stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Bouhuys


Profiel afbeelding

Elisabeth

Beste Ben,

Ik heb nog een vraag over de info die jij mij laatst hebt gegeven.

Je geeft aan dat ene Willem Jan Bouhuys op 25 oct 1915 is overleden en getrouwd was met Louise Augusta Wilhelmina Hauber  

Daarna geef je aan dat er 2 zonen zijn geboren (erkend) tw Jan Emil Bouhuys en Willem Leonard Bouhuys.

Nu het volgende in jou latere bericht haal je een G.R. Bouhuys (Gustaaf Rudolf) aan die ik niet kan herleiden naar een voorvader Bouhuys. Heb jij enig idee waar of hoe ik mijn zoektocht verder kan bewandelen?

Op dit moment het ik mij stamboom staan op myharitage 

Alvast mijn hartelijke dank. 

Elvis Bouhuys

Ik zal proberen vandaag nog even te antwoorden.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik kom niet zo heel veel verder. De bronnen voor verder onderzoek heb ik in een eerdere bijdrage al vermeld. 

Gustaaf Rudolf 22-11-1897 erkenning Probolinggo. Gehuwd met A.E.v. Kriegenberg (huwelijksdatum rond 1920-1924)

Willem Leonard volgens kampkaart gehuwd met J.L. Kriegenberg

Gezien de geboorteplaats van Gustaaf Rudolf en de overeenkomende verblijfplaats van de mogelijke vader van Willem Leonard denk ik dat het een redelijke veronderstelling is dat Gustaaf Rudolf een broer is van Willem Leonard. Van Gustaaf Rudolf is geen kampkaart maar hij staat wel vermeld op de site van de oorlogsgravenstichting. Ik verwijs je dan ook naar het infokanaal van het Rode Kruis indien je van hem meer informatie wilt ontvangen.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hallo Elvis,

Ik zie dat je zoektocht al stamt uit 2014. Ik weet niet of je inmiddels gevonden hebt wat je zocht, anders zie dit als een bevestiging.

Jouw opa Willem Leonard Bouhuys (broer van mijn vader Nico Herman Bouhuys) is inderdaad de zoon van Willem Jan Bouhuys, geb. 10-7-1862 in    Meester Cornelis Ned. Indië en Maria Sarintem, geb. 10-8-1865 Soerakarta. Zij zijn getrouwd op 6-5-1908 in Malang. Bij het huwelijk werden zeven kinderen gewettigd, die Willem Jan overigens al eerder erkend had, nl: Jan Emil Bouhuys 11-7-1887, Willem Leonard Bouhuys 14-12-1889, Ferdinant Lodewijk George Bouhuys 22-2-1892, Nelly Bouhuys 22-6-1894, (Henry) Adriaan Alex Henry Bouhuys 2-7-1896, Gustaaf Rudolf Bouhuys 22-11-1897, Charles Victor Marinus Bouhuys 5-2-1906 en Nico Herman Bouhuys 19-7-1908.

Willem Jan was op zijn beurt de zoon van ook een Willem Jan Bouhuys, geb. 21-3-1834 in Amsterdam, overleden 4-2-1882 in Amsterdam. Deze Willem Jan is twee keer getrouwd geweest, op 21-10-1874 in Oost-Indië met L.A.W. Hauber (of Nauber) en later (weer terug) in Amsterdam met Annegien Teune.

Willem Jan (1834) was op zijn beurt de zoon van Gerrit Jan Bouhuys, Kampen 1803 en Petronella Elizabeth Dijkmans, Amsterdam 1802.

Gerrit Jan was de zoon van Willem Jan Bouhuys en Aafje Franssen uit Kampen.

Mocht je in nog meer details geïnteresseerd zijn, dan hoor ik het graag.

Groet,

Hans Bouhuys

Hans Bouhuys

Hallo Hans,

Bedankt voor je reactie en mijn zoektocht was van idd van 2014.

Ik heb wel een paar kanttekeningen betreft jou uitleg en wil graag telefonisch met je in contact willen komen om bepaalde details te overleggen.

kan je mij dan bellen??

 

Dank alvast

Elvis Bouhuys

Hans Bouhuys


@ Hans B.

Teneinde mogelijk misbruik van je mailadres te voorkomen kun je dit beter verwijderen. Om met iemand in contact te komen kan men klikken op zijn of haar naam linksonder het bericht en dan te kiezen -neem contact op.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu