van Hees-Damwijk

hallo Ellen ik heb jou bericht verstuurt ik hoop dat uw skype heefd zou erg leuk zijn dan kan ik uw uitgebrijd uit leggen via mail is voor mij erg moeilijk owh ik heb trouwens ook fotos van mij vader en me opa en tante ik zou nog meer fotos willen hebben :D:D

mvg margriet

Margriet Damwijk

ik wil even zeggen mensen die met mij contact wilt komen mag tuurlijk

ik kan skype mailen facebook twitter

of google chat

[e-mailadres verborgen] [e-mailadres verborgen]

&

[e-mailadres verborgen] [e-mailadres verborgen] dank

Margriet Damwijk


Hallo Ellen,

Ik begreep al dat je mij bedoelde. Alle gegevens van de stamboom bij elkaar zijn door een aantal enthousiaste "onderzoekers" in de loop der tijd bij elkaar gezocht, o.a. via dit forum. Ik noem o.a. Ben en Hendrik Jan. Zelf heb ik heel veel informatie gekregen van mijn moeder in de '90 jaren. Uit haar goede geheugen heeft ze veel opgeschreven. Er is veel informatie verloren geraakt in de oorlog en de bersiapperiode. Gelukkig heeft ze een aantal foto-albums kunnen redden. Daar heb ik ook veel aan gehad. Inmiddels heb ik honderden Damwijks kunnen vinden en van de helft de familielijn kunnen reconstrueren. Maar er is nog heel veel onopgelost. Ik heb wel namen, maar kan (nog) niet vinden wie de ouders zijn. Ik heb daar nog wat professionele hulp bij nodig. De stamboom gaat vele honderden jaren terug. De oorsprong van de Damwijks ligt in Boskoop en Waddinxveen.

De Damwijks en de Bodoux zijn met elkaar gelinkt toen mijn moeder Edy Nelly Louise Oertel (1913-2004) in 1932 trouwde met mijn vader Léon Edouard Bodoux (1896-1981) Edy was de dochter van Marie DAMWIJK (1891-1955) en Friedrich Wilhelm Robert OERTEL (1890-1919). Marie Damwijk was een van de kinderen van:

Cornelis Hendrikus DAMWIJK (1849-1925) en Louisa Augusta WIJNANDS (1860-1907)

Hun kinderen waren:

* Eugenie Cornelie Augusta DAMWIJK (1878-1945) die trouwde met Petrus SOFFNER(1879-)

* Jeanette Henriette DAMWIJK (-1904) die trouwde met John P.F.L. MELGER (-1897)

* Johannes DAMWIJK (Jo) (1881-1972), die trouwde met Josephine MAGHIJN (1886-1926), 2e relatie met Samidja Tjipto SOERAPTO.

* Cornelis Frederikus DAMWIJK (Cees) (1883-1961) die trouwde met Wilhelmina Augustina KLEIN (1888-)

* Frederik DAMWIJK (1886-1971) die trouwde met Margaretha LAGENDIJK.

* Albert Constant Sélobalé (Constant) (1888-1982) hij trouwde o.a. met Emilie Anna CORDROMP (1893-1943)

* Marie DAMWIJK ( 1891-1955) die trouwde met Friedrich Wilhelm Robert OERTEL (1890-1919) in 1912 en in 1930 met Charles STOK (1887-1960)

* Carl DAMWIJK (Karel) (1893-1970) ongehuwd.

Een aantal van hen heb ik in mijn jeugd wel eens ontmoet, maar eigenlijk was ik te jong om met ze te kunnen praten.

Als jij of Margriet een volledige uitdraai willen, geef dat dat even aan.

Ellen nog een paar vragen aan jou. Hoe is jouw familieverhouding? Wie is jouw vader en wie is jouw opa? Kan je ook een kopie van de overlijdensadvertentie van Geertruida Meijer sturen. Ik heb van haar niet de tweede naam en geboortdeatum en geboorteplaats.

Bedankt,

René

Rene BodouxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu