stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » ouders en voorouders van Johanna Pet (1905-2003)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dat zou zeker mogelijk zijn. Er staat in de adresboeken slechts 1 W.J. Pet vermeld. Echter, militairen in actieve dienst werden nooit vermeld.

mvg-Ben

Ben Wegman

de familierelatie tussen Susanna Pet (de moeder van Taeke Sjoerd Jansma) en de gezochte Johanna Pet is er wel degelijk:

via de grootvader van Susanna,  Reijnier Pet (1808-1837) de stichter van de "hoogeveense tak" van de familie.

Zijn broer Jan Olphert Pet(1799-1963) kreeg uit zijn tweede huwelijk (1833) met Suzanna Boldingh(1807-1836) een zoon: Gerrit Agricola Pet (1834-1876), de stichter van de "indische tak" van de fam. Pet.

Uit diens huwelijk(1860) met Johanna Helena Charlotta Arnoldina Milar ( 1843-1934) werden 6 kinderen geboren: Susanna (1861-1928), Johanna Maria (1863-1966), Jan Willem (1864-1942), Helenus Agricola (1866-1945), Willem Jan (1867-1945) en Gerrit Agricola (1873-1891)

In de overlijdensadvertentie van hun moeder staan de op dat moment(1934) nog levende kinderen. Uit de loopbaanbeschrijving van Willem-Jan komt een nogal afwissend bestaan naar voren. Johanna Pet was een door hem erkende dochter bij een inlandse vrouw en nu lijkt dat ook het geval te zijn met de door jullie opgespoorde Julia Pet. Door jullie inspanningen ben ik een heel stuk verder gekomen met het identificeren van de brievencollectie van de familie, waarvoor uiteraard veel dank!

mvg jan reinier andre pet

jan reinier andre pet

@ Jan Reinier,

Misschien mis ik iets. In je eerste bericht vraag je naar ouders en voorouders van Johanna. In je laatste bijdrage vermeld je:

"Johanna Pet was een door hem (Willem Jan) erkende dochter bij een inlandse vrouw"


Concludeer je dit uit de diverse bijdrages of was dit al bij jou bekend? 


mvg-Ben

Ben Wegman

Mieke verwees me naar de Haagse huwelijksacte van T.S.Jansma en Johanna Pet. In de scan daarvan staat te lezen dat Johanna de meerderjarige erkende dochter is van Willem Jan Pet (toestemmende bij authentieke acte) en van de inlanse vrouw Sadikem, overleden. Het is dus mijn conclusie uit de diverse bijdragen. Zit ik fout?

gr. jan reinier andre pet

jan reinier andre pet

Ik zag net dat Johanna in Den Haag in 1934 was getrouwd. Haar huwelijksakte vermeldt dat zij een erkende dochter is van Willem Jan Pet en van een inlandse moeder Sadikem (welke ten tijde vna het huwelijk reeds was overleden)

http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(1qc4skj3eszx131kjyo4hcan))/scan.aspx?book=H&id=509847

mvg-Ben

Ben Wegman

dat heet kruisen van reacties !!

gr. jan reinier andre

jan reinier andre pet

Dat was tegelijk.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste mensen,

ik zie hier uw vraag uit 2014 betreffende Johanna Pet, mijn oudtante Jo. Zij is inderdaad geboren in Poendjoe Kediri. Haar moeder is onbekend. In haar geboorteacte stond: 'dochter van een inlandsche vrouw en  Willem Jan Pet'. Op 4-jarige leeftijd heeft haar tante, Suzanna Pet, haar meegenomen naar Europa. Deze was getrouwd met de heer Holboom en zij hadden zelf geen kinderen. Bij deze tante heeft tante Jo haar leven verder doorgebracht, ik meen in den Haag. Zij heeft haar vader regelmatig in Europa ontmoet.

Tante Jo heeft zelf economie in Rotterdam gestudeerd, tot en met haar kandidaats.

Johanna (Jo) Pet, getrouwd met (Taeke) Sjoerd Jansma, waren mijn oudtante en oudoom. Mijn moeder, Elize Aalders-Looijen is de dochter van Sytske Jansma, zus van Sjoerd Jansma, en Arnold Looijen. Tante Jo is overleden in 2003 te Amsterdam, op 97 jarige leeftijd. Zij woonde met Oom Sjoerd, hoogleraar Middeleeuwse Geschidenis, in Amsterdam.

 

vriendelijke groeten,

Annemarie Aalders

Anemarie Aalders

beste anemarie,

dank voor je aanvullende informatie over Johanna Pet. Dat zij op 4-jarige leeftijd met haar tante Suzanna Pet, zuster van haar vader Willem Pet, mee naar Europa is gekomen was mij niet bekend. Je schrijft dat Suzanna Pet gehuwd was met de heer Hoolboom, dat lijkt me onjuist. Volgens mijn gegevens was haar 2 jaar jongere zuster Johanna Maria Pet gehuwd met  Karel Otto Hoolboom en Suzanna in 1887 met Cornelis Johannes van Zanten Jut, welk huwelijk niet kinderloos was. Zou het kunnen zijn dat Johanna met haar tante Johanna Maria Pet mee naar Europa is gekomen??

met vriendelijke groet

Jan Reinier Andre Pet

jan reinier andre pet

https://www.wiewaswie.nl

Bruidegom

Taeke Sjoerd Jansma

Bruid

Johanna Pet

Vader van de bruidegom

Taeke Jansma

Moeder van de bruidegom

Susanna Pet

Vader van de bruid

Willem Jan Pet

Moeder van de bruid

Sadikem

Gebeurtenis

Huwelijk

Datum

26-03-1934

Johnhenry

Beste Jan Reinier Andre Pet,

het zal dan inderdaad Johanna zijn geweest en niet Suzanna. ik heb jier nog een kist van Karel Otto Hoolboom staan, was van tante Jo, waar hij spullen in moest bewaren toen hij reserve kapitein was oid...

nog een vraagje: hoe zijn wij dan gerelateerd?

ik heb altijd begrepen dat tante jo, die ik heel regelmatig bezocht hier in Amsterdam, waar ikz elf ook woon, en oom sjoerd ook verre familie waren.

 

groet, Annemarie Aalders

Anemarie Aalders


beste annemarie,

onze relatie gaat terug naar jouw overgrootouders Suzanna Pet ( 1863-1923) en Taeke Jansma(1862-1925). Suzanna was de oudste zuster van mijn grootvader Reinier Jan Pet(1871-1945). Jouw oudoom  en oudtante Taeke Sjoerd Jansma en Johanna Pet waren inderdaad familie van elkaar. Zie hiervoor mijn eerdere bijdrage aan dit onderwerp

met vr. groet

jan reinier andre pet
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!