stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » ?ge?migreerde? man Van Essel met Ravensbergh / Baumgarten/Weijnschenk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

iedereen bedankt voor de reacties tot dus ver!

Ik moet het nog wel een keer  goed doorlezen gok ik :D

Dopeling Antonius Thomas van Essel Vader Gerrit van Essel Moeder Clara Smeehuijsen Getuige Adriana van Essel Getuige Pieter Derpmans Plaats Rotterdam Datum doop 21-12-1807 Opmerkingen getuige 2 : huisvrouw .

Dit is de juiste. :)

Daarom denk ik dat deze

edene: Antonie Gijsbertus Catrinus van Essel (Kind) Plaats (residentie,afdeling): (Japara,Pati) Datum: 12-03-1848 Opmerking(en): RA jaar/bladzij: 1849/407

mogelijk wel een kind zou kunnen zijn. In ieder geval familie. De familie van Essel is niet zo heel groot en dit is de eerste  die ik tegenkom die naar Ned-Indie gingen.

Maar ik heb het dus enorm mis dat mensen in die tijd alleen naar Ned-Indie gingen als plantagehouder? Goh, ik vraag mij af waar deze gezinnen heen zijn gegaan in de jaren 40/50.

Justme!

Cristoffel Frederik Willem Weijnschenk                          geb 8 mei 1847 te Djokjakarta

                                                                                   † 17 sept.1891 te Djokjakarta

                                                                                   geh.15 dec.1880 te Djokjakarta

                                                                                   Charlotte Antoinette Wijnschenk Dom

                                                                                   geb. 2 nov.1859 te Djokjakarta

                                                                                   echtscheiding 16 aug.1887 te                                                                                                  Djokjakarta

                                                                                   Hertr.17 nov.1887 te Djokjakarta

                                                                                   Antoinette van Essel

                                                                                   geb. 21 juli 1860 te Samarang

Anthonie Thomas van Essel

 

Ik vermoed dat hij van uit Rotterdam met de VOC  naar Indonesie is vertrokken. Ik kom de naam van Essel tegen als werknemer op één van de plantages welke eigendom waren van het geslacht weijnschenk /weynschenk. De reden waarom Cristoffel Frederik Willem Weijnschenk   met Antoinette van Essel is gehuwd was in die periode wat men bijna normaal vond.

succes met uw verdere zoektocht.

Guustaaf Weijnschenk

G.A.Weynschenk

Overigens waren de geslachten Ravensbergh/Baumgarten met het geslacht weijnschenk naar Indonesie vertrokken. De weijnschenks hadden diverrse plantages en fabrieken op midden Java en Sumatra.

G.A.Weynschenk

Makassar is een stad in Zuid-Sulawesi/Celebes. Het is niet mogelijk dat Johannes Gerardus in 1851 geboren wordt en dan in vier jaar later, in 855 met Johanna Nicolina Baumgarten trouwt. Ik ben een Johanna Nicolina Baumgarten in een van de websites die informatie geven over de familie Baumgarten tegengekomen. Zij was het vijfde kind van Frederik Willem Baumgarten (1838-1906) en Johanna Maria de Brie. Johanna Nicolina trouwde inderdaad met een van Essel, maar de voorletters van haar man zijn niet J.G. maar G.J., in Djocja in 1875. De trouwadvertentie is te vinden op via de zoekmachine van de KB, Delpher. Johanna's vader Frederik Willem exploiteerde een plantage (Gedjajan - huidige spelling Gejayan). Het lijkt mij voor de hand liggen, dat op deze plantage ten tijde van Johanna Nicolina's bruiloft indigo verbouwd werd en in het gebied boven Yogyakarta, in het district Sleman. Hij had ook een neef die een soortgelijke plantage runde daar niet ver vandaan. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. 

Sita van Bemmelen


Hier de link naar het huwelijk van de ouders van Antonius Thomas van Essel:   

https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/60503652

Henri BikPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!