stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Webinar collecties Nederlands Indië 30-04-2021Profiel afbeelding

Bericht van de site van het Nationaal Archief:

Het Nationaal Archief organiseert op vrijdagmiddag 30 april een webinar over persoons- en genealogisch onderzoek naar burgers en militairen in Nederlands-Indië tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog.

Wat gaan we doen?

In de webinar gaan we in op het Oorlogsarchief van het Nederlandse Rode Kruis (NRK), stamboeken en pensioenregisters van het Koninklijk Indisch Leger (KNIL) en archiefstukken over migratie/repatriëring van burgers en militairen. Bovendien krijgt u meer informatie over stukken over militaire dienst, arbeidsstaten en Japanse interneringskampen. 

U kunt tijdens de webinar deelnemen aan twee panels. De panels duren ieder ± 40 minuten. In elk panel is ruimte om vragen te stellen. Er is keuze uit de volgende drie thema’s:

  • Hoe zoek ik in de Indische collecties van het Nederlands Rode Kruis naar persoonsinformatie?
  • Hoe zoek ik naar informatie over KNIL-militairen?
  • Hoe zoek ik naar informatie over migratie/repatriëring naar Nederland?

Aanmelden

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze webinar. Vooraf aanmelden is verplicht. U krijgt na aanmelding de link voor deelname toegestuurd. Het Nationaal Archief maakt gebruik van de online vergadersoftware Webex. 

Datum: 30 april 2021
Tijd: van 13.00 - 15.00 uur
Kosten: geen
Aanmelden: via aanmeldformulier, daar maakt u ook de panelkeuzes.

https://www.nationaalarchief.nl/beleven/aanmelden-webinar-collecties-nederlands-indie-30-april

Ben Wegman - 21 apr 2021 - 19:25


Wellicht had bovenstaand bericht in een ander subforum geplaatst dienen te worden. De keuze is op dit forum gevallen omdat het vrij specifieke bronnen zijn  die behandeld worden. Mocht de moderator menen dat het bericht in een ander subforum beter geplaatst kan of behoort te worden dan zie ik het wel.

mvg-Ben

Ben Wegman - 21 apr 2021 - 19:42Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu