stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » overlijdensaktes KNIL-militairen. opgelostProfiel afbeelding

Hallo,

Ik doe onderzoek naar het Regiment Karabiniers nr. 3 (nu Huzaren van Sytzama) dat in 1815 bij Waterloo heeft gevochten. Ik verzamel diverse data (geboorte, overlijden, huwelijk) van de onderofficieren en manschappen en probeer zo deze jongens een gezicht te geven. Ik ontdekte dat een aantal van deze mannen na 1815 als soldaat naar voormalig Nederlands-Indië zijn gegaan en daar overleden. Ik vind overlijdensdata in de stamboeken van het KNIL.

Mijn vraag: waar vind ik de overlijdensaktes van deze mannen?

Met vriendelijke groet,

René Haantjes

René Haantjes - 22 okt 2021 - 10:10

Misschien werden afschriften door het betreffende onderdeel doorgestuurd naar Nederland. Als de akte alleen in Ned. Indië zijn gebleven heb je veel minder kans op succes. Veel burgerlijke stand registers zijn in de loop der tijd zoekgeraakt dan wel verloren gegaan door niet optimale bewaarcondities. Van o.a. diverse grote steden zijn nog wel burgerlijke stand registers bewaard gebleven en deels inmiddels verfilmd door  Familysearch. Je kunt kijken of er registers beschikbaar zijn via FamilySearch-catalogus met hulpbronnen verkennen — FamilySearch.org

Meer specifiek het overzicht van Leo Janssen Index op de microfilms - IGV

Je zou ook kunnen informeren bij SAIP (stichting administratie Indische pensioenen); wellicht hebben zij een toegang tot e.e.a.

en bij Nationaal Archief  vind ik @4~4.1 | Nationaal Archief

mvg-Ben

Ben Wegman - 22 okt 2021 - 11:05


Hallo Ben,

Hartelijk dank voor deze informatie. Ik heb nu weer wat meer bronnen.

Met vriendelijke groet,

René

René Haantjes - 22 okt 2021 - 11:38De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu