stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Overlijdensdatum ? van Jan Adamse geb 1832 Zierikzee

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo weet waar ik overlijdensdatum en evt een akte (Bron) kan vinden van Jan Adamse die in 1832 in zierikzee is geboren

hij is naar indonesie vertrokken en daar gehuwd met Anna Catharina Siegel 

ook daarvan zou ik het fijn vinden aktes,en of officele bronnen te vinden

alvast bedankt voor de hulp

nancy adamse

Volgens www.roosjeroos.nl huwen op Madoera (Pamakassan) op 7.5.1864: Jan Adamse en Anna Catharina Siegel.

G.Karssenberg

https://www.stamboomforum.nl/subfora/127/2/33612/0/anna_catharina_siegel_waneer_en_waar_geboren

Op 7 mei 1864 werd in Pamekasan (Madoera in Indonesia) het huwelijk gesloten tussen Anna Catharina Siegel en Jan Adamse. Bekend is, dat Anna is overleden in Pamekasan op 13 november 1892 en Jan in dezelfde plaats op 29 oktober 1908.

Janny Bijsterveld

Kan ik op roosjeroos.nl ook aktes vinden of niet??

nancy adamse

Nee, je kunt op roosje roos geen aktes vinden. De meeste vermeldingen op de site genoemd komen uit de regeringsalmanak Ned Indië. Er wordt bij hun data ook altijd aangegeven wat de originele vindplaats is. Veelal zie je dus RA (regeringsalmanak Ned Indie 1815-1942). Helaas geeft de almanak geen ouders bij geboortes, geen leeftijden van bruid en bruidegom bij huwelijken noch hun ouders enook bij overlijden wordt alleen de naam van de overledene vermeld. Roosje Roos heeft voor data na 1922-1923 andere bronnen benut (zoals de films van FS).

Voor inzage in de aktes zul je dus moeten zoeken bij de films van de Mormonen gemaakt van de aktes. Een deel is verfilmd, maar ook veel aktes zijn er niet. Voor een overzicht of er aktes zijn zie de site van IGV.

Mocht je een film vermeld zien dan is er een kans dat deze op de plank ligt bij de Mormonen in Amsterdam (Zaaiersweg, te bezoeken vanag september op vrijdagmiddagen, na afspraak) http://www.igv.nl/8-statisch/15-de-burgerlijke-stand-van-nederlands-indie-op-lds-films

Succes, Ben

Ben Wegman

dat vind ik te gortig dus zou al genoegen willen nemen met de bron 

ok wel jammer maar ja het zijn geen voorouders in rechte lijn anders zou ik de moeite wel gedaan hebben allicht

nancy adamse

De regeringsalmanak kun je evt dus wel als bron gebruiken met de restricties dat er beperkingen zitten in de data zoals ik boven heb aangegeven. Maar vaak kun je het plaatje aan de hand van andere bronnen wel min of meer volledig maken. De DVD met de almanak is bij grote bibliotheken veelal aanwezig en verder bij Nationaal archief en bij CBG.

In de almanak geen overlijden te vinden van Jan Adamse. De gegevens waarnaar de link door Janny geplaatst naar verwijst komen mogelijk uit de Indische Navorscher. Maar in het tijdschrift vind ik ook geen bronvermelding. Ik heb je per separate post de vraag en het antwoord uit de Indische Navorser 1999 toegestuurd.

mvg-Ben

Ben Wegman

Wat voor post?

nancy adamse

Ik heb informatie naar jou gestuurd per e-mail om 13:25 u. En zojuist nogmaals een bericht met bijlage verzonden.

mvg-Ben

Ben Wegman


Ja gevonden intussen Dank je wel Ga nu kijken of ik een bronvermelding kan vinden van de gegevens Overlijden Jan Adamse en geb en vol van z'n vrouw en kinderen Kijk later wat de 2 zoons aan nageslacht hebben voortgebracht en of ik dat verder kan uitwerken met bronnen als bewijs Ik wil niks klakkeloos aannemen of overnemen namelijk In elk geval bedankt voor uw moeite en tips

nancy adamsePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!